ווינדוס לא נכנס לחשבון משתמש אחרי שינוי קובץ termsrv.dll
-
אתמול המחשב שלי ביצע עדכון ווינדוס (מוזר שהמחשב הפעיל את עצמו מחדש בלי לבקש לי רשות, אמנם אני פחות על המחשב בחול המועד וייתכן שלא הספקתי לראות את ההודעה בחלון הזמן הדרש).
למעשה בגלל העדכון נחסם לי האפשרות להתחבר משני משתמשים בו זמנית (אחד מרחוק ואחד מקומי).
ולכן הוצרכתי שוב לשנות את הקובץ termsrv.dll כמופיע במדריכים
בעיקרון ניסיתי לעבוד לפי זה.
אך בשלב
copy-item c:\windows\system32\termsrv.dll.patched c:\windows\system32\termsrv.dll
זה נתן שגיאות, ולכן עבדתי בשיטה אחרת, שינתי ממאפיינים את בעלות הקובץ למשתמש שלי ואז החלפתי את השם (לצורך גיבוי) והעתקתי לתיקיית ווינדוס32 קובץ termsrv.dll שכבר הורדתי בעבר והשתמשתי בעבר.
והמשכתי לפי המדריך להחזיר את ההרשאות על ידיset-acl c:\windows\system32\termsrv.dll $termsrv_dll_acl
ולהפעיל מחדש את השירות.
למעשה לא הצלחתי להתחבר מרחוק ולכן חשבתי שיש לבצע הפעלה מחדש.
לאחר ההפעלה מחדש אני לא מצליח כלל להיכנס למשתמש, לא מרחוק ולא מקומי.
במקומי אני מקבל שגיאה כמו בתמונה
ומרחוק אני מקבל שגיאה
אשמח לפתרון בהקדם..
אין לי כעת גישה למחשב....
תודה -
עדכון
הפעלתי במצב בטוח באמצעות מדריך זה והצלחתי להחזיר את הקובץ termsrv.dll. למקורי ואח"כ הפעלתי מחדש את המחשב על מצב רגיל והצלחתי להתחבר ב"ה.
רק את ה RDP אני בינתיים לא מצליח בכלל להפעיל מחדש -
@חוקר למעשה זה קרה גם ב2019 באחד העדכונים של מייקרוסופט, בגדול הפיתרון שעולה לי בראש הוא פשוט להחליף את הקובץ Termsrv.dll בקובץ התקין.
אבל לפני שניגש לפיתרון, אני חושב שכדאי שתכיר את התוכנה החינמית RDP Wrapper שמאפשר להתחבר לחשבון משתי מחשבים שונים, ללא עריכה של הקובץ Termsrv.dll, הוא זמין מVista ועד לWindows 10.
בגדול כדי להחליף את הקובץ יש לעצור את הריצה של הסרוויס ״שירותי שולחן עבודה״, יש לפתוח את מנהל המשימות - שירותים (services.msc) - שירותי שולחן עבודה - השבת
לאחר מכן תוריד את הקובץ תקין בגרסא ישנה יותר של Termsrv.dll הקובץ: - termsrv.rar
לאחר מכן תנווט לC:\Windows\System32 תאתר את Termsrv.dll, קליק ימני - מאפיינים - אבטחה - מתקדם - שנה - מתקדם - מצא עכשיו - ותבחר בקבוצת administrator - החלת שינויים.
לאחר מכן תחזור שוב לאבטחה - עריכה - תסמן את administrator ותוסיף לו את ההרשאה ״שינוי״. אחר-כך תשתמש בקובץ החילופי ששלחתי לך, פשוט להחליף אותו עם הקיים.
אופצייה שניה שעולה לי היא להסיר את העדכון האחרון שהתקנת - התחל - הגדרות - עדכון ואבטחה - הצג היסטוריית עדכונים - ״הסר תיקון עדכונים״, או באמצעות הCMD (את [patch code] יש להחליף במזהה העדכון):wusa /uninstall /kb:[patch code] /quie
לאחר ההחלפה, תשתמש בRDP Wrapper במקום לערוך את Termsrv.dl ע״מ לחסוך בעיות עתידיות. או לחילופין תשתמש בכלי Windows Update Blocker ע״מ לחסום עדכוני Windows.
בהצלחה!
נ.ב. במידה ותחליט שוב כן לערוך את הקובץ Termsrv.dll, תוכל לעשות זאת בקלות באמצעות סקריפט PowerShell הבא: https://renenyffenegger.ch/notes/Windows/Remote-Desktop-Services/patch-termsrv_dll
-
@Elhanan כתב בווינדוס לא נכנס לחשבון משתמש אחרי שינוי קובץ termsrv.dll:
התוכנה החינמית RDP Wrapper שמאפשר להתחבר לחשבון משתי מחשבים שונים, ללא עריכה של הקובץ Termsrv.dll, הוא
היא משנה את הקובץ, רק נותנת ממשק נחמד וכל מיני פיצ'רים נוספים.
לדעתי אם הסיפור הוא שמיקרוסופט עושים עוד מהלך להקשות על השימוש במחשב עם 2 משתמשים בו זמנית - צריך להמתין שיצא עידכון עוקף. זה לא פעם ראשונה.בעבר שהיה לי צורך קריטי להתחבר עם שתי משתמשים למחשב מרוחק אחד לא היה לי ברירה אלא להשבית את העידכונים - מה שלא מומלץ.
-
@שמואל4 תודה על התגובה!
כשכתבתי שהתוכנה לא עורכת את הקובץ Termsrv.dll הסתמכתי על דברי היצרן בGithub:RDP Wrapper works as a layer between Service Control Manager and Terminal Services, so the original termsrv.dll file remains untouched.
בדקת והתוכנה כן עורכת את הקובץ?
-
@Elhanan כתב בווינדוס לא נכנס לחשבון משתמש אחרי שינוי קובץ termsrv.dll:
בדקת והתוכנה כן עורכת את הקובץ?
אני לא משתמש בתוכנה כמה שנים, אבל זכור לי שכשחיפשתי פתרונות למה שהתוכנה נותנת ראיתי שאפשר גם לערוך את הקובץ ולכן הגעתי אליו וזה היה אחרי שהשתמשתי בתוכנה, וזכור לי שראיתי שתאריך השינוי של הקובץ הוא של הזמן בו הרצתי את הסקריפט.
אבל יתכן שזה לא מדוייק. לא ראיתי את הציתות שכתבת. -
@שמואל4 כתב בווינדוס לא נכנס לחשבון משתמש אחרי שינוי קובץ termsrv.dll:
לדעתי אם הסיפור הוא שמיקרוסופט עושים עוד מהלך להקשות על השימוש במחשב עם 2 משתמשים בו זמנית - צריך להמתין שיצא עידכון עוקף. זה לא פעם ראשונה.
זו ההשערה שלי
ניסיתי פעמיים לשחק ולהחליף וזה נתקע כנ"ל ותיקנתי על ידי מצב בטוח, שהחזרתי את הקובץ המקורי -
@חוקר כתב בווינדוס לא נכנס לחשבון משתמש אחרי שינוי קובץ termsrv.dll:
@שמואל4 כתב בווינדוס לא נכנס לחשבון משתמש אחרי שינוי קובץ termsrv.dll:
לדעתי אם הסיפור הוא שמיקרוסופט עושים עוד מהלך להקשות על השימוש במחשב עם 2 משתמשים בו זמנית - צריך להמתין שיצא עידכון עוקף. זה לא פעם ראשונה.
זו ההשערה שלי
ניסיתי פעמיים לשחק ולהחליף וזה נתקע כנ"ל ותיקנתי על ידי מצב בטוח, שהחזרתי את הקובץ המקורימה עושים?
נראה שזה הסיבה, ואני חייב גישה לשתי יוזרים בו זמנית.
משום מה אני חושש להשתמש ב@Elhanan כתב בווינדוס לא נכנס לחשבון משתמש אחרי שינוי קובץ termsrv.dll:
התוכנה החינמית RDP Wrapper שמאפשר להתחבר לחשבון משתי מחשבים שונים
כי בעבר נכתב שיש אנטי ווירוסים שמזהים את זה כווירוס
-
@חוקר
שנים החלפתי את הקובץ בכל עדכון.
את הקובץ המעודכן לקחתי מכאן.
כהיום אני משתמש בתוכנה שכבר הובאה כאן, אך מקישור אחר. (המקור אינו מעודכן לגרסאות החדשות)@שמואל4 כתב ב[ווינדוס לא נכנס לחשבון משתמש אחרי שינוי קובץ termsrv.dll]
היא משנה את הקובץ
בדקתי והקובץ לא משתנה כלל.
אולי התוכנה משנה את הקובץ בזיכרון ראם.@חוקר כתב ב[ווינדוס לא נכנס לחשבון משתמש אחרי שינוי קובץ termsrv.dll]
כי בעבר נכתב שיש אנטי ווירוסים שמזהים את זה כווירוס
הדפנדר מזהה את התוכנה כווירוס.
גם הכרום עושה בעיות עם ההורדה.
ESET אינו מזהה את התוכנה כווירוס. -
@איש-ימיני כתב בווינדוס לא נכנס לחשבון משתמש אחרי שינוי קובץ termsrv.dll:
כהיום אני משתמש בתוכנה שכבר הובאה כאן, אך מקישור אחר. (המקור אינו מעודכן לגרסאות החדשות)
מה ההבדל ביניהם?
עריכה:
בינתיים הלכתי על זה והתקנתי במחשב..
אני חייב את האפשרות להפעיל במקביל..
נראה תקין
כרום לא נתן להוריד, פיירפוקס נתן התראה אבל נתן אפשרות לאפשר את ההורדה...