מחשב חדש, לא מתעורר
-
קניתי מחשב חדש, אחרי חודש החלה תופעה, בין אם הוא בשינה, בין אם הוא כבוי, להדליק אותו זה סיפור מההפטרה
המחשב הוא נייד ASUS P2451F, כפתור ההדלקה הוא חלק מהמקלדת.
ניסיתי לחיצות ארוכות/קצרות/בינוניות
זה יכול לקחת אפילו עשרים דקות, ואז פתאום הוא נפתח.מה שמעניין הוא שגם כשאני מחבר את המטען הנורה לא נדלקת, ז"א הוא שרוי בשינה עמוקה כל כך עד שאין לו מושג מה קורה מסביב
כמו כן, כשהוא נדלק, השעון עומד על השעה 2:40, בתאריך הנכון, וצריך לסנכרן אותו שוב.פתרונים?
-
@מעלה-ומוריד אולי "משגיח" שיעיר אותו?
-
-
@מעלה-ומוריד איפוס של השעה קשור ככה"נ לבטריה של הביוס אבל אני עדיין לא מבין למה הוא לא נדלק
יכול להיות שהבטריה של הביוס גמורה ורק אחרי עשרות לחיצות הלחיצה נקלטת -
@קינג-קומפיוטר אמר במחשב חדש, לא מתעורר:
@מעלה-ומוריד איפוס של השעה קשור ככה"נ לבטריה של הביוס אבל אני עדיין לא מבין למה הוא לא נדלק
יכול להיות שהבטריה של הביוס גמורה ורק אחרי עשרות לחיצות הלחיצה נקלטתזה ייתכן במחשב בן חודש??
מחשב חדש ללא כל ספק, חנות אמינה. הוא מוכן להפעיל אחריות, אבל אני כבר השקעתי בהורדת הקבים שלי ושדרוג חומרה של המחשב, כך שאני מנסה להבין אולי יש פה פואנטה שאני לא מכיר
-
@מעלה-ומוריד אמר במחשב חדש, לא מתעורר:
אבל אני כבר השקעתי בהורדת הקבים שלי ושדרוג חומרה של המחשב, כך שאני מנסה להבין אולי יש פה פואנטה שאני לא מכיר
עדיף לך להשקיע בבעיה מאשר לממש אחריות
-
@shloimy אמר במחשב חדש, לא מתעורר:
להשקיע בבעיה
להתחיל להעתיק את כל המחשב ולהחליף מסך זו השקעה
ואם זו בעיה אכן אממש את האחריות, אבל אם יש לזה הסבר אחר - אותו אני מחפש -
מחבר את המטען הנורה לא נדלקת
אני מתאר לעצמי שכל הקודמים ראו את המילים האלו, רק אעלה כיוון. ייתכן שזה בעיה במטען (עצמו) או במגעים?
-
@yair-na אמר במחשב חדש, לא מתעורר:
מחבר את המטען הנורה לא נדלקת
אני מתאר לעצמי שכל הקודמים ראו את המילים האלו, רק אעלה כיוון. ייתכן שזה בעיה במטען (עצמו) או במגעים?
לא נראה.
מטען חדש ועובד מצויין.מכיוון שהמחשב חדש אין לי הרבה ניסוי וטעייה, אבל כרגע כמדומני שזה קורה כאשר אני מורה על כיבוי/שינה, ומקפל אותו לפני שהוא החליט שהוא סגור על זה.
נראה מה הלאה.
-
אני נתקל בבעיה הזו באופן אישי הרבה פעמים.
לי זה נשמע יותר בכיוון של דרייברים. Windows לא תמיד מצליח לתקשר נכון עם כל לוחות האם ולפעמים בחירה במצב שינה מכניסה את המחשב לתרדמה עמוקה, שממנה הוא מצליח להתעורר רק על ידי אתחול קר (לחיצה ארוכה על כפתור ההפעלה לכיבוי, והפעלה מחדש).
אם זה עבד בצורה תקינה בהתחלה, יתכן ועדכון כלשהו של Windows גרם לכך.
נסה לבדוק אם יש דרייברים עדכניים באתר של Asus. -
אבל כרגע כמדומני שזה קורה כאשר אני מורה על כיבוי/שינה, ומקפל אותו לפני שהוא החליט שהוא סגור על זה.
נתקלתי בזה בעבר בלפטופ של יצרן אחר. בהחלט ייתכן.
@odeddvir אמר במחשב חדש, לא מתעורר:
נסה לבדוק אם יש דרייברים עדכניים באתר של Asus
כדאי לבדוק גם אם יש קושחה חדשה ל-BIOS (שכיום כבר נקרא UEFI)
-
@yossiz אמר במחשב חדש, לא מתעורר:
נתקלתי בזה בעבר בלפטופ של יצרן אחר. בהחלט ייתכן.
ככל הנראה זה זה
יישר כח למסייעים