עזרה | שידרוג זיכרון ראם
-
-
@מעלה-ומוריד ציין חברה + דגם של המחשב
-
@מעלה-ומוריד
פה תוכל לראות. -
@מעלה-ומוריד אמר בעזרה | שידרוג זיכרון ראם:
השאלה היא האם אני צריך תאום סיאמי של זה מאותה החברה
רשמית לא צריך. יש סטנדרטים. (ממליצים שהם יהיו דומים ככל שאפשר. נתקלתי בעבר בבעית תאימות מוזרה עם ראם שרשמית היה אמור להתאים)
יש סיבה קטנה להעדיף 4GB על פני 8GB כי אם המודולים הם בגודל שונה לא תקבל את היתרון של גישה דו-ערוצי לראם. (יתרון שלא היה לך עד היום גם כן. אני לא יודע עד כמה תוכל להרגיש את ההבדל. בד"כ צוואר הבקבוק הכי משמעותי היום הוא לא הגישה לראם.) -
@yossiz אמר בעזרה | שידרוג זיכרון ראם:
השאלה היא האם אני צריך תאום סיאמי של זה מאותה החברה
רשמית לא צריך. יש סטנדרטים. (ממליצים שהם יהיו דומים ככל שאפשר. נתקלתי בעבר בבעית תאימות מוזרה עם ראם שרשמית היה אמור להתאים)
יש סיבה קטנה להעדיף 4GB על פני 8GB כי אם המודולים הם בגודל שונה לא תקבל את היתרון של גישה דו-ערוצי לראם. (יתרון שלא היה לך עד היום גם כן. אני לא יודע עד כמה תוכל להרגיש את ההבדל. בד"כ צוואר הבקבוק הכי משמעותי היום הוא לא הגישה לראם.)אם אני מבין אותך נכון, אז ממה נפשך, אם אזמין של 4GB יהיה יחד 8GB זאת אומרת שגם אם יהיה שימוש 'גישה דו ערוצית' יהיה מקסימום 8
ואם אני קונה של 8, אז גם אם יעבוד מלכתחילה רק על אחד, א"א שיעבוד על ה8?הגיוני שאני מדבר שטויות
-
הגיוני שאני מדבר שטויות
לפני שאשפוט אם אתה מדבר שטויות אני צריך להבין את דבריך...
ואם אני קונה של 8, אז גם אם יעבוד מלכתחילה רק על אחד, א"א שיעבוד על ה8?
לא הבנתי, אסביר מה שאמרתי,
אם אתה קונה של 8 אתה מקבל 12 GB ראם אבל גישה יותר איטי (לא בצורה כל כך משמעותית).
אם תקנה של 4 תקבל סה"כ 8 אבל אם גישה טיפה יותר מהירה. -
הגיוני שאני מדבר שטויות
לפני שאשפוט אם אתה מדבר שטויות אני צריך להבין את דבריך...
ואם אני קונה של 8, אז גם אם יעבוד מלכתחילה רק על אחד, א"א שיעבוד על ה8?
אם אתה קונה של 8 אתה מקבל 12 GB ראם אבל גישה יותר איטי (לא בצורה כל כך משמעותית).
אם תקנה של 4 תקבל סה"כ 8 אבל אם גישה טיפה יותר מהירה.התעצלתי לשאול אותך מה זה אומר גישה דו ערוצית, והנה הגענו לשאלה הזו
-
@מעלה-ומוריד הלכה למעשה זה אומר גישה יותר מהירה לראם. טכנית זה בגלל שהמעבד פורס את הראם על שני הצ'יפים בצורה שבד"כ כל גישה לראם תחולק במקביל לשני הצ'יפים בשווה וכך המעבד יכול לגשת אליהם במקביל.
נדמה לי שההבדל בביצועים לא כל כך משמעותי. -
@chagold לא מכיר את הדגם הספציפי הזה, אבל בגדול להוסיף זיכרון לא אמור להיות מסובך עבור מי שיודע לפתוח את המחשב וכו'
גם לא נורא אם יהיה מחו"ל זה יהיה לך זול משמעותית
אם אתה בירושלים, ואתה לא בעניין של לטפל בזה לבד, בשמחה אעשה זאת. -
@מעלה-ומוריד תודה.
לפתוח מחשב וכו' אני יודע. אנסה בכ"א.עכשיו, איזה סוג לקנות?
אם תקנה של 4 תקבל סה"כ 8 אבל אם גישה טיפה יותר מהירה.הכוונה שאם אני רוצה להוסיף 8 (לדוגמא), אז עדיף להוסיף 2 של 4?