העתקת טבלה מאקסל לוורד
-
-
יש לי טבלה גדולה (יחסית) שהיא יושבת לרוחב בעמוד של דף אקסל.
כלומר: הדף מוגדר לרוחב ונכנסים לשם כל העמודות.
גודל הטבלה היא 21 עמודות ו-35 שורות כאשר לא כל העמודות שוות ברוחבן. ישנם כ-8-9 עמודות צרות. -
יש לי מסמך בוורד שבניתי משהו כמו 15 כמודים.
באחד העמודים אני צריך להכניס את הטבלה הזו כאשר היא צריכה להיות לרוחב העמוד.
כבר אתם מבינים שלא ניתן להכניס את הטבלה לאורך אחרת היא לא תהיה קריאה.
לסיכום: החוברת וורד צריכה להיות לאורך ורק דף אחד או שתיים לרוחב.
הם יש פתרון להפוך דף אחד לרוחב בוורד ושאר המסמך הוא לאורך?
כמובן שהפתרון גם צריך להתחשב בכותרות לעמודים שיצא נורמלי ויפהפתרונות יש?
-
-
@zvinissim
אני משער שזה צריך להיות דווקא בword, אחרת כנראה היית חושב לבד על הפתרון הגאוני הבא...
לייצא את המסמך לPDF ואז להוסיף למסמך את את הדף של הטבלה באמצעות תוכנת עריכת PDF. זה נראה לי הכי פשוט.בכל מקרה זה אפשרי גם בword, בהגדרות העמוד יש אפשרות להגדיר עמוד מסוים שיהיה לרוחב/לאורך בשונה משאר העמודים במסמך.
-
@shraga אמר בהעתקת טבלה מאקסל לוורד:
בכל מקרה זה אפשרי גם בword, בהגדרות העמוד יש אפשרות להגדיר עמוד מסוים שיהיה לרוחב/לאורך בשונה משאר העמודים במסמך.
@shraga לא טוב
בהדפסה באקסל הטבלה מותאמת לדף A4
בהעתקה של הטבלה הכל מתחרבש במסמך@shraga אמר בהעתקת טבלה מאקסל לוורד:
אני משער שזה צריך להיות דווקא בword, אחרת כנראה היית חושב לבד על הפתרון הגאוני הבא...
יש לי פתרון גאוני יותר טוב
גם ככה אני מדפיס את החוברת הזו יותר פשוט לי להדפיס את החוברת עם הדף הריק ולהדפיס את הטבלה הנפרד ולכרוך כחוברת.
בעייתי - כי הקובץ צריך גם לעבור במייל ולכן חייב להיות הכל בקובץ אחד. -
@zvinissim אמר בהעתקת טבלה מאקסל לוורד:
כי הקובץ צריך גם לעבור במייל ולכן חייב להיות הכל בקובץ אחד.
את מה שאתה שולח במייל תמיר לPDF כמו שSHRAGA כתב.
-
@zvinissim היות ויש לך כותרות עמודים וכנראה תפאורה מסביב,
הפיתרון שאני משתמש בו בבעיות כעין אלו דומה ל @shraga :
פותח עותק של המסמך, מה שנותן לי את כל התפאורה.
מוחק הכל חוץ מעמוד אחד ומגדיר אותו לרוחב, מדביק את הטבלה. בקיצור, הטבלה בקובץ נפרד זהה לחלוטין.
מיצא כל קובץ לPDF, ואח"כ שותל את העמוד ההוא בתוך שאר החוברת.
[רציתי לכתוב שאת השלב הזה אני מוכן לעשות לך בכיף, אבל אז נזכרתי שזה אולי סודי או משהו כזה...]
מוכן להדפסה, שליחה וכל מה שרוצים. -
@רוב-יועץ אמר בהעתקת טבלה מאקסל לוורד:
@zvinissim היות ויש לך כותרות עמודים וכנראה תפאורה מסביב,
הפיתרון שאני משתמש בו בבעיות כעין אלו דומה ל @shraga :
פותח עותק של המסמך, מה שנותן לי את כל התפאורה.
מוחק הכל חוץ מעמוד אחד ומגדיר אותו לרוחב, מדביק את הטבלה. בקיצור, הטבלה בקובץ נפרד זהה לחלוטין.
מיצא כל קובץ לPDF, ואח"כ שותל את העמוד ההוא בתוך שאר החוברת.
[רציתי לכתוב שאת השלב הזה אני מוכן לעשות לך בכיף, אבל אז נזכרתי שזה אולי סודי או משהו כזה...]
מוכן להדפסה, שליחה וכל מה שרוצים.@רוב-יועץ נראה שהבעיה בתצורה שלי טיפה יותר מיוחדת.
הטבלה/אות שאני צריך להטמיע במסמך וורד לרוחב הם טבלאות שמלכתחילה תופסות יותר מעמוד אחד ואני עוד שיחקתי בהגדרות העמוד שהכל יכנס בעמוד אחד לרוחב בזמן ההדפסה.
נראה לי שיש לי חלק מהפתרון שאני אפתח מסמך וורד חדש עם דף לרוחב ואשחק עם הטבלה שתכנס כמו שצריך ואז להעתיק אותה למסמך המקורי.ישנה עוד בעיה בתצורה של @shraga זה שכרע יש לי מסמך ען 14 עמודים שאמוריך כמעט להכפיל את עצמם והטבלה אמורה להיות בעמוד 8 או 9 אפשרי לעשות את ההגדרה כמו שהציע @shraga אך היא מחילה מעמוד הנוכחי ועד סוף המסמך.
זה אומר שלאחר הטמעת הטבלה אני צריך ללכת לעמוד שאחריו ולשנות את כיוונו לאורך הדף.הטבלה צריכה להיות באופן אינטגרלי במסמך מכור שלפעמים השליחה במייל היא כמקור ולא כקובץ PDF.
בד"כ קובץ PDF אני שולח לאנשים מחוץ לארגון או שאני רוצה לשלוח קובץ שלא יוכלו לשנות אותו. -
@zvinissim אני הייתי הולך על הפתרון ש @shraga הציע
אבל אל תעתיק את האקסל אלא תוסיף אותו כאובייקט
תפריט>הוספה>אובייקט>מתוך קובץ
כך הטקסט לא ישתבש
ואם אתה צריך אפשר להשתמש עם המעבר מקטע
כך שבכל מקטע אפשר להגדיר הגדרות אחרות
תפריט>פריסה>מעברים>העמוד הבא