איך אתם מגבים נתונים?
-
@בערל
אני מגבה בענן Google Drive
משתמש בתוכנה של גוגל Backup and Sync באופן קבוע (פועלת ברקע)
2 TB - עלות 39 ש"ח לחודשבחרתי בזה בגלל שאני חושב שהסיכויים שהחומר יימחק (כמו מה שקרה ב-OVH) יותר נמוכים יחסית
וגם בגלל:
- היסטוריית גרסאות אחורה 30 יום
- אינטרקציה מלאה עם ג'ימייל (סוג של All in One)
- רמות שונות של הרשאות בשיתוף קבצים
- ממשק עברית מלא ונוח
- תצוגת ועריכת מסמכים ו-PDF אונליין בלי חיבור של תוספים חיצוניים
לא מתכוון להיות משווק שלהם , אני רק כותב למה אני בחרתי בשירות הזה...
-
@בערל ככה:
אין לי על המחשב שום דבר חשוב באמת, חוץ מתיקייה אחת - develop.. כל שאר הדברים שבמחשב זה תוכנות וכדו' שמצידי שימחקו - אני מחזיר אותם עם סקריפט chocolatey אחדאותה תיקייה develop לא שוקלת הרבה בדרך כלל (כל מה שאני מתעסק עם תיכנות נמצא שמה, אבל זה לא עוקף את ה-2-3 ג'יגה)
באמצעות התכנה freeFileSync אני מסנכרן את התיקייה הזו עם תיקייה תאומה בכונן גוגל דרייב (על ידי התכנה החדשה (?) של גוגל דרייב שעובדת גם לפרטיים)
כל מה שנכנס לתיקייה הזו כמובן מסתנכרן עם הגוגל דרייב שאצל הרבנים לבית גוגל. וגם כל מה שנמחק - נמחק גם בדרייב וכו'
הסנכרון של FFS הוא על ידי סקריפט (יש לתכנה אפשרות שמירה לסקריפטים. רצים ברקע בלי הטרדה) שרץ אוטומטי פעם בכמה שעות (task scheduler רגיל)
אז זה ה'גיבוי' שלי.
הייתי רוצה להשקיע קצת יותר ולהיכנס יותר לתוך הנושא של ניהול גרסאות אבל לא כעת.
ו-אה! תמונות - הגוגל פוטוס שלי מלא..
-
בס"ד
אני משתמש כיום גם בגוגל דרייב עם התוכנה של הסינכרון וגם בדרופבוקס, - לייתר דיוק התחלתי מזמן עם דרובוקס ובגלל שהייתי צריך יותר מ2 ג'יגה אז התחלתי גם עם גוגל דרייב,
אבל לע"ע נראה לי שאני יעשה מנוי בדרופבוקס, הבנתי שיש להם גם מיילים - לא זה מה שמשכנע אותי, אלא פשוט תכונה יותר טובה,
בתוכנה של גוגל - יש הרבה פשלות ואי נוחות,
כגון שלא את כל הקבצים היא מגבה, כל פעם(הפעלה מחדש של המחשב, אחרי שמשהים את התוכנה ומפעילים שוב) לוקח לו הרבה זמן להפעיל, ועוד כל מיני,
וגם שדרופבוקס זה אותו מחיר פלוס מינוס בערך 10 דולר ל2 TB ויש גם גירסאות 30 יום אחורה ובינתיים שום קובץ לא נתקע לי פשוט גיבה הכל. -
א. המסמכים החשובים - (כ - 1 ג'יגה) מגבה כל יום לאון קי, למחשב נוסף (של הנסיעות), ולוואן דרייב [סה"כ 3, מלבד הגיבוי הכללי בסעיף ב].
ב. תמונות, סרטים, תוכנות ושאר קבצים - מגבה פעם בכמה ימים לדיסק קשיח חיצוני 2.5", ופעם שבועיים בערך לעוד דיסק קשיח חיצוני 3.5" (עם חיבור לחשמל).
ג. לתמונות ולסרטים יש גם גיבוי בגוגל תמונות באיכות נמוכה.
לכל הגיבויים אני משתמש בתוכנה freefilesync.
בחודש האחרון בשל טעות אנוש נמחק לי דיסק קשיח (0.5 TB), למחרת בבוקר הכל חזר לקדמותו.
-
ההמלצה לגבות בשיטת backup rule 3-2-1
-
@משחזר-מידע ועכשיו הסבר או קישור להסבר
-
@a0533057932 אמר באיך אתם מגבים נתונים?:
ועכשיו הסבר או קישור להסבר
-
@משחזר-מידע אמר באיך אתם מגבים נתונים?:
backup rule 3-2-1
איזה תוכנת גיבוי עושה העתקה לפי שינוי קובץ וגם בתוך קובץ עצמו שמשתנה היא מגבה?
ואיך מגדירים אותה בדיוק -
@עניו-כמשה אמר באיך אתם מגבים נתונים?:
איזה תוכנת גיבוי עושה העתקה לפי שינוי קובץ וגם בתוך קובץ עצמו שמשתנה היא מגבה?
להערכתי כל תוכנה המכבדת את עצמה, או ליתר דיוק, כל תוכנה שנקראת תוכנת גיבוי אמור לעשות זאת
הפטנט הזה - לגבות רק קבצים שהשתנו - קיים מאז ומעולם
(xcopy /a מימי הדוס ידע לעשות זאת) -
@משחזר-מידע ואיזו הגדרה זו בתוכנה בדיוק למי שלא בקיא כל כך