-
אחרי שהחלום שלי לא מתקדם (ניסיתי להציע את זה לבוטקאמפ שמלמדים פולסטאק אבל לא חזרו אלי)
אני חושב שאולי הרבה יותר פשוט לעשות בלוג בסגנון medium.com אבל בצורה קצת שונה
בצד של הכותבים יהיה gitea (פלטפורמה בסגנון github בקוד פתוח)
ובצד של הקוראים יהיה אתר סטטי שישאב את כל הנתונים מgitea.
וכמו בmedium לכל כותב יהיה URL נפרד, אבל עם אפשרות להוספת תגיות לחיפוש בכל האתר
המעלה בgitea שאפשר לערוך את הקוד מקור וכך אולי לסדר את הימין לשמאל, כך שיהיה נוח לכתוב בעברית, וגם יהיה נוח לתת הרשאות לכל משתמש רק לדומיין שלו בצורה ברורה ונוחה.
כיוון שזה גיט אפשר לפתוח PR למאמר מסוים אם הוא דורש שיפור, במקום שיהיה 10 מאמרים על אותו נושא.
בשביל הדירוגים אפשר להשתמש בכוכבים של gitea, בשלב יותר מאוחר אולי אפשר לעשות מערכת דירוגים קצת יותר חכמה עם API קטן ,למשל שרק משתמשים וותיקים יכולים לדרג, עם אפשרות להצביע נגד (משהו בסגנון של SOF).
בהמשך אפשר להוסיף גם אופציה לתגובות (יש לזה תוספים).המעלות על בלוג רגיל לכל אחד הם:
- קידום בתוצאות גוגל.
- לא צריך להשקיע הרבה בהקמת בלוג (במיוחד למי שלא מתכנן לכתוב הרבה).
- עריכה שיתופית של התכנים לקבלת מדריכים/מאמרים באיכות הכי גבוהה.
מה אתה אומרים?
נ.ב. @Shaya יש לי עדיין את הדומיין koshercode.dev ונראה לי שזה דווקא יכול להשתלב טוב עם הפרוייקט שלך.
-
לדעתי הרעיון לכשעצמו טוב, אבל ברגע שזה לא כולל את האלמנט של הרעיון המקורי שיהיה “אתר לפרילנסרים חרדים”, אני לא מבין את הצורך לצמצם את זה למתכנתים חרדים דווקא, אדרבה, תחשוב גדול ותקים “בלוג מקצועי בעברית למתכנתים בסגנון Medium”…
עוד משהו, אני קצת תוהה אם זה יכול להצליח, כי לכאורה מי שירצה קצת להשקיע בכתיבת פוסט מקצועי כנראה יעדיף לעשות את זה באנגלית (ולא חסר פלטפורמות), ומצד שני פוסטים ממתחילים לא יתרום כלום לבלוג.
-
@nigun אמר בהקמת בלוג שיתופי:
אני רוצה בלוג שכולם יוכלו לכתוב בו (לא רק אני)
ומה הבעיה בוורדפרס למשל? גם שם יכולים להיות כולם כותבים.
שכולם יוכלו לתרום לאתר קוד בקלות עם גיט,
נו... ומה רע בלעשות את זה עם טופס מסודר באתר (כמובן עם עורך טקסט).
שכל אחד יוכל לשפר פוסטים אחרים דרך גיט.
בזה אתה צודק שהרבה יותר קל בגיט.
ולמה לבנות אתר דינאמי אם אפשר סטטי?
כי לא כל מה שתרצה/רצית תוכל לעשות שם... (אני רק חושב בקול, אתה מוזמן לחשוב איתי ביחד...)
-
@nigun הנסיון מלמד אותנו שרוב דיבורים לא מוליד תוצאות... (תסתכל על נטפרי, מן הסתם היו הרבה שדיברו, ומדברים, והיה אחד שעשה ועושה...). לדעתי אם אתה סגור על הרעיון, פשוט תבצע אותה. אבל רק אם אתה סגור 100%. הרבה רעיונות, ומתוכם דברים הזויים ביותר, יצאו אל הפועל בגלל אדם אחד שהיה "מושגע לדבר".
-
@shaya אמר בהקמת בלוג שיתופי:
אני לא מבין את הצורך לצמצם את זה למתכנתים חרדים דווקא
צודק אין צורך שזה יהיה רק לחרדים (נמצא שם אחר חוץ מkoshercode)
@shaya אמר בהקמת בלוג שיתופי:
לכאורה מי שירצה קצת להשקיע בכתיבת פוסט מקצועי כנראה יעדיף לעשות את זה באנגלית
לא כולם כותבים טוב באנגלית (למשל אני יודע אנגלית מהבית, אבל לא למדתי קרוא וכתוב, וזה די מקרטע אצלי, וודאי לא לכתיבה של בלוג, ולמה שאני לא יכתוב כמה מאמרים על GO בעברית?)
@chv
אני צריך שהכתיבה תהיה בגיט כדי לתת את האופציה של שיפור פוסטים של אחרים
בא נאמר למשל שאני כותב מאמר מה crowdsec.net נותן יותר מאשר fail2ban?
אבל יש כאלו שלא יודעים מה fail2ban, אז אני מכניס את הלינק של אתר הבית של fail2ban , אחרי כמה חודשים מישהו כותב מאמר מוצלח על fail2ban, והוא יוכל גם לעדכן את הלינק אצלי כך שיהיה יותר ברור (או סתם כי הוא מצא מאמר יותר מוצלח שמסביר מה זה fail2ban למתחילים). -
@yossiz אמר בהקמת בלוג שיתופי:
@nigun הנסיון מלמד אותנו שרוב דיבורים לא מוליד תוצאות... (תסתכל על נטפרי, מן הסתם היו הרבה שדיברו, ומדברים, והיה אחד שעשה ועושה...). לדעתי אם אתה סגור על הרעיון, פשוט תבצע אותה. אבל רק אם אתה סגור 100%. הרבה רעיונות, ומתוכם דברים הזויים ביותר, יצאו אל הפועל בגלל אדם אחד שהיה "מושגע לדבר".
עדיף לקבל פידבקים מהציבור לפני שאני עושה משהו, לא?
(כמדומני שגם MAT התחיל עם פוסטים בפרוג) -
@ש-ב-ח אמר בהקמת בלוג שיתופי:
שכולם יוכלו לתרום לאתר קוד בקלות עם גיט,
נו... ומה רע בלעשות את זה עם טופס מסודר באתר (כמובן עם עורך טקסט).
אתה משווה PR, לטופס באתר שבו יוכלו לשלוח הצעות לשיפור?
@ש-ב-ח אמר בהקמת בלוג שיתופי:
ולמה לבנות אתר דינאמי אם אפשר סטטי?
כי לא כל מה שתרצה/רצית תוכל לעשות שם... (אני רק חושב בקול, אתה מוזמן לחשוב איתי ביחד...)
לא יודע להתעסק עם וורדפרס (ולא כ"כ מעוניין)
ואני לא רואה סיבה למה אני לא יוכל לעשות את מה שאני רוצה באתר סטטי + API קטנים לכמה חלקים דינאמיים. -
השלב הבא, זה לבחור SSG.
אני מכיר רק את HUGO, אבל נראה לי שיש כאן כאלו שיותר מנוסים ממני בתחום
אז אשמח לשמוע איזה SSG יתאים.
צריך שיהיה מבוסס markdown, אפשרות לחיפוש לפי תגיות, ואולי גם חיפוש מלא.
לא יודע איך בדיוק לבנות את האוטומציה, אבל אין לי את הכלים של גיטהאב אז נצטרך לעשות את זה לבד, אולי כל קומיט יצור טריגטר של טסט + בילד או משהו בסגנון. -
@nigun
לדעתי שילוב של CMS שיאפשר עריכה נוחה יותר מאשר MD נקי זה עדיף.
לא כולם שולטים בסינטקס של MD ולפעמים יותר נח ומזמין להשתמש בעורך גרפי מלא.תבדוק מה יש לnetlify להציע, יש מלא טמפלייטים שלדעתי עושים עבודה מעולה ועם קצת התאמה אתה מקבל בלוג מדהים ונח.
https://templates.netlify.com/tags/blog/
https://www.netlifycms.org/docs/examples/ -
@aaron
אני רוצה שזה יהיה מבוסס git
יש דרך לשלב CMS עם gitea?
כי לבנתיים נראה שלא כל כךעריכה: אפשר להתחיל מעריכת MD נקי, עם הפניה לעורך MD אונליין כל שהוא
ואם יהיה לזה הצלחה תמיד אפשר לשלב עוד כלים.
אני מצפה מהכותבים שיהיה להם חוש טכני כל שהוא, ושלא יבהלו אם זה לא נראה כמו האתר עם הUX הכי טוב (בצד של הכותבים).לבנתיים צריך יותר עזרה בתיקונים של RTL בgitea
-
אני רוצה שזה יהיה מבוסס git
Netlify CMS מבוסס גיט, ואיתו לא תצטרך שירות אחסון לגיט, גם כל התוכן יחיה בתוך הריפו בגיטהאב, וגם לא תצטרך לדאוג לאוטומציה כי Netlify יעשה את הכל.
זה אומר (כמעט) אפס זמן, אפס כסף.