זליגת זיכרון ubuntu
-
זה הtop אחרי שאתחלתי את השרת.
כדי לשלול שהאתר עצמו מקפיץ את זה, אז אחרי האתחול כיביתי מיד את האפאצ'י, ואחרי 15-20 שניות הוא מקפיץ את ה-kswapd0 ל99%.
אני לא מספיק בקי לדעת אם אני צריך לחפור על דברים אחרים - והיכן.
(ואם ההמלצה הנכונה יותר זה לעבור שרת).
תודה רבה. -
א. אשמח להבין האם הכוונה התקפת בקשות או פירצה כלשהי (וא"כ אשמח להבין מה קרה להעשיר את הידע ולדעת ממה להיזהר..)
ב. סתם בלי קשר, בPHP יכול להגיע הרבה פעמים הודעה על מגבלת זיכרון ולאו דדוקא כשזה הבעיה האמיתית, אלא אצלי הרבה פעמים כשיש לי בעיות אחרות של משתנה לא מוגדר או מה והטיפול בשגיאה לא הוגדר נכון או כל סיבה אחרת, מוצג לי בסוף ההודעה גם החריגה הזו -
@yossiz אמר בזליגת זיכרון ubuntu:
@chagold אני רק מבהיר שלא נתתי רמז של הבטחה שאין שאירויות. ורוב הסיכויים שיש. או שזה יחזור דרך החור המקורי.
@חוקר אמר בזליגת זיכרון ubuntu:
א. אשמח להבין האם הכוונה התקפת בקשות או פירצה כלשהי (וא"כ אשמח להבין מה קרה להעשיר את הידע ולדעת ממה להיזהר..)
ב. סתם בלי קשר, בPHP יכול להגיע הרבה פעמים הודעה על מגבלת זיכרון ולאו דדוקא כשזה הבעיה האמיתית, אלא אצלי הרבה פעמים כשיש לי בעיות אחרות של משתנה לא מוגדר או מה והטיפול בשגיאה לא הוגדר נכון או כל סיבה אחרת, מוצג לי בסוף ההודעה גם החריגה הזו@חוקר מדובר בשרת + אתר שמסגרת האבטחה שלו היתה סבירה. חומת אש של דיגיטלאושן עם פתיחה רק לIP שלי שכבר שנתיים בשימוש, וסיסמא ברמה סבירה. גם האתר עצמו הוא xenforo בגירסה כמעט אחרונה.
יתכן שהוירוס הוחדר באמצעות אחד התוספים שמותקנים באתר (ואח"כ הוא רץ גם כשהאפאצי בכלל לא היה פעיל), אבל אין לי כרגע אפילו אינדיקציה לאיזה תוסף מסויים. או אפילו לכיוון הזה.
הכיוון ש@yossiz כתב לי כדי למצוא מאיפה זה הגיע הוא לעבור על הלוגים. אבל עוד לא הספקתי לטפל בזה.
-