כונן חיצוני, יש ענין בSSD?
-
@אבי-ים SSD אמור לחיות לנצח, אם ידוע לך אחרת תציין מקור. ברור שיש מקרי קצה, אבל הם שקולים לגניבה ואבידה.
כמו"כ כפי ש@אף-אחד-3 ציין SSD עמיד מאוד ביחס דרמטי נגד זעזועים, וגם נגד חום קור לחות ועוד. זה קצת תלוי בחברה, אני מדבר על חברה טובה.
לדעתי לקנות דיסק קשיח חיצוני HD זה בזבוז כסף. -
@dovid מעדיף לקנות משהו נורמלי אם כבר.
מתלבט בין שני אלה
https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=38475
SSD של SANDISK טרה אחד עולה 529 ונראה איכותי מאוד.https://ksp.co.il/web/item/65315
Transcend גודל 2 טרה, עולה 315, וחוץ מזה שהוא לא SSD הוא נראה מושלם.חושב לקחת את הSSD, אמנם השני נראה איכותי, אבל החשש הרחוק שהחומר יאבד שווה את המאתיים שח יותר (את הטרה השני אני לא ממש צריך מאוד)
-
@dovid אמר בכונן חיצוני, יש ענין בSSD?:
@שואף תקנה SSD פנימי, מחברה טובה, ותקנה חוט SSD2USB3 באיביי, או קופסה איכותית וזהו.
אין טעם לקנות NVMe.@שואף אמר בכונן חיצוני, יש ענין בSSD?:
@dovid מעדיף לקנות משהו נורמלי אם כבר
אני חושב שמה ש @dovid הציע זה די נורמאלי, ציבור גדול מבין טכנאי המחשבים משתמשים בזה, את המארז אפשר להשיג גם בארץ (כמובן יותר יקר מ-איביי.), זה לא כ"כ מורכב.
-
@אבי-ים SSD אמור לחיות לנצח, אם ידוע לך אחרת תציין מקור. ברור שיש מקרי קצה, אבל הם שקולים לגניבה ואבידה.
אמר לי מוכר מחשבים כשקניתי את המחשב, וככה הבנתי גם מ @משחזר-מידע שיש להם כמות מוגבלת של קריאה-כתיבה
-
SSD אמור לחיות לנצח
ממש לא
אין חברה אחת שהבטיחה דבר כזה ... אם תמצא חברה כזו בלי נדר אני אקנה לך כונן כזה אא"כ זה ממש יקר.
מה שכן, החברות משתדלות ליצר כוננים שיחזיקו מעמד כמה יותר זמן (יותר פעמים של כתיבה קריאה כמו ש @LindoorsOS כתב )
אבל מה שהתכוונתי שזה קורה בבום בלי שהתכוננת לזה וזה פחות נדיר ממה שאתה חושב. -
@אבי-ים לענות לי בחזרה ב"כן נכון" זה לא נקרא להביא מקור.
דיסק SSD עשוי לחיות לתמיד.
ההגבלות על כתיבה לא מונעים קריאה ואדרבא, הם תמרור אזהרה מעולה מתי להחליף.עריכה:
טרחתי לבדוק באינטרנט. SSD מגיע עם המלצת יצרן מה אורך החיים המשוער/מובטח שלו, בנתון של TBW שזה כמה טרה כתיבה הדיסק יעבוד. שוב, מדובר על כתיבה.
בקשר לשגיאות (bad block) הם יותר נפוצים בSSD ביחס למגנטים, אבל הרגישות לזעזועים של המגנטי מפצה על זה בפי עשר סטטיסטית. -
@אבי-ים זה לא אומר כלום על SSD, זה אומר אולי על חברה ודגם. אתה כתבת כאילו זה ה"טבע" של SSD.
לגופם של הביקורות הללו, שים לב לתאריכים, אבל בלאו הכי הם לא באמת אומרות משהו. תבדוק בדיסק קלאסי מה כותבים, אני חושש שתמצא שגם שמה הוא מת ביום בהיר ועוד שטויות של לקוחות ממורמרים שלא מבינים במחשבים או בעלי מזל רע שקיבלו את הפריט הדפקט מתוך מליון. -
@אבי-ים אמר בכונן חיצוני, יש ענין בSSD?:
@אף-אחד-3 עוד שיקול hdd מודיע לפני שהוא שובק חיים בין ע"י רעש ובין ע"י אטיות כמו שקרה עכשיו ואז אתה יודע שצריך גבות את החומר משא"כ ssd שבד"כ מת במיתת נשיקה והלך החומר...
זה בדרך כלל קורה אחרי לא פחות מ איזור ה 5 -6 שנים ולכן צריך לחשוש רק אם הדיסק כבר מספיק זקן
-
@lindoorsos אמר בכונן חיצוני, יש ענין בSSD?:
שיש להם כמות מוגבלת של קריאה-כתיבה
נכון מאד
לאינפורמציה נוספת תגגל SSD Life span ו- SSD TBW