הכסף שמתקבל עבור עסקה בתשלומים
-
לקוח שילם עסקה, ב2 תשלומים, הסולק המאגד הוא PAYME.
כידוע לי מאז ומעולם שבעסקה בתשלומים אז בעל העסק מקבל את הכסף מיד (ורק הסולק משלם בתשלומים), אז הופתעתי כשראיתי שאני מקבל את הכסף בתשלומים.
פניתי אליהם בקריאת שירות, והם ענו לי כדלהלן:אתה מתכוון לשירות ניכיון, שירות כזה קיים גם אצלנו
שירות זה כרוך בעמלה נוספת של 0.5% לתשלום החל מהתשלום השני.בשירות זה, הסכום המלא לעסקה בתשלומים יועבר לחשבון הבנק במועד הזיכוי הראשון ולא לפי החלק היחסי לכל תשלום.
דוגמא: ביצעתם עסקה ע"ס 1000 ש"ח ב-5 תשלומים, במקום לקבל 200 ש"ח מינוס העמלות בכל חודש, יועבר אליכם הסכום המלא מינוס העמלות. העמלת ניכיון בדוגמא זו תהיה 0.5%*4
מישהו מכיר כזו התנהלות במקום אחר, או אני טועה?
-
@chagold אמר בהכסף שמתקבל עבור עסקה בתשלומים:
כידוע לי מאז ומעולם שבעסקה בתשלומים אז בעל העסק מקבל את הכסף מיד (ורק הסולק משלם בתשלומים), אז הופתעתי כשראיתי שאני מקבל את הכסף בתשלומים.
פניתי אליהם בקריאת שירות, והם ענו לי כדלהלן:אתה מתכוון לשירות ניכיון, שירות כזה קיים גם אצלנו
שירות זה כרוך בעמלה נוספת של 0.5% לתשלום החל מהתשלום השני.בשירות זה, הסכום המלא לעסקה בתשלומים יועבר לחשבון הבנק במועד הזיכוי הראשון ולא לפי החלק היחסי לכל תשלום.
דוגמא: ביצעתם עסקה ע"ס 1000 ש"ח ב-5 תשלומים, במקום לקבל 200 ש"ח מינוס העמלות בכל חודש, יועבר אליכם הסכום המלא מינוס העמלות. העמלת ניכיון בדוגמא זו תהיה 0.5%*4
הם צודקים. זה נקרא שירות ניכיון כמו שהם כתבו.
גם אני משלם על זה עמלות כדי לקבל את הכסף מראש. -
אני לא חושב שזה ככה.
כפי הידוע לי, זה ההבדל בין עסקת תשלומים רגילה לעסקת תשלומים קרדיט.
עסקת תשלומים רגילה - העסק מקבל את הסכום בתשלומים כפי שיורד מהלקוח.
עסקת תשלומים קרדיט - חברת האשראי נותנת הלוואה ללקוח, והעסק מקבל מיד הכל. והלקוח פורע בתשלומים (עם ריבית) לחברת האשראי.
-
זה ההנהלות בכל החברות.
אחת החברות המאגדות עושים את זה בלי שתשים לב גובים 0.6 על כל תשלום כולל הראשון, אם תשים לב שירד לך הרבה עמלות ותתקשר לשאול יבטלו לך מכאן ולהבא.. -
@ua אמר בהכסף שמתקבל עבור עסקה בתשלומים:
אני לא חושב שזה ככה.
כפי הידוע לי, זה ההבדל בין עסקת תשלומים רגילה לעסקת תשלומים קרדיט.
עסקת תשלומים רגילה - העסק מקבל את הסכום בתשלומים כפי שיורד מהלקוח.
עסקת תשלומים קרדיט - חברת האשראי נותנת הלוואה ללקוח, והעסק מקבל מיד הכל. והלקוח פורע בתשלומים (עם ריבית) לחברת האשראי.
בכרטיס קרדיט לא שייך בכלל לקבל את הכסף מראש.
-
@yossiz אמר בהכסף שמתקבל עבור עסקה בתשלומים:
שימו לב לענין רבית
לכן אני לא עושה ניכיון.
מסתמא גם אין להם היתר עסקהניכיון יקר יותר מכל הלוואה אחרת בדרך כלל.
מבחינת ריבית, רוב הגופים הגדולים יש להם היתר עסקה.
לא רוצה לפתוח דיון הלכתי, אבל לא משוכנע שיש כאן בעייה של ריבית בוודאות זה נושא שצריך בדיקה.
ברור לכולם שכל מאגד לא מודיע לסולק כי לקוח פלוני רוצה ניכיון ולכן תתנו לי מוקדם את הכסף.
יש שני אפשרויות, או שהם מקבלים את הכסף בניכיון בכל מקרה ומתמחרים לך ברווח נוסף, או שהם מחזיקים בקרן שלהם עבור הניכיון.
ככל והאופצייה הראשונה נכונה לא בטוח שיש כאן ריבית ואיש איש ישאל את רבותיו -
@by6199 אמר בהכסף שמתקבל עבור עסקה בתשלומים:
ברור לכולם שכל מאגד לא מודיע לסולק כי לקוח פלוני רוצה ניכיון ולכן תתנו לי מוקדם את הכסף.
יש שני אפשרויות, או שהם מקבלים את הכסף בניכיון בכל מקרה ומתמחרים לך ברווח נוסף, או שהם מחזיקים בקרן שלהם עבור הניכיוןזה לא הלכתי אלא טכני, לכן אני מרשה לעצמי להגיב לנושא בפורום הזה...
הנושא הוא לא מה שהם מלוים למשלם, אלא מה שהם נותנים לך את הכסף לפני שהם גובים מהמשלם, כשרק עוד חודש/חודשיים/שלש הם יגבו מהמשם (=יקבלו את הכסף שלהם בחזרה) ז"א שבינתיים הם נותנים לך הלואה. -
הנושא הוא לא מה שהם מלוים למשלם, אלא מה שהם נותנים לך את הכסף לפני שהם גובים מהמשלם, כשרק עוד חודש/חודשיים/שלש הם יגבו מהמשם (=יקבלו את הכסף שלהם בחזרה) ז"א שבינתיים הם נותנים לך הלואה.
יופיי, PAYME, קשר, או כל מאגד לא מקבל כסף מבעל הכרטיס כפי שאתה מציין.
יש להם הסכם עם ויזה/ישראכארט/לאומי, ההסכם שלהם כולל ניכיון על כל התשלומים והם קיבלו את כספך העתידי (תשלומים עתידיים) לפני הזמן בכל מקרה, אם אתה רוצה שהם יביאו לך את הכסף שלך שנמצא אצליהם לפני הזמן תשלם.
אני מסייג את הדברים כי אני לא יודע האם זה קרן שלהם, או שיש להם ניכיון, מה שבטוח שלא מפעילים ניכיון מול ניכיון -
זה לא הלכתי אלא טכני, לכן אני מרשה לעצמי להגיב לנושא בפורום הזה...
הנושא הוא לא מה שהם מלוים למשלם, אלא מה שהם נותנים לך את הכסף לפני שהם גובים מהמשלם, כשרק עוד חודש/חודשיים/שלש הם יגבו מהמשם (=יקבלו את הכסף שלהם בחזרה) ז"א שבינתיים הם נותנים לך הלואה.זה לא נכון זה נקרא הלואה ללקוח ולא למוכר
כי בסופו של דבר אם הוא לא ישלם הם יתבעו מהלקוח לא מהמוכר -
@shukiha אמר בהכסף שמתקבל עבור עסקה בתשלומים:
הנושא הוא לא מה שהם מלוים למשלם, אלא מה שהם נותנים לך את הכסף לפני שהם גובים מהמשלם, כשרק עוד חודש/חודשיים/שלש הם יגבו מהמשם (=יקבלו את הכסף שלהם בחזרה) ז"א שבינתיים הם נותנים לך הלואה.זה לא נכון זה נקרא הלואה ללקוח ולא למוכר
כי בסופו של דבר אם הוא לא ישלם הם יתבעו מהלקוח לא מהמוכרהעסקה (שיש בה הלואה) היא בין המוכר לקונה וללא ריבית כלל. ועסקה/הלואה נוספת היא זו שבה חברת האשראי לוקחת מהמוכר את האחריות על העסקה שבין המוכר לקונה, ובה הריבית ככל ועל הקדמת תשלום לוקחת כסף.
-
@shukiha אמר בהכסף שמתקבל עבור עסקה בתשלומים:
כי בסופו של דבר אם הוא לא ישלם הם יתבעו מהלקוח לא מהמוכרהעסקה (שיש בה הלואה) היא בין המוכר לקונה וללא ריבית כלל. ועסקה/הלואה נוספת היא זו שבה חברת האשראי לוקחת מהמוכר את האחריות על העסקה שבין המוכר לקונה, ובה הריבית ככל ועל הקדמת תשלום לוקחת כסף.
אתה מדבר שזה תנאי מראש ?
דהינו שיש לך הסכם עם חברת נכיון או שמדובר שרק אחרי זה אתה בא לחברת נכיון והם משלמים לך
כי אם מדובר מראש אני שאלתי רב ואין בזה בעיה מהסיבה שכתבתי למעלה כי במקרה כזה הם מלוים ללקוח ואתה משלם כביכול בשביל הלקוח את הריבית שזה אין בעיה -
@chagold
ממה שידוע לי (מתרומות) זה שיש כמה אפשרויות של תשלום- תשלומים ללא תפיסת מסגרת שהעמותה מקבלת את הכסף בכל חודש וגם לתורם יורד בכל חודש.
- תשלומים עם תפיסת מסגרת ששם העמותה מקבלת את כל הכסף בתשלום הראשון ולתורם יורד כל חודש (אבל המסגרת תפוסה)
- הוראת קבע
-
@אוריי אמר בהכסף שמתקבל עבור עסקה בתשלומים:
1 == 3, (1 זה הו"ק עם הגבלת תשלומים).
- תשלומים עם תפיסת מסגרת ששם העמותה מקבלת את כל הכסף בתשלום הראשון ולתורם יורד כל חודש (אבל המסגרת תפוסה)
בברירת מחדל גם במצב זה העמותה מקבלת כל חודש, אא"כ היא משלמת על שירות ניכון (בד"כ בתיווך חברה אמצעית) וכמו שנכתב למעלה.
-
@www אמר בהכסף שמתקבל עבור עסקה בתשלומים:
1 == 3, (1 זה הו"ק עם הגבלת תשלומים).
זה לא אותו הדבר
ב 1 זה תשלום באשראי כל חודש דרך מספר כרטיס... ואם בעל הכרטיס מבטל (תלוי באיזה נסיבות) העמותה לא תקבל את הכסף ותו לא...
משא"כ בהוראת קבע (3) חודשית אם בעל החשבון מבטל והעמותה שולחת חיוב חשבון ויש סירוב העמותה צריכה לשלם סכום כסף כלשהו (אאל"ט 50+ ) לבנק על סירוב הוראת קבע...