קרינה ממשדר וויפי
-
משדר וויפי עושה קרינה?
ידוע שאנטנת סלולרי עושה קרינה, וגם האנטנות הבתיות שמגבירות קליטה, שגור בפי העולם להמנע מהן בגלל קרינה.
מה בעצם ההבדל עם משדר וויפי, שמצוי בכל ראוטר?אני רוצה לקנות מאריך קליטה (לא יודע בדיוק איך לתרגם את זה לעברית), האם מישהו יודע להגיד לי אם זה בטיחותי?
תודה רבה -
נקדים שאני לא מייבין גדול בנושא. אבל לפני שיגיע אחד שטוען שהוא כן מייבין (ויש המון המון בעלי דעה שירצו לשטוח את משנתם בנושא, ובעוד נושאים קשורים(?) כמו 5G, קורונה, וסדר עולם חדש ועוד) כדאי לשמוע את דבריו של זה שמודה שהוא לא מייבין...
ובכן, לדעתי התשובה הקצרה היא שאין חשש במגביר הזה יותר מאשר בכל משדר ווייפיי
נראה לי שהמכשיר הזה לא משדר גלים בקרינה יותר חזקה מאשר הראוטר. הוא רק מקבל קרינה שנחלשה בגלל המרחק ומכשולים אחרים ומקרין אותה שוב בחוזק המקורי. אשר על כן, שאלת הבטיחות לא חלה על מכשיר זה יותר מאשר על הראוטר שלך.עוד בנושא ההיזקים של קרינה בלתי מייננת:
משדר וויפי עושה קרינה?
התשובה היבשה היא כן
זה התפקיד שלו
השאלה היא אם הקרינה מזיקהיש שאלה עתיקת יומין אם קרינה בלתי מייננת מזיקה לבריאות.
ככלל צריך לדעת שלא ידוע למדע היום האם ואיך קרינה כזו עלולה להזיק.
לא קיימות הוכחות שהתקבלו בקהילה המדעית על הזיקים, ומצד שני אין הוכחות חותכות שקרינה כזו לא מזיקה.
אין תיאוריות חזקות על דרך שבה קרינה כזו עלולה להזיק.
ויש המון קונספירציות מסביב לנושא.
שים לב שהאור הנראה לעניים הוא גם קרינה אלקטרו-מגנטית מאותה משפחה של גלי רדיו וכו'ידוע שאנטנת סלולרי עושה קרינה, וגם האנטנות הבתיות שמגבירות קליטה, שגור בפי העולם להמנע מהן בגלל קרינה.
מה בעצם ההבדל עם משדר וויפי, שמצוי בכל ראוטר?אם קרינה כזו מזיקה, סביר להניח שככל שהקרינה יותר "חזקה" היא מזיקה יותר.
צריך לקחת בחשבון את כל הפרמטרים כאשר אתה מודד את חוזק הקרינה.
כמו הקירבה למקור הקרינה רמת אנרגיית הקרינה שקושר לתדר שלו ולעוד דברים ומשך הזמן שבו אתה חשוף לקרינה בחיי היום יום.אם אני מבין נכון, אז מבחינת תדר, קרינת ווייפיי אנרגטית יותר מקרינה סלולרית. ומצד שני הטלפון הסלולרי מוצא משכן קבע על יד המוח של חלק מאתנו.
בקרינות, המהירות שבו החוזק של הקרינה יורד הוא לפי יחס כוח ריבועי הפוך. אני חלש מאוד במתמטיקה אז תעשה את החשבון בעצמך... אבל נראה לי שלאדם פשוט זה אומר שהחוזק יורד יחסית במהירות ביחס למרחק, כלומר קצת מרחק יכול להיות משמעותי.
לא ראיתי תשובה חותכת לשאלה האם קרינת ווייפיי יכולה להזיק יותר מקרינה סלולרית.חומר לקריאה:
https://www.gov.il/he/Departments/General/cell-phone-radiation
https://www.fcc.gov/engineering-technology/electromagnetic-compatibility-division/radio-frequency-safety/faq/rf-safety(תעשה חיפוש גוגל תראה שאפשר ללכת לאיבוד ב"חור הארנב" הענקי הזה...)
-
@yossiz
היה לי תקופה שהסתובבתי עם מודד קרינה ומדדתי מכשירים שונים
הוא לא מבדיל בין תדרים, ואולי תדר יותר גבוה יותר בעייתי, אז לא בטוח שהוא נותן אינדיקציה נכונה.מה שכן שמתי לב שפלאפון כשהוא במצב המתנה משדר מאוד חלש, ורק בשיחה משדר חזק.
אנטנות סלולריות, לא מצאתי אנטנה שהשפיע חזק על מקום מגורים.
מה שכן טלפון בייתי אלחוטי משדר 24\7 כנ"ל וויפיי כשיושבים לידו.ומה שמצחיק זה לראות אנשים שמשתגעים מאנטנה בסוף הרחוב, ויש להם בחדר שינה טלפון אלחוטי או וויפי
היה לי קטע שבו חבר רצה שאני יבוא עם המכשיר כדי לבדוק כמה קרינה יש מאנטנה קטנה שיושבת מול המרפסת שלו, ולא הבנתי מאיפה הקרינה מגיעה
עש שהבנתי שזה מגיע בכלל מתוך הבית מהטלפון האלחוטי שלו.