איפוס תוצאות החיפוש של Windows
-
היתה לי אפליקציית וינדוס במחשב, שמחקתי אותה.
אבל עדיין (עד היום) שאני מקליד בחיפוש Windows את שמה התוצאה קופצת בלי הסמל של התוכנה. למרות שהתוכנה לא קיימת במחשב.
לחיצה על התוצאה לא עושה כלום.
ניסיתי להתקין אותה מחדש אבל עדיין בחיפוש יש את אותה התוצאה ולחיצה עליה לא עושה כלום עדיין.
כך שיצאתי קרח מכאן ומכאן, אין לי גישה לתוכנה באמצעות החיפוש וזה מפריע לי.
למישהו פתרונים?
תודה מראש
-
@ua כנס לכתובת הזו בסייר
C:\ProgramData\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs
ותדביק שם קיצור דרך לאפליקציה, ואז זה יופיע לך שוב בהתחל ובחיפוש.
(טיפ, אפשר לשנות שם את השמות של התוכנות בתפריט ההתחל, שימושי למי שרוצה להקליד לדוג' "וורד" במקום "word" (אצלי יש את שניהם )
-
@אביי לא הצלחתי ליצור קיצור דרך לאפליקציה. קליק ימני בתפריט התחל לא נותן את זה. כנראה בגלל שזה אפליקציית וינדוס ולא תוכנה רגילה.
ניסיתי להגיע למיקום דרך מנהל המשימות (פתח מיקום קובץ) וזה מופיע בתיקייה המוסתרת של Windows Apps. ושם לחצתי על האפליקציה ולא הצלחתי לפתוח, נתן הודעת שגיאה. כלומר קיצור דרך משם לא יעזור.
יש רעיון נוסף?
-
@ua אמר באיפוס תוצאות החיפוש של Windows:
ניסיתי להגיע למיקום דרך מנהל המשימות (פתח מיקום קובץ) וזה מופיע בתיקייה המוסתרת של Windows Apps. ושם לחצתי על האפליקציה ולא הצלחתי לפתוח, נתן הודעת שגיאה. כלומר קיצור דרך משם לא יעזור.
זה הקיצור הבעייתי?
תמחק אותו משם וזה לא יופיע בהתחל. -
@ua
יש פקודה שמאפסת את ההגדרות של תפריט ההתחלה:C:\Windows\System32\tdlrecover.exe -reregister -resetlayout -resetcache
שים לב: זה יאפס את כל ההגדרות! כולל תוכנות צמודות, כולל הסדר של ה"אריחים"? "רעפים"? לא יודע איך קוראים למלבנים האלו בעברית....
עריכה: אני לא מוצא את הפקודה הזאת אצלי...
מסתבר שהתיעוד הנ"ל לא מעודכן, והפקודה כבר לא קיימת
https://www.reddit.com/r/sysadmin/comments/gs0wj6/windows_10_1909_start_menu_issues/ייתכן שיעזור למחוק את מפתח הרג'יסטרי:
HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\CloudStore\Store\Cache
בלי שום אחריות...