דילוג לתוכן
  • דף הבית
  • קטגוריות
  • פוסטים אחרונים
  • משתמשים
  • חיפוש
  • חוקי הפורום
כיווץ
תחומים

תחומים - פורום חרדי מקצועי

💡 רוצה לזכור קריאת שמע בזמן? לחץ כאן!
dovidD

dovid

@dovid
ניהול
אודות
פוסטים
10.0k
נושאים
182
קבוצות
2
עוקבים
32
עוקב אחרי
0

פוסטים

פוסטים אחרונים הגבוה ביותר שנוי במחלוקת

  • חוקי הפורום
    dovidD dovid

    ראשי פרקים:
    הרשמה וחברות: שם משתמש / תמונת פרופיל / חתימה
    נושאים והדעות: קטגוריה מתאימה / נושא פרקטי מכבוד ובר דיון חרדי / מיקוד - זיקה ישירה - סטיה מנושא / כותרת הנושא / פניה ישירה למשתמש / גנות אדם/חברה יהודים / הקפצה / פרסום / קשר סמוי-גלוי וגילוי נאות / קיבלתי במייל / תוכנות לא חוקיות / פרסום מקביל / קישורים חסומים / חשיפת פרטי אנשים.

    חזון ומטרה

    הפורום הוקם ע"י איש יקר בשם גולן, וחזונו היה פורום חרדי, מקצועי ברמה גבוהה - מיועד נטו לשיח מקצועי ולנושאים עם זיקה פרקטית מובהקת, להוציא דיונים או שיחות שנועדו לחויית חברה, שיחות נפש, או החלפת השקפות עולם, והכי גרוע - פוליטיקה.

    א. כללי חברות

    1. שם משתמש יכול להיות שם כינוי ושם עט ואפילו מליצי, אבל בגבול הטעם הטוב. לא לבחור שמות עם תוכן רע, כמו "משועמם", או שמות עם תוכן פוגעני, או תוכן דל ונקודתי כמו "לומד פוטושופ".
      בבחירת השם אין צורך להיות מקורי במיוחד, ואם אתם לא מוצאים שם, ולא רוצים להשתמש בשמכם האמיתי, מצאו שם יהודי יפה בתנ"ך, בדקו שהוא לא תפוס, ואמצו אותו לעצמכם.

    2. תמונת פרופיל ורקע פרופיל אם אתם לא בטוחים שזה "לעניין" פשוט אל תעשו זאת. כל תמונה שיש מה לדון בה סימן שהיא לא מתאימה או לא מכבדת. כמו"כ אין לשים תמונות של אנשים.

    3. חתימה באה בד"כ לתת אופי לכותב, עסקית או רעיונית.

      • מותר לכתוב טקסט פרסומי בחתימה אבל כזה שהוא גלוי ולא מוסווה.
      • ניתן לכתוב משנה אידאולוגית או רעיון חכם שמרגישים זהות עימו בתנאי שאין להם שום חיבור/התנגשות לחוג או מגזר מסויימים, או לחילופין לנושא שנוי במחלוקת בציבור החרדי.
      • אין לשים תמונות בחתימה ללא אישור מהמנהלים.

    ב. נושאים והודעות

    1. פתיחת נושא תיעשה בקטגוריה המתאימה ביותר, כש"גומלין" הוא הברירת מחדל לכל נושא שאין לו שיוך מתאים.
      הנושא/ההודעה חייב לעמוד בכללים הבאים:

    2. הנושא/ההודעה בא לשאול או לתת מענה לנושא פרקטי, מכובד ובר דיון במקום צבורי חרדי, שכולל גם בני תורה ממש.

    3. נושא מכובד ממעט גם נושאים לא כשרים/חוקיים/חברתיים, התוכן צריך להיות ישר וטוב למראה עיניים של אדם ולאו דוקא שומר מצוות.

    4. כותרת הנושא צריכה לספק מידע כללי על הנושא מחד, ומאידך אינה באה במקום ההודעה עצמה. ההודעה עצמה צריכה להכיל כל פרט נדרש בלי להסתמך כלל על הכותרת.

    5. מיקוד: הנושא וכל הודעותיו, צריכים להתמקד בעניין אחד ממוקד שבא לביטוי בכותרת. אין להציג כמה שאלות בנושא אחד אם הם אינם בעצם שאלה אחת/עניין אחד באופן אובייקטיבי. במקרה של הודעה, יש לה זיקה ישירה לנושא הפותח.
      יש להשתדל לא לסטות מהנושא, וסטיה חדה מהנושא לא מקובלת גם ע"י פותח הנושא.

    6. פניה ישירה למשתמש מסויים: במקרה של בקשת עזרה, הבקשה צריכה להיות מופנית לכלל המשתמשים ולא כדרך ליצור קשר/לפנות למשתמש/ים מסויימים המוכרים מהפורום או מבמה אחרת כל שהיא. הודעה שמיועדת לעיני מישהו מסויים ואין לכלל הציבור תועלת ישירה מהשיח עוברת על כלל זה. רצוי מאוד גם לא לתייג שאין הכרח.

    7. אין להעלות כלל נושאים תורניים, בשביל זה יש פורומים אחרים.

    8. אין לדבר בגנות/חסרונות שום חברה או אדם, אלא בהתקיים הכללים הבאים:
      א. תועלת ממשית להודעה יש תועלת ישירה להשבת הנזק לניזוק או למניעתו מאחרים. תועלת לא ישירה כמו "לאט לאט הציבור יבין ואז" לא נחשבת תועלת (למשל להתלונן על עיתון חרדי או על ועדת הרבנים לענייני תקשורת זה משהו שחסר תועלת ישירה גם אם הוא מוצדק עד לשמים),
      ב. אמינות כל נתון צריך להיות מגובה באמסכתאות ככל האפשר. הסתרת פרטים מזהים לא פוטר מלהציג כל אסמכתא שקיימת לאשש את הנאמר.
      ג. יובש הנתונים הפוגעים צריכים להיות מוגשים ללא רגשות, כמה שיותר עובדתי/משפטי.
      ד. פרופורציה מאה אחוז מהקוראים יבינו את ההודעה (כשלעצמה, גם בלי ההקשר מסביב והודעות קודמות) במינון הנכון ולא מעבר (אם למשל לקורא יש רושם שחנות גרועה בכל תחום בעוד היא בעייתית רק במצלמות, או שיש ספק קרוב לודאי של זדון ולא של רשלנות, וההודעה נותנת רושם של זדון ודאי וכדומה).

    9. ההודעה לא באה על חשבון אף יהודי (למעט מקרים שמתאימים לסעיף הקודם).

    10. הקפצה: במידה והפעילות האחרונה בנושא היא ישנה (בת יותר מחודש), אין להגיב באותו נושא למעט מקרים מיוחדים (למשל עדכון שהאמור לא נכון בוודאות, או עדכון ע"י פותח האשכול שהבעיה נפתרה) אחרת יש לפתוח נושא חדש (בו אפשר לציין שזה קשור לנושא הישן).

    11. ההודעה או הנושא לא באים למטרת פרסום, ללא אישור ספציפי לכותב ולהודעה ממנהלי הפורום (יוצאת מכלל זה קטגוריית המרחב הפרטי).

    12. גם כאשר אין במטרת הכתיבה שום פרסום יש לשים לב:
      א. קישור: קישור שמניב כסף אסור לחלוטין - למעט בחתימה ובמרחב הפרטי - גם לא עם גילוי נאות,
      ב. קשר בלתי נראה לעין: אם יש זיקת טובת הנאה בין הנכתב לכותב, או שיש קשר בלתי נראה לעין בין עסקיו וענייניו לבין הנושא עליו הוא כותב הן חיובית והן שלילית, חובה לציין זאת ב"גילוי נאות".
      האמור כולל קישורים שפניה אליהם מניבה תועלת או ידע לכותב, חוץ מקיצורי כתובות (עם סטטיסטיקת ביקורים וכדומה), שמותר לשים ללא כל דיווח.

    13. "קיבלתי במייל", זה פתיחה שאופיינית להמון שטויות במקרה הטוב. הן לא נכתבו ע"י מי ששלח אליכם אלא רק "הועברו" הלאה על ידו. אין להודעות האלה משקל באופן כללי בשום תחום, והם לא מכבדים את הפורום. אין לצטט ולהביא משום הודעה שלא נכתבה ע"י מי ששלח אותה אליכם בעצמו.

    14. קבצים שבהגדרתם אינם חוקיים, כגון תוכנות פריצות תוכנה/עקיפה של רשיונות או מאגרי נתונים לא חוקיים, יכולים להסב לנו נזק. ולכן אנחנו מבקשים לא להעביר אותם מעל במת הפורום.

    15. פרסום מקביל: אין לפתוח נושא בתחומים על נושא שנפתח על ידי אותו כותב (או מי מטעמו) בפורום/אתר אחר במקביל, ולהיפך - אין לפתוח בפורומים אחרים נושא שנפתח פה. זה כולל מדריכים או הצעות. חריגים:

      • נושא של בקשת עזרה (ציפיה למענה) ועברו שלושה ימים לפחות מהפרסום המקורי בהם לא התקבלה העזרה המבוקשת.
      • נושאים קריטיים בזמן ובחשיבות כמו השבת אבידה.
      • קטגוריית המרחב הפרטי

    הפניות (קישורים) לאתרים ופורומים אחרים באינטרנט

    1. כל קישור שלא ניתן בתום לב - יש סיבה נסתרת להצבתו בפורום - אסור.
    2. אין לשים קישורים לאתרים שחסומים בסינונים נטפרי או אתרוג+.

    מידע אישי ופרטיות

    1. תחת הכלל של הסעיף "ההודעה לא באה על חשבון אף יהודי", אין לשתף בפורום טלפון או פרטים אישיים של אדם אחר, למעט אחד שמפרסם את פרטיו אלו בעצמו, או אם מדובר בבעל עסק שודאי אין לו שום מורת רוח מהפרסום.

  • מנהל חדש: @בערל! מזל טוב!
    dovidD dovid

    משתמשים יקרים ונכבדים!

    לבטח הכרתם את @בערל, משתמש וותיק שתורם לפורום המון.
    כעת הוא נעתר לתרום ביתר שאת בקבלו על עצמו להיות בצוות הניהול, תודה!
    אני בטוח שזה התחלה של פריחה משמעותית בפורום שיהיה מקום עזרת אחים,

    חפץ בטובתכם וקשוב לדעתכם
    דוד


  • חוקי פורום מובייל וטאבלט
    dovidD dovid

    בעקבות דיבורים שהיו לי עם כמה אנשים,
    הבנתי שקיומם של דיונים שדנים בפריצות ועקיפות הם כרסום - מורגש או לא - בגדרי הטלפון הכשר וממילא הם אבק פריצת גדר.
    בהצטרף עם טעמים נוספים, החלטנו למנוע הפורום דיונים מהסוג הבא:
    א. הכשרת מכשיר לא כשר
    ב. עקיפת הגבלה במכשיר כשר אפילו לדבר פעוט

    אשכולות שעסקו בנידונים אלו הוסרו.
    הנ"ל הוא אף כשיש הצדקה מלאה לפעולות הללו (בהיתר רב וכדו'), ק"ו כשאין.

    אני מבקש סליחה ממה שנפגע מזה ומבעלי הפוסטים המושקעים.
    בתקוה להבנה,
    דוד


  • נפתח פורם חדש
    dovidD dovid

    @מושי אני מניח שפתחת ניק לשם הפרסום הבלתי מאושר הזה, שנחוצה בשבילו מידה רבה של עזות..
    אם כבר אנו מדברים, בפורום החדש אתם תרשו הודעות בסטנדרט הזה https://tchumim.com/topic/8482?
    כי אם כן אני יוכל להעביר לכם המון משתמשים 🙂

    וברצינות אני בלי נדר גם יירשם לפורום הזה אולי כשיהיה לי זמן.
    חזקו ואמצו.


  • חוה סקריפט
    dovidD dovid

    @פוחצ-בסקי ספורטיבית זה יפה מאוד. זה אפילו הומוריסטי.
    פרקטית אין מה לעשות עם זה אפילו לא כהתחלה.

    אפרופו אנגלית - זה סוג של מחסום שרוב משקלו מזוייף ודמיוני, לדובר אנגלית לא קל לקרוא קוד מדובר עברית ב95% - רוב ההבנה שלו רק מקשה עליו.
    זה לא רק בתכנות. אנשים מבקשים פוטושופ בעברית והם בטוחים שהסיכויים שלהם להבין את התכונה יגדלו ב30%. לא, הם יגדלו ב8%-5% וגם זה יהיה פסיכולוגית (למעט מי שאפילו לא מכיר את הצורות של 26 האותיות או שקשה לו לצרף אותם שזה נראה לו כמו "עכחיפמסקדי", שאז זה בהחלט מכביד מאוד לעבוד עם זיכרון חזותי... אבל יש לזה פתרון - משננים ושומעים וקוראים. גם אחרי כן הסרבול יהיה עדיין מכביד, אבל זה מיעוט מהקושי הכללי של לימוד של התוכן עצמו).

    וכי דובר אנגלית יודע גרפיקה בזכות השפה? וכי בפקודה של שלוש מילים יש מידע תמציתי על מה היא הולכת לעשות בכלל? ברוב המקרים לא. בדקו בכל תוכנה עברית סבוכה ותווכחו עד כמה המילים לא ממש עוזרות להבין, הם סה"כ עוזרות לזכור בצורה טובה יותר.

    אבל בתכנות? הרבה הרבה יותר לא עוזר השפה. הפרויקט הזה ממחיש זאת כי כפי שכל אחד יכול לראות המינוחים באנגלית כמו בעברית הם לא יותר חכמים.
    דובר עברית שרואה var נרתע, אבל כשאומרים לו "משתנה" הוא עוד יותר נרתע... דובר האנגלית רואה var ומבין שזו מילת קוד כלשהיא והוא חסך את הרתיעה של ההבנה החלקית...
    משתנה? למה משתנה? תגיד זיכרון. תגיד מספר. תגיד פיקדון... ההשקפה הראשונה ממילא לא מבינה, ובהרבה מילים אין השקפה שניה אלא מוסכמות והליכים היסטוריים.

    הם עיקמו מאוד את התרגומים, חלקם כי המינוח המקורי עקום לכיוון פחות טוב אבל חלקם סתם כי העברית היא דלה:
    console = מסוף, תחנה סופית, נקודת קצה. הקשר? היסטורי (אם כי לדעתי יש בו היגיון, כי זה פלט אחרון בשונה מהדיסק וכדומה). התרגום שלהם בקרה - מממ.
    function = יכולת ?? המילה function היא די מדוייקת (אם לא נחשוב על void), ולמילה פוקנציה אין תרגום טהור בעברית, צריך להשלים עם זה. פירוש המילה פונקציה היא תהליך מציאותי או מופשט ששמים בו מצד אחד X ויוצא בצד השני Y. האם זה מבטא לגמרי פונקציה בתכנות? לא בדיוק, כי פונקציה זו גם פיסת קוד (פרוצדורה - סט תהליכים קבוע, באקדמיה קוראים לזה "נוהל" לא מסכים עם זה) וגם זה מבטא מודול (רכיב עצמאי בלתי תלוי שמתחבר למערכות שונות, באקדמיה רוצים שזה ייקרא פרקן).
    double = דובל ולא כפול (הגיוני) אבל float זה צף... תחשבו כמה קל לדובר אנגלית להבין מה זה משתנה מסוג צף ומסוג כפול 🤔

    בקיצור, מילות מפתח רבות לא מתארות את עצמם ואת פעולתם, מעבר למשמעויות המסורתיות שחלקן משונות אך הפכו לשפה של ממש.

    טוב הגזמתי ביחס הרציני שלי.

    נ.ב. יש לציין שאנגלית מאוד עוזרת בשביל תיעוד, ובשביל קריאת חומר בפורומים. אחד השלבים המתקדמים של לימוד תכנות זה בהחלט שפשוף רציני עם השפה האנגלית, בפרט הטכנית והכתובה.


  • מנטור אישי למתכנתים (ולא רק) – להתקדם לשלב הבא!
    dovidD dovid

    מנטור אישי למתכנתים (ולא רק) – להתקדם לשלב הבא!

    נתקעת בבעיה טכנית מורכבת?
    הבאגים לא נגמרים וזה חייב להיות מוכן מחר?
    חווה "מחסום הבנה" בנושא מסוים שמעכב אותך?
    מרגיש שההתפתחות המקצועית שלך נעצרה וזקוק לדחיפה קדימה?
    חושב שמתאים לך ללמוד תכנות או חלק ממנו ב1:1 ?

    עם ניסיון רב שנים בתכנות, יכולת הסברה מצוינת וכישרון מיוחד בהנגשת ידע, אני כאן לעזור לך להתגבר על האתגרים ולהתקדם.

    למי זה מתאים?
    לשכירים, לעצמאיים, למתכנתים, למנהלים, ללקוחות של בתי תוכנה.

    כמה ניסיון יש לי בלייעץ או ללמד?
    הרבה. אבל תנסו, הכי פשוט.

    איך זה עובד? פשוט רוכשים בנק דקות:

    • 60 דקות: 320 ₪
    • 5 שעות (300 ₪ לשעה): 1,500 ₪.
    • 10 שעות (270 ₪ לשעה): 2,700 ₪.

    התקשורת מתבצעת בערוצים מגוונים - טלפון, בזום, בגוגל מיט ועוד, יש אפשרות גם פרונטלית.
    ניתן להשתמש בדקות מתוך הבנק בכל עת שתתואם מראש ותתאים, בכפוף למינימום של 15 דקות למפגש.

    לפרטים נוספים ולתיאום: dovid@tchumim.com
    (התשלום מתבצע בנדרים פלוס או בהעברה בנקאית).

    נ.ב. השירות כולל שירותי ייעוץ לליווי רכש או חוזה בתחום התוכנה
    וגם שירותי תכנות נקודתיים במיוחד.


  • נפתח פורם חדש
    dovidD dovid

    אני לא מסכים שמדובר בפיצולים סתם.
    מקצועות התבדל מלכתחילא עם דגש חזק מאוד לכיוון האומנותי.
    מתמחים הוקם בגלל הקטגוריות שחסרות פה: מובייל ותכונות להורדה (לא יכולתי לתת להם מענה).
    בשני הנקודות האלו הפיצול הוא רק מועיל, כי כל אחד מתמקד במה שהוא טוב וככה מגיעים להישג גדול מהמכנה המשותף החלש.
    בקשר למומחים בינתיים אני לא הבנתי מה הבידול שלהם אבל במקודם או במאוחר יהיה להם בידול - תחום בו הם טובים יותר.
    לא צריך להחזיק ניק בכל פורום ולא חייבים לקרוא את כל ההודעות של כל אחד. אבל כשיש נושא ענייני שרוצים פתרון, או שיש נושא שבו רוצים לשוחח עם אנשים בתחום העניין בו עוסקים, כל אחד מוצא את מקומו ורק מרויח מזה שיש קהילות מתאימות לכל נושא.


  • מחפש מדריך ללמוד אבטחת אתרים
    dovidD dovid

    @מנסה-להבין השאלה אם אתה באמת רוצה לדעת, או שאתה מאוד רוצה להיות עם הכלי/יכולת הזו.
    אם אתה רוצה לדעת:
    ראשית הנושא הזה נקרא "אבטחת אתרים" ולא פריצת אתרים (זה הכונה "כובע לבן", כלומר האקר מטרה חיובית).
    זה לא שאני מכוון אותך אם לעשות מעשים טובים או רעים אלא זה הכוונה למינוח העברי הנכון (בין היתר איך למצוא חומר איכות ולא חומר שנכתב לשם משיכת גולשים לקריאה).
    שנית, לנושא הזה דרוש ברמה קריטית ידע מוקדם בנושא "הארכיטקטורה של האינטרנט" שזה בניית אתרים על קצה המזלג, והבנה איך עובד האינטרנט ואיך עובדות הפלטפורמות הנפוצות.
    אם מעניין אותך יותר, תפרט מה אתה כבר יודע (אם בכלל) ואשמח לכוון אותך איך מתחילים/הלאה.

    אם אתה רוצה את היכולת
    ראשית, לדעתי אי אפשר להגיע למשהו משמעותי בלי לאהוב את התחום אהבת ידע והבנה.
    שנית, היכולת הזאת לא תפתח בפניך שערים משמעותיים כפי שאתה מתאר לעצמך. האתרים בהם תצליח "לחגוג" לא יהיו מעניינים, ואלו שמעניינים אותך ישאירו אותך די מתוסכל מהגנות פשוטות וקלאסיות שיש כיום בכל אתר נורמטיבי.
    שלישית, גם האקר מומחה לא משיג את מה שהוא רוצה באמצעות המקצוע שלו, אלא לפעמים (נדיר ביותר) "מוצא" בהיסח הדעת משהו. כמו שארכיאולוג מומחה יכול לחפש עד מחר ולא למצוא כלום. לכן לא הגיוני ללמוד ארכיאולוגיה בשביל להתעשר מכד עתיק שתמצא, כי המומחיות לא כ"כ גורמת את המציאה.


  • מזל טוב! 5 שנים (או קצת יותר...) לפורום!
    dovidD dovid

    @אינטרקום הפורום שאתה כעת נמצא בו... (יותר מדוייק התוכן של ארכיון פורום תכנות).
    בימים הראשונים קראו לזה HRDM.NET שזה אמור להיות לחרדים.נט (בתכנות לפעמים משמיטים אותיות ניקוד באנגלית)...
    חברי אז שהיה לו דומיין 613m.org (זה היה אתר של גמרא טקסטואלית בצורת הדף בצורה חופשית לשימוש, ועם אפשרות לסמן מה נלמד ועוד) הציע לי להשתמש באחסון + דומיין שלו (בגלל איזה קושי טכני שהתעורר עם הדומיין שלי) ואז זה השתנה לcode.613m.org. הוא גם נתן לי לוגו וסמל יפים (אח"כ הוא הקים את נטפרי).
    אחרי כמה שנים התחברתי עם ברוך גולן שרצה לעשות פורום למעצבים ועוד. החלטנו להקים יחד את הפורום הזה, הוא הביא את השם והדומיין (ולגו ועיצוב שמאז כבר השתנו).
    ברוך גולן החליט להקים בשלב מסויים פורום חדש, מקצועות (לבסוף הוא סגר אותו). את העיצוב הנוכחי שיש בפורום עשה גולן אחרי שכבר עזב, כטובה אישית עבורי.


  • חדש: הטמעת קוד מcodepen
    dovidD dovid

    החידוש רלוונטי לכאלה שכותבים/דנים בפורום על קוד צד לקוח (html/css/js).
    הוספתי אפשרות להטמיע קטעי קוד של האתר codepen.io
    ע"י כתיבת codepen@XXX כאשר הXXX זה מזהה הpen.

    כמו"כ לינקים לסרטי יוטיוב כעת מוטמעים גם בתוך ההודעה.


  • קבוצת התכנות הסגורה
    dovidD dovid

    תודה לכולם על המשוב,
    הוחלט לבסוף לגמור עם הסיפור של הפורום הסגור, כלומר לוותר על רעיון הקבוצה ולתת שוב צאנס לכח של קהילה חופשית יחסית.
    כפועל יוצא, היה מתבקש לפתוח את כלל הודעות מהעבר לכולם, ולכן כעת יש לכולם גישה לפורום התכנות האקסקלוסיבי שהיה סגור בעבר לקבוצה מצומצמת.


  • כמה משלמים על רעיון?
    dovidD dovid

    זה נושא שאני שומע עליו המון. הרבה אנשים בטוחים שמה שמפריד בינם לכסף זה רעיון. וממילא אם הם חשבו על משהו הכסף שלהם והם רק צריכים פועל.
    יש המון רמות למילה "רעיון", אבל ברוב המקרים הרעיון שטחי מאוד, ולא לוקח בחשבון את המציאות בכלל (ולכן הוא גם לא יצליח, וגם אם כן יצליח זה לא היה בכלל צפוי ו"מחושב"). במילים אחרות זה טעות שיש פה רעיון בכלל... זה רוב המקרים.
    מה עם המיעוט שנשאר? גם במקרה שהרעיון ממש טוב, הוא עדיין לא שווה כלום ברוב כמעט מוחלט של המקרים של הרעיונות ה"כן טובים". למה?
    כי מה בעצם גורם למתכנת לא לעשות כל מה שעולה בראשו? א. סיכון ההצלחה מול סיכון הזמן ב. ניהול בניית הרעיון. בעצם אם המפתח יידע שאין לו את שני הבעיות הראשונות הוא כבר ימצא שפע של רעיונות...
    אז רעיון ששווה כסף הוא רק כשהרעיון עצמו כ"כ טוב, שהמפתח כבר בטוח במאה אחוזים בהצלחתו, וגם ממילא ניהול הרעיון קל כי המציאות ברורה מראש. כמעט שאין רעיונות כאלה, וזה סוג של רעיונות שאי אפשר להגיע אליהם במחשבה, למעט גאונות נדירה של אחד בדור או מציאה של היסח הדעת ברמה של לוטו (רמז: סיכוי אפסי).
    אם לא זה המצב (וזה ודאי ככה 😞 ), למרות שהרעיון טוב, מפורט ולקוח בחשבון את המציאות, במחילה מזורק הרעיון, הוא לא שווה כלום! זאת למרות שייתכן שמי ששומע ישרוק בהתפעלות. זה עדיין לא שווה כסף, למרות שבסוף יהיה מזה רווח גדול, לבעל הרעיון אין בכסף חלק של ממש.
    למה באמת זה לא שווה? כי יש מאות אלפי חכמים בעולם שחלקם שמשתכרים בחצי דולר לשעה, והם ללא ספק "ימצאו" את הרעיון אם הם יקבלו תמורה עבורו, כלומר לזרוק רעיון זה לא "מלאכה" שקשה לעשות אותה.

    כמובן שעדיין בעל רעיון "רגיל" יכול עדיין להרויח מהרעיון שלו אם הוא פשוט יהיה זה שיבנה אותו, זה אומר שמציע הרעיון מנהל את הביצוע, הוא שוכר מפתחים וכו', הוא יושב עם הביצוע בשטח ועובד איתם מהתחלה עד הסוף מבחינת ראש ואסטרטגיה, כמובן שהוא יכול להבטיח ערמות של זהב אם המפתח מוכן להסתכן, אבל עדיין הקבלן הוא הרעיוניסט והמפתח הוא שכיר. זה לא סתם להפריח רעיון, זה אומר לשבת שעות על גבי שעות לכל אורך הפיתוח וזה קשה מאוד.

    האמור הוא מנסיוני עם הכרות (עמוקה במעטים ושטחית ברבים) של המון סטארטפים, ואני באמת חושב שזה מטיל צל גדול על כל המושג פטנט בעולם התוכנה (בחלק מהמדינות באמת אין כזה דבר). כי הפטנט עצמו מבחינתי לא שווה בכלל הרבה, גם כשהוא מורכב מאוד. יש מספיק הודים בעולם.


  • העיצוב החדש בפורום
    dovidD dovid

    נפתח על זה נושא על ידי @מעמד,
    למען המיקוד פתחתי נושא חדש.
    ביקשתי מ@yossiz עזרה בכתיבה טכנית וגם בטעם עיצובי, לשינויי עיצוב נדרשים מההערות (המוסכמות ביותר) של חברי הפורום בנושא הנ"ל וגם באישי, והוא נענה לי וכתב את העיצובים והכנסתי את השינויים בס"ד.
    זו הזדמנות להודות לאיש הכ"כ מעמיק וכ"כ חכם ויותר משניהם נוהג בעצמו בפשטות קיצונית ואוהב לעזור, הפורום חייב לו המון הוא אחד מאבני היסוד שלו.
    אשמח להערות/הארות, יותר בכיוון של בעיות או דברים שלא נתנו עליהם את הדעת ופחות במה יכול להיות יותר טוב שזה קצת אינסופי וגם מיותר לדון לפני הרגל של חודש.


  • מדריך כתיבת אפליקציה וובית, Full-Stack, צעד אחר צעד
    dovidD dovid

    אנחנו נעבוד ב: Node.js + Express, ובצד לקוח בangular.js. לנתונים אולי משתמש בmongo (שזה ביחד קרוי MEAN STACK).
    סט הכלים הזה לא נבחר דוקא בגלל שאלו הטכנולוגיות הכי מומלצות (יכול להיות) אלא כי הם הכי קלים להסברה והבנה של תהליך הפיתוח המלא של אפליקציית ווב מודרנית.
    שאלות/הערות/הארות על המדריך בנושא נפרד בפורום, תודה מראש!

    דרישות:

    • ידע בשפת JavaScript (לכל הפחות בסיסי)
    • ידע בשפת HTML (מספיק מינימלי).

    במחשב:

    • nodejs (דף ההורדה, בחרו בהתקנת MSI).
    • Visual Studio Code (דף ההורדה).
    • לגבי המסד נחליט מאוחר יותר...

    בהודעה הבאה נתקדם.


  • קוד נגדי
    dovidD dovid

    למה שיעזרו לך ולא לבעל התוכנה?


  • אתר מתמחים טופ לא עובד
    dovidD dovid

    בכיף שדנים פה על פורום אחר, רק חשוב לכבד את אופי המקום. חצי מההודעות פה הם הודעות צאט חסרות תכלית ועניין, זה לא לרוח הפורום הזה.
    אנא השתדלו לא לכתוב הודעה שאין ממנה תועלת ברורה וקשורה, ולהתנסח בסגנון שיותר דומה ל"רשמי וכבד" מאשר ל"סלנג/דיבור/טיקבוק".


  • מדריך כתיבת אפליקציה וובית, Full-Stack, צעד אחר צעד
    dovidD dovid

    שיעור 2, הפסקת פילוסופיה: טיפה הסבר על ארכיטקטורת שרת לקוח

    (הרגעה: כל ההסבר בהודעה הזו, יעזור לכם מאוד לפעמים, אבל הוא לא קריטי כחלק מהמדריך. תרגישו חופשי לדלג או לקרוא בעת הפנאי בהמשך אחרי המשך המדריך).

    בא נתבונן בכתובת http://localhost:3000, היא מורכבת משלושה חלקים:
    א. http:// זה נקרא הסכמה, לא נדבר על זה.
    ב. localhost - זה שם האתר. נקרא גם שם מתחם, או דומיין.
    ג. 3000 זה מזהה שנקרא "פורט"
    (הוא משומט ברוב כתובות האינטרנט שאנו מכירים, בהסתמך על מוסכמה שפרוטוקול http הוא בפורט 80 אלא"כ צויין אחרת).

    עם מי צריך לתקשר?

    כשאנו כותבים בדפדפן את הכתובת הזו על שלושת חלקיה, הדפדפן קודם מברר מה כתובת המחשב הפיזית (בדרך כלל כתובת IP) של שם האתר. לבירור זה קוראים לפעמים DNS. ובכן במקרה שלנו הכתובת של localhost היא 127.0.0.1 שזה כתובת שמפנה אל המחשב עצמו.
    כשם ששם רחוב אינו כתובת מספקת למשלוח דואר - כי יש ברחוב כמה בניינים וכמה וכמה דיירים, כך כתובת רשת פיזית של מחשב איננו מספיק כדי ליצור איתו קשר, שכן במחשב אחד יכולים להיות כמה וכמה תוכנות שמספקות מענה שונה לחלוטין זה מזה. ובשביל זה הדפדפן צריך מספר מזהה שמצביע לאיזה "דייר" הוא ממען את "מכתבו", למזהה הזה קוראים פורט, במקרה שלנו 3000 (המגוון האפשרי הוא 1-32767, זה הרבה מעבר לנדרש).

    איך מתקשרים?

    אחרי שהדפדפן כבר יודע את כתובת היעד המדוייקת (כתבות פיזית + פורט), הוא צריך לבצע תקשורת.
    הוא פותח מול המחשב ההוא "שיחה", סוג של שיחה זו נקראת TCP. בשיחה זו הנתונים הם תמיד בינאריים כך שניתן להעביר את נתונים שונים, אבל הדפדפן בוחר לדבר בשפה מאוד פשוטה וקלה להבנה, טקסט אנושי קריא ומובן. HTTP תמיד תמיד נשלח ומתקבל כמסמך טקסט פשוט.
    בא נראה דוגמא. נחזור לדף האמור, הלא הוא http://localhost:3000 נפתח את כלי הפיתוח של כרום ע"י F12, או Ctrl+Shift+I בחלונית של כלי הפיתוח נבחר בכרטסת Network.
    כעת נרענן את הדף ע"י F5 או על ידי לחיצה על כפתור הריענון ונראה בחלונית שורה עם המילה localhost.
    נבחר אותה, ואז תיפתח חלונית צד ונאתר שמה כותרת בשם Request Headers. לצד הכותרת כתוב view source, נלחץ על זה, ויתגלה לנו המכתב המלא (במקרה הזה) אותו שלח הדפדפן לlocalhost:

    GET / HTTP/1.1
    Host: localhost:3000
    ... הרבה שורות נוספות ...
    User-Agent: Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/81.0.4011.0 Safari/537.36
    ... הרבה שורות נוספות ...
    

    לא נעבור כעת על כל תוכן המכתב, אבל נדע שפה יש את כל מה שהדפדפן כותב לשרת היעד כלומר האתר, בעת "כניסה" לדף או משאב אינטרנטי. לשרת/אתר היעד אין שום מושג עליכם מלבד מה שנאמר לו פה במסגרת "מכתב" זה, שנשלח כאמור בעת כל כניסה למסמך או משאב אינטרנטי.

    התגובה-תשובה: סיום הקשר

    למגיב נקרא להלן שרת. השם הזה משמעותו כמו משרת, מלצר שנענה לקריאה ונותן שירות.
    אם נדבר על עובדות שרת, זה כינוי לתכונה שרצה במחשב המרוחק עליו מצביע האתר.

    HTTP, הוא שמו של הפרוטוקול עליו אנו מדברים.
    לפיו נקבע "נוסח" וסגנון מכתב הטקסט האמור לעיל, ויש לו כללים מוקפדים איך כותבים.
    הפרוטוקול הזה רואה את הקשר בין שני המחשבים - המחשב של הדפדפן והמחשב של האתר (בדוגמת הקוד שלנו זה אותו אחד) כקשר שנקרא שרת-לקוח. הביטוי הזה בא לומר, שבשונה משיחה חברותית בין חברים בה יש סימטריה לשני הצדדים, פה הצד של האתר מתפקד כ"עונה" - הוא נכנס לתמונה תמיד אך ורק לאחר קבלת ה"מכתב" מאתת הלקוח - המבקש, והוא מסיים את הקשר מייד עם תום התגובה שלו.

    איך נראית תגובת השרת? מכתב שדומה מאוד למכתב הנ"ל.
    במקרה שלנו המכתב במלואו נראה ככה:

    HTTP/1.1 200 OK
    Date: Mon, 30 Dec 2019 00:31:02 GMT
    Connection: keep-alive
    Transfer-Encoding: chunked
    
    Hello World
    

    שימו לב שהדפדפן אחרי שקיבל את התשובה הזו, בחר לחתוך את השורה האחרונה ולהציג רק אותה. הכלל הוא שהדפדפן מחפש שורה ריקה במכתב, ומביא את כל מה שלאחריה לתוכן בחלון.

    בהודעה הבאה נעבור לקוד שכתבנו בnode.js וננסה להסביר אותו בעזרת השם.
    תודה, ולהתראות.


  • חוקי המרחב הפרטי
    dovidD dovid

    פה, תוכלו לפתוח כל נושא, לצורך פרסום, קידום, שיווק וכדומה.
    משתמש שיש לו כמה עסקים/תחומים יכול לפתוח לכל אחד נושא, אולם לא יותר (לאותו עניין/עסק/תחום). אין אפשרות להגיב לנושא.
    התוכן יכול להכיל פרסום ורווח מכל סוג, ואפשר לכלול כל סוג של תוכן, וידאו, ותמונות.

    על הפרסום לעמוד בכללים:
    א. לא פוגע: הוא לא פוגע בשום גוף או אדם, עסק וכדומה.
    ב. לא נושא רגיש: הוא לא עוסק בנושא רגיש למישהו מהציבור החרדי
    ג. לא מוסווה: הוא לא כולל פרסום מוסווה, דיוג, או הונאה אפילו קלה. 100% הוגנות. במקרה של קישורי שותפים שימו הכל על השולחן: מה קורה בקניה דרככם, מה קורה בקניה לא דרככם ואת עובדת הרווח שלכם.
    ד. מכובד: כזה שלא עושה "בושות" לתחומים.
    ה. כשר: וודאו שהתוכן מאה אחוז כשר לעיניים חרדיות, כל קישור, וידאו או תמונה חובה לוודא שהוא פתוחים בנטפרי אחרי בדיקה.

    נ.ב.
    המקום לא מועיל לקידום קישורים במנועי חיפוש בגלל שלכל הלינקים יש nofollow,
    אבל הוא בהחלט יכול להועיל בקידום מונחים וקידום אורגני.


  • תודה רבה לחברי הפורום
    dovidD dovid

    אני קורא לך לשקול את העניין דחוף.
    אני עברתי על התרחשויות האחרונות בפורום ולא מצאתי הד לבעיה כל שהיא,
    אז אני מבין שמדובר בתכתובת בפרטי או בפלטפורמה אחרת. אז תגיד לו שיהיה גבר ויעשה את זה פה.
    פה אין דברים כאלה, ולכן לא הוגן והגיוני שאנו נסבול - מפעילות נסתרת של מישהו.

  • 1 / 1
  • התחברות

  • אין לך חשבון עדיין? הרשמה

  • התחברו או הירשמו כדי לחפש.
  • פוסט ראשון
    פוסט אחרון
0
  • דף הבית
  • קטגוריות
  • פוסטים אחרונים
  • משתמשים
  • חיפוש
  • חוקי הפורום