עזרה| הצעה עסקית לחברה
-
@יעקב-ישראל הסיכוי לגבות כסף על רעיון בלבד שאין מאחוריו כלום מלבד מחשבה רגעית נמוך.
בדרך כלל רעיון הוא משהו שאמור לפתור תקלה/בעייה/להרחיב משהו.
תנסה לגעת בתקלה/צורך/וכדו' לפני שאתה קובע פגישה עם החברה ככל ותצליח לגרות שהבעיה גדולה והפתרון בידיך תמצא יותר אוזניים קשובות לשמוע על הפתרון. -
@יעקב-ישראל דיברתי כללי, לא התייחסתי לרעיון הנסתר שלך...
אני מניח שדברי רלוונטיים גם כלפי הרעיון שלך.
למה להרחיב שירות? למה שמישהו יקנה את השירות?
כי יש קהל שיש לו בעייה שאתה יודע לפתור, לא? -
@יעקב-ישראל אמר בעזרה| הצעה עסקית לחברה:
יש לי הצעה עסקית לחברה מסויימת שלדעתי יכולה להכניס להם למחזור החודשי עוד כמה מאות אלפי שקלים
יש לי כמה בעיות ואשמח אם יש פה כאלו שיש להם מידע בעניין- אני מפחד שהם פשוט יעשו את מה שאני אומר ויגידו שהם לא מכירים אותי
- אני רוצה שיתייחסו להצעה שלי ברצינות
- אני מבין שזה ידרוש עו"ד (אולי זה הפיתרון ל2 השאלות הקודמות) האם מישהו ממליץ על מישהו טוב בתחום
- אולי אני בכלל טועה ואי אפשר לדרוש כסף על רעיון בלבד אם אתה לא מבצע אותו כחברת סטארט-אפ
תודה מראש
מבדיקה שטחית ברה"ג ר' גוגל שליט"א (מכיר אותו?)..
יעוי' פה ופה
ופה באופן כללי.בהצלחה..
נ.ב. כיועץ ששלח אותך למקום הנכון, אל תשכח להעביר לי אחוזים בסוף
-
אולי אני בכלל טועה ואי אפשר לדרוש כסף על רעיון בלבד אם אתה לא מבצע אותו כחברת סטארט-אפ
יתכן והדיון כאן רלוונטי לשאלה.
-
@יעקב-ישראל לא ניסיתי אפעם... אבל מסתבר שהפתרון הוא להגיע עם עו"ד ולהציג את האופציות מבלי להסביר במה מדובר ולהחתים אותם שבמידה וב10 שנים הקרובות הם ישתמשו ברעיון הם יצטרכו לתת לך כך וכך
-
@יעקב-ישראל מה עם הקלטות ותיעודי השיחה תוך תיעוד קבלת ההבטחה ממנהלי החברה שיחלקו אתך אחוזים מהרווחים ?
מה עם אחוזים לחבר באמצע שמכיר היטב את החברה ויידע לתווך וללחוש לך על נקודות תורפה בהנהלת החברה. ?
לפעמים שווה להכניס עוד מישהו (שאתה סומך עליו) בשביל שידאג שהכל יידפוק -
-
מדובר ברעיון מהסוג של הגדלת החור במשחת שיניים ככה שזה לא יכול להיות פטנט
- רעיונות מסוג הגדלות חור, עושים טוב לכיס של החברה, ועושים רע לכיסים של האזרחים התמימים.
- מה שלא יכול להיות פטנט, משמע שאין לו ערך לקידום העולם.
-
@רחמים אמר בעזרה| הצעה עסקית לחברה:
- רעיונות מסוג הגדלות חור, עושים טוב לכיס של החברה, ועושים רע לכיסים של האזרחים התמימים.
חסרה לך השורה האחרונה, היא אמורה להתחיל במילים "ואשר על כן..."
-
@רחמים אמר בעזרה| הצעה עסקית לחברה:
ממש לא נכון במקרה הזה
ממש לא נכון במקרה הזה
-
תודה לכל העונים
אני מבין שאני צריך עו"ד
אם מישהו מכיר עו"ד מתאים אשמח שיפנה אותי -
@יעקב-ישראל
קח בחשבון שאם מדובר בהרחבת פעילות לחברה קיימת, סביר להניח שאחרי כל ההחתמות עם עו"ד והסכמי סודיות, כשהתברר הנעלם של הרעיון תקבל תגובה מסוג חשבנו על זה ואנחנו משיקולים שלנו החלטנו כך וכך.ובכך תסתיים הפגישה.
לרוב עסקים שפועלים בפעילות מסוימת חושבים על כל סוגי הפעילות והתפתחות האפשריים בענף וגם לוקחים בחשבון מתוך ניסיון מה שווה להם ומה לא, כך שקטן הסיכוי שבאמת תחדש להם משהו אמיתי ברמת הרעיון אלא אם כן מדובר בנושא טכנולגי/פתרון ישים לבעיה קיימת שהם מתמודדים איתה.
-
יש לי שני חברים, יבואני ענק בארץ, שולטים על נתחים מכובדים מאוד בשוק הישראלי.
הם אומרים לי: כל שבוע מתקשרים אליי כמה אנשים, שמע, יש לי רעיון מדהים ל... רק אני רוצה שתחתום לי כך וכך וכו' כדלעיל.
אתה חושב שאני מקשיב לכל אחד? אני לא חותם לאף אחד על שום מסמך.
כוונתי לומר שתיקח את זה לתשומת לבך שככל הנראה הם לא יחתמו לך בכלל, או יקשיבו לך. -
@יעקב-ישראל אם כן אתה צריך להסביר יותר במה מדובר, ולהביא משלים יותר דומים.
-
@יעקב-ישראל מה יעזור עו"ד חוץ מלקחת לך כסף? כמו שהזכירו פה, כל רעיון שתביא, החברה תוכל לומר שהם כבר חשבו על זה ועדיין לא עשו מסיבות השמורות עימם, ואתה לא יוכל להוכיח אחרת, נטל ההוכחה עליך.