התייעצות על כללי הצטרפות חדשים
-
תודה רבה לכולם על המשוב המחכים!
@חוקר אמר בהתייעצות על כללי הצטרפות חדשים:
אך משהו אחר מציק, מניין ירק זה חי?
תודה על האכפתיות!
האתר יושב על שרת שעולה סביב המאה ש"ח לחודש בלבד והוא הרבה יותר מהנדרש לפורום. כמנהל וכאחד שחייב את הפורום נפשית מאה ש"ח זה לא הרבה וזה הגיוני שאשא את ההוצאה הזאת לבדי כל עוד אני רוצה לשאת בתואר "בעלים"
אין שום הוצאות אחרות וגם הוצאה זו היא על השרת כולו ולא רק עבור הפורום.
ה8 ש"ח עד היום טיפסו לסביב ה300 שקל בחודש, אבל הטרחה בנושא לא שווה לי אפילו תמורת פי 4. אם נעבור לתשלום חד שנתי זה יקל, אבל אני כבר לא הכי מאמין בשיטה הזאת לגבי המטרה פה.אני היום לא מקדיש הרבה זמן לתשובות ואני עונה "חפיף" ביחס לפעם, זה לוקח לי בממוצע רבע שעה ליום...
-
@חוקר אמר בהתייעצות על כללי הצטרפות חדשים:
המנהל היקר ר' @dovid מקצה כ"כ הרבה זמן עבורנו שעל זה אני לא יודע בכלל אם ניתן לשלם מספיק, אך לפחות עלות התחזוקה יהיה עלינו.
@dovid אמר בהתייעצות על כללי הצטרפות חדשים:
אבל הטרחה בנושא לא שווה לי אפילו תמורת פי 4.
אכן לא התיימרתי לומר שזה מכסה את הזמן ותשומת הלב ובעיקר הידע שאתה נותן כאן בפורום, אלא לפחות שלא יהיה חור.
אך לאחר שכתבת@dovid אמר בהתייעצות על כללי הצטרפות חדשים:
כמנהל וכאחד שחייב את הפורום נפשית מאה ש"ח זה לא הרבה וזה הגיוני שאשא את ההוצאה הזאת לבדי כל עוד אני רוצה לשאת בתואר "בעלים"
הכל ברור.
גם לי יש פרוייקטים שעשיתי לציבור ואני משלם אותם מכיסי הפרטי ללא קבלת תמורה, ואכן מהצורך/תחושת הסיפוק לתרום ממה שחנני ה'.
א"כ ניתן לחזור לנושא העיקרי של כללי הכניסה לפורום תיכנות אקסקלוסיבי. -
@dovid היקר.
- דעתי היא שבשביל לשמור על רמה של פורום, חשוב לשמור על כללים של פרסום ותגובות. ופחות להתמקד בלסנן את הנכנסים.
כלומר, תראו אתר כמו stackoverflow, כל אחד יכול להירשם, אך מי ששואל או משיב לא לעניין, חוטף על הראש. זה מה שהייתי רוצה שיהיה. (מספיק unlike בשביל זה).
[אחד הכללים החשובים לדעתי זה לכתוב לעניין ולא להשתפך ברגשות ובהומור (גם הומור עצמי) או דברים שלא קשורים למידע טכני.
כי זה גורם לאריכות לא מקצועית, ומי שזמנו חשוב לו, לא ישב לקרוא את כל התגובות וממילא ימנע מלענות. (כך אני מרגיש). הרבה פעמים עדיף לא לכתוב דבר מאשר לכתוב יותר מידי. וזה מוריד את הרמה של הפורום בעיני הקורא].- לדעתי עד 25 ש"ח זה סכום הגיוני לדמי רצינות.
-
@חוקר
נראה לי שיש כמה חלקים בפורום
א. מדריכים\טיפים (שלפעמים הושקע בהם הרבה זמן וכו', ולכן לא מפרסמים בחוץ)
ב. שו"תים בנושאים כלליים שאין בעיה שיראו את זה גם בחוץ.
ג. שו"תים בנושאים ספציפיים שלמשתתפים לא יהיה נוח לדון עליהם בחוץ
(בעיקר עם מידע אישי וכדו')מתן הרשאות צפיה לחדשים, נכון רק בחלק מהנושאים.
אגב גם כיום בשיח כאן לא זורם מספיק
בעיקר כי אין הכרות אישית בין חברי הפורום.אולי פורום אקסקלוסיבי+ זה הפתרון? (ואז יהיה אקסקלוסיבי ++++ וכן הלאה )
-
@dovid נראה לי כך.
להפשטת ולאוטומציה של ההליך מה שיביא גם יותר צופים איכותיים וגם משתתפים פעילים.
-
מי שרק צופה, יוכל רק לראות את ההודעה הראשונה, ואת כל תגובות ההמשך יראה באופן שיהיה מוסתר בטשטוש שיראה שיש כיתוב/דיון אבל בלי להציגם, הצופה יוכל להגיב מבלי שהתגובה תוצג מראש בשרשור, ורק אשרור התגובה מצד קבוצה נבחרת של החברים, ההודעה תאושר ותוצג.
-
צופה שעבר את ההליך בהצלחה, דהיינו ההודעות שלו קיבלו מוניטין והם לעניין, יתקבל כחבר פעיל וניתן לקבלו גם באופן אוטומטי.
-
לגבי הודעות רגישות, כותב ההודעה יוכל להגדיר את ההודעה כמוסתרת ולהציגו רק בפני החברים, וללא הרשאת צפייה למי שאין לו הרשאת כתיבה.
הרווח מהשיטה,
מצד אחד יגרום לעוסקים בתחום התכנות לקבל הצצה להודעות, ומתוך הסקרנות למי שעוסק בתחום או מי שיגלה שהוא מתמודד עכשיו עם בעיה דומה וירצה לראות את הפתרון, בוודאי ירצה להתקבל כחבר וכך יהיה חייב להתחיל לתרום כדי לקבל גישת קריאה מליאה וכתיבה.מצד שני מי שלא בתחום יראה את סוג הדו-שיח יבין שהוא לא מבין כלום.
-
-
@Shmuel754 אני חושב שלפני הפיתוחים האלו (שלא זה לא קיים עדיין בנודביבי) חשוב יותר מודל הקומנטים כמו שיש בסטאק. שאפשר להוסיף הערות קטנות על כל פוסט, ובמקום לכתוב משהו ענק בשביל לשאול שאלה קטנה לוידוא, או תיקון, פשוט מעירים הערה בצד.
כמו כן @dovid תיקון חשוב יהיה הכנסה של תוסף נודביבי של תשובות נכונות, זה מעולה ממש וחלק מההצלחה של סטאק.
עוד מודל מסטאק הוא באופן כללי - דירוג ההרשאות על פי פעילות (בהתחלה אפשר רק לכתוב פוסטים שמחכים לאישור מנהלי התגית, אחרי זה לתת לייקים ולכתוב קומנטים וכו')מה שכתבת @Shmuel754 להסתיר את התשובות (בטח תיארת לעצמך את זה בסגנון quora וכדו') זה נראה לי כבר נידון בנודביבי בעבר. כך זכורני.
חרגתי מהנושא..
אם יש כאן מקום לדעתי הקטנה.. לא מתיימר להכניס את הראש בין גדולים. רק שני שקל -
אני חושב שהדגש הכי חזק צריך להיות כמובן על ספאם\כתיבה מאורכת ומשובשת\חוסר נתונים ושאילות מעצבנות\אנשים שמצפים שתהיה פראייאר שלהם.
ועל כן חייב להיות מנגנון הרשאות מסויים.
אני אמנם כן תומך בפתיחה כמה שיותר רחבה, לצפייה, לכולם. ומי שיש לו חומר רגיש - שלא יכתוב בפורום. סורי אבל פורום הוא נועד להיות מקום ציבורי.
וגם שלא חייבים להתבייש בזה ששואלים בפורום. כלומר לא לפחד שהבוס יראה ששאלת בפורום. מה קרה? אני לא חושב שזה בעיה. חצי (-או 90 אחוז) מהעבודה של מתכנת זה גוגל.מקווה שלא בלבלתי את השכל.
אגב בנוגע לתשלום - @dovid אני חושב שמי שרציני ורוצה להיות בקהילה רצינית שכזו יכול גם לשלם 25 שח לחודש, זה מובן לחלוטין.
אבל לא כולם ייקחו את הסיכון כדי לראות את הרצינות. -
-
@chv אמר בהתייעצות על כללי הצטרפות חדשים:
ומי שיש לו חומר רגיש - שלא יכתוב בפורום. סורי אבל פורום הוא נועד להיות מקום ציבורי.
- מה עם מה שכבר כתוב, בידיעה שזה סגור?
- הפועל היוצא מזה יהיה שבסוף יהיה מישהו שיקים משהו סגור להתיעצויות כאלו, שהן מחוייבות המציאות, אז לפחות שזה יהיה כאן.....