התקנת אסטריסק על אובנטו במחשב אישי עם WSL
-
שלום לחברי הפורום היקרים ולמבינים באסטריסק בפרט, אני רוצה להיכנס לענין של אסטריסק בשביל ללמוד את הענין (לא לעבודה קבועה בתחום), אבל חבל לי להשקיע בשכירת שרת וכו' וחשבתי להתקין את זה על הWSL שכבר יש לי במחשב, השאלה מה אני צריך לעשות מלבד ההגדרות הרגילות שיש כאן מדריך נפלא של מישהו מהפורום שפעם מישהו הביא לי.
-
-
@מוטי-מן
בקובץ
/etc/asterisk/sip.conf
תוסיף את השורות הבאות:[microsip] type=friend host=dynamic defaultuser=microsip secret=123 context=from-trunks allow=speex32
ובקובץ /etc/asterisk/extensions.conf
תוסיף[from-trunks] exten = 1000,1,Answer() same => n,Playback(hello-world) same => n,Playback(vm-goodbye)
או אם אתה עובד עם PHP תגדיר PHPAGI
עריכה: לא בשלב הזהאחר כך תריץ בטרמינל של לינוקס asterisk start
ואחר כך asterisk -rvvvvvvvvvvvvvvvv
תתקין microsip על וינדוס
תגדיר לו חשבון כך:
(סיסמה 123)תחייג למספר 1000 מהמיקרוסיפ, אתה אמור לשמוע hello world, תקווה שזה יעבוד
-
@מוטי-מן שים לב שערכתי את השורות בקובץ extensions, כדי לחסוך בשלב הזה את החיבור ל AGI
-
פוסט זה נמחק!
-
@יוסף-בן-שמעון כתב בהתקנת אסטריסק על אובנטו במחשב אישי עם WSL:
תחייג למספר 1000 מהמיקרוסיפ, אתה אמור לשמוע hello world, תקווה שזה יעבוד
-
-
@מוטי-מן
נוספה לי נקודה בטעות בקובץ extensions, זה אמור להיות ככה:[from-trunks] exten = 1000,1,Answer() same => n,Playback(hello-world) same => n,Playback(vm-goodbye)
אם גם זה לא יעבוד, תנסה ככה
[from-trunks] exten = _X.,1,Answer() same => n,Playback(hello-world) same => n,Playback(vm-goodbye)
-
@יוסף-בן-שמעון זה עבד עם הראשון .
כעת איך אני יכול להתקין את הfreepbx כדי לנהל את האסטריסק בקלות מהדפדפן במחשב שלי?
והאם אני יכול להתקשר לאסטריסק הזה מהטלפון שלי? א"כ מה צריך בשביל זה?
-
@יוסף-בן-שמעון אוקיי, תוכל להסביר לי על agiphp מה שהתחלת להסביר בהתחלה?
-
@מוטי-מן כתב בהתקנת אסטריסק על אובנטו במחשב אישי עם WSL:
@יוסף-בן-שמעון אוקיי, תוכל להסביר לי על agiphp מה שהתחלת להסביר בהתחלה?
לא, אין לי ניסיון ב PHPAGI, נסה למצוא מדריכים, או תחכה למומחים @חוקר @שואף @nigun @סליחה_אם_שכחתי_מישהו
אבל אתה צריך להחליט על איזו פלטפורמה אתה הולך, PHP זה לא הכי מומלץ לחיים האמיתיים, החלטת PHP כי אתה מכיר את השפה?
-
@יוסף-בן-שמעון כתב בהתקנת אסטריסק על אובנטו במחשב אישי עם WSL:
החלטת PHP כי אתה מכיר את השפה?
בהחלט. לא היכרות אדירה אבל מצליח למצוא שם את ידי ורגלי בניגוד לכל השאר...
-
@מוטי-מן המדריך שהבאת בפוסט הראשון הוא שלי.
יש שם הסברים ממש מפורטים איך להקים את הכל.
אבל אתה צריך שרת בשביל זה.
מהבדיקות שלי, לשימוש ממש קטן, כמו מה שאתה צריך כרגע (להתנסות על המערכת), מספיק שרת חינמי של ORACLE לדוגמא.אמנם, אני כבר לא משתמש בשיטה שכתבתי במדריך הזה, עברתי כבר שני גילגולים מאז.
קודם כל הפסקתי להשתמש בFREEPBX כי בסופו של דבר זה מגביל יותר מאשר זה עוזר (קצת דומה לסוויטש שעובר בראש כשעוברים להשתמש בלינוקס בשורת פקודה ומבינים שהחלונות של וינדוס מגבילות את השימוש במחשב).
אחרי תקופה הכנסתי את הכל בדוקר, וכבר הרבה זמן לא התעסקתי בשום הגדרה (חוץ מכמה שינויים מידי פעם לדברים ממוקדים). זה יושב בקופסא של דוקר ועושה את העבודה.לא אומר שצריך לדלג שלבים, חשוב להתחיל בשלב הראשון, אבל בהמשך יהיה כדאי לשקול לעבור לשלב הבא.
-
@שואף כתב בהתקנת אסטריסק על אובנטו במחשב אישי עם WSL:
אחרי תקופה הכנסתי את הכל בדוקר, וכבר הרבה זמן לא התעסקתי בשום הגדרה (חוץ מכמה שינויים מידי פעם לדברים ממוקדים). זה יושב בקופסא של דוקר ועושה את העבודה.
הזכרת את זה גם במדריך, יש לך דוקר מוכן עם ״שלום עולם״?
כלומר משהו הכי פשוט , אבל תקין, שמשם אפשר להתפתח?(אולי לזה התכוונת?
״למי שמעוניין, בניתי תמונת דוקר מוכנה, שנותנת אפשרות להריץ כמה אסטריסקים שרוצים על אותו שרת על פורטים שונים. זה שימושי מאוד מאוד, בפרט להפריד בין צינתוקים לשיחות, ועוד.״)