פורמט תאריך בתצוגה מקדימה של קובץ אקסל בג'ימייל
-
כאשר אני שולח קובץ אקסל שיש בו עמודה עם תאריך בפורמט YYYY-MM-DD או DD/MM/YYYY
אך בתצוגה המקדימה של גימייל הוא מוצג בפורמט MM/DD/YYYY
הבעיה שלי היא שיש לי ממשק שאני מעתיק ומדביק שורות מאקסל והתאריך משתבש ומייובא לא נכון.
מדובר בייבוא של מעל חמישים אקסלים כל יום, לכן זה סיוט להוריד ולפתוח כל אחד.
(אגב מדובר בייבוא השאלות והתשובות של כל יום לכל המסלולים בישיבה על קברו שנשלחים למייל של המזכיר, ועליו לייבוא אותם למערכת. ומי שיש לו רעיון איך ניתן לבצע את זה אוטומטי אשמח לקבל..)
(הממשק בPHP, וניסיתי להשתמש עם פונקציות להמרת שדה מסוג תאריך אך לא תמיד השרת יודע לפענח נכון את התאריך.
למשל 11/07/2020 יכול להיות מתורגם ל 2020-07-11 או ל 2020-11-07
האם יש דרך לשנות את פורמט התאריך שיוצג בגוגל?
תמונה מתוך התצוגה המקדימה:
תמונה באקסל עצמו:
-
@חוקר
מה קורה אם הוא פותח את זה בגוגל שיטס?
@חוקר אמר בפורמט תאריך בתצוגה מקדימה של קובץ אקסל בג'ימייל:(אגב מדובר בייבוא השאלות והתשובות של כל יום לכל המסלולים בישיבה על קברו שנשלחים למייל של המזכיר, ועליו לייבוא אותם למערכת. ומי שיש לו רעיון איך ניתן לבצע את זה אוטומטי אשמח לקבל..)
תפרט יותר מה הכוונה ליבא אותם למערכת?
מדובר במערכת שלך?
מה המזכיר אמור לעשות עם זה? -
@nigun
יש מישהו שמכין כל יום שאלות באקסלים (כל מסלול באקסל נפרד) ושולח אותם במייל, והמזכיר מעתיק את השאלות מהאקסלים ומייבא לטבלה באמצעות הממשק שלי.
בכל מקרה מה שעשיתי כעת הוא כך, לחצן רדיו שניתן לסמן האם הייבוא הוא מאקסל דרך ג'ימייל, ובמידה וכן, זה מחליף את המחרוזת לתאריך המבוקשcase 'dateFromGmail' : $explodeDate = explode('/', $array2[$key]); $array2[$key] = $explodeDate[2] . '-' . str_pad($explodeDate[0], 2, '0', STR_PAD_LEFT) . '-' . str_pad($explodeDate[1], 2, '0', STR_PAD_LEFT); break; }
-
@חוקר זה נשמע כמו סוג דבר שמשווע לאוטומציה, כמה שעות עבודה שלך וחסכת המון זמן של המזכיר.
א. ההוא שכותב את השאלות לא יכול להכניס אותם ישירות למערכת?
ב. במידה ויש לו רק מייל, האם לא תוכל לעשות סקריפט ששולף אותם מהמייל ישירות למערכת במקום לעשות העתקה הדבקה?