ייעוץ-בניית אתר לגמחים וכדו'
-
דוטנט לטעמי הכי קל. הכי מעודכן בדוטנט זה ASP4.6 (מגיע עם VS 2015), ואני ממליץ על MVC ולא על WebForms (עושה לי בחילה).
אם אתה נועז, תוריד את הVS 15 Preview 2 שם פתח פרוייקט מסוג ASP.NET Core RC2. זה נחשב טכנלוגיה בחבלי לידה.מדריך לMVC.NET
http://webmaster.org.il/articles/aspnetmvcפורסם במקור בפורום CODE613 ב23/05/2016 01:39 (+03:00)
-
אם אתה הולך על העצה של דוד
קח את הקורס הזה
זה ייתן לך המון המון, זה באנגלית, אם אתה מצליח להבין אתה ממש תחסוך המון כאב ראש, ויש לך שם את הכל הכי מעודכן.
אני הייתי כמו כל המתכנתים שמתחרבשים ואחר כך לומדים. היום אני מאמין בללמוד ולאחר מכן שלב ההתחרבשות, (זה שלב שאין אפשרות לדלג עליו, אבל להתחיל ממנו זאת לדעתי טעות איומה).
בהצלחה! ותודיע לנו כשהאתר מוכן, אני רוצה לפתוח גמ"ח הדרכה למתכנתים חרדים בני תורה (עריכה: בלי נדר!!! אל תתפסו אותי אחר כך :roll: :roll: :roll: ).פורסם במקור בפורום CODE613 ב23/05/2016 09:50 (+03:00)
-
אם אתה הולך על העצה של דוד
קח את הקורס הזה
זה ייתן לך המון המון, זה באנגלית, אם אתה מצליח להבין אתה ממש תחסוך המון כאב ראש, ויש לך שם את הכל הכי מעודכן.
אני הייתי כמו כל המתכנתים שמתחרבשים ואחר כך לומדים. היום אני מאמין בללמוד ולאחר מכן שלב ההתחרבשות, (זה שלב שאין אפשרות לדלג עליו, אבל להתחיל ממנו זאת לדעתי טעות איומה).
בהצלחה! ותודיע לנו כשהאתר מוכן, אני רוצה לפתוח גמ"ח הדרכה למתכנתים חרדים בני תורה (עריכה: בלי נדר!!! אל תתפסו אותי אחר כך :roll: :roll: :roll: ).בעיה-חסום בנטפרי. זה משהו ש"בר הוירדה"? (-downloadable). אם-כן אשמח אם אפשר להעלות כאן.
את שלב ההתחרבשות עברתי כמה פעמים בחיים, עד היום בעצם. כשלא ממוקדים במשהו מסויים וכל הזמן לומדים, זה מה שקורה...
לגבי הגמ"י שלכם-אפשר לפתוח כבר עכשיו! (או שבעצם הוא כבר חי וקיים לעינינו...)פורסם במקור בפורום CODE613 ב23/05/2016 10:30 (+03:00)
-
@דוד ל.ט.
דוטנט לטעמי הכי קל. הכי מעודכן בדוטנט זה ASP4.6 (מגיע עם VS 2015), ואני ממליץ על MVC ולא על WebForms (עושה לי בחילה).
זהו, פעם האחרונה עבדתי עם WebForms. אבל לא הכרתי דרכים אחרות.
צריך לכה\היכנס אחת ולתמיד לראש של MVC.
וMVVC גם בעניין (ב-.NET)?פורסם במקור בפורום CODE613 ב23/05/2016 10:43 (+03:00)
-
@םןץףך
המאמר מעודכן ל-2011. זה בסדר? (כמו רוב המאמרים שם. עברתי על האתר לפני 2-3 Y, ולא השתנה כלום).
כן, אין הבדל של ממש (יש המון שיפורים אבל זה לא ברזולוציה של המדריך). והמדריך די טוב. אם יש לך שאלות שאל כאן.
@םןץףך
או. תודה רבה!
נראה לי נסיתי פעם VS 2013 ולא התקין לי על ווינדוס 7. 2015 עובד בווינ 7?
מה זה ASP.NET Core RC2? גירסה חדשה?יעבוד.
core זה סביבת עבודה מקבילה לדוטנט הרגיל שמיועדת מבריאתה לעבודה על כל פלטפורמה (אנרואיד ולינוקס ומק וכיוצ"ב).@םןץףך
אם אני הולך על MVC, כל עניין עיצוב האתר, זה רק HTML/CSS/JS ? נכון?
נכון, אבל בשביל הדינמיקה של צד השרת של התצוגות יש את התחביר של razor שזה בעצם צורה אלגנטית להכניס שומרי מקום למידע ונקודות החלטה בקשר לHTML שיגיע ללקוח.
פורסם במקור בפורום CODE613 ב23/05/2016 11:21 (+03:00)
-
@םןץףך
בעיה-חסום בנטפרי. זה משהו ש"בר הוירדה"? (-downloadable). אם-כן אשמח אם אפשר להעלות כאן.
זה קורס בעלות של 14 דולרים עם גישה לכל החיים, בר הוירדה כן עבור מי ששילם (ואני שילמתי...) חסום בנטפרי ייפתר מיידית מן הסתם, אני מאשר שכל החומרים בדומיין הזה אינם מכילים שום תוכן בעייתי (אולי הקורסים של גרפיקה לשם לא ממש נכנסתי)
פורסם במקור בפורום CODE613 ב23/05/2016 11:29 (+03:00)
-
@דוד ל.ט.
core זה סביבת עבודה מקבילה לדוטנט הרגיל שמיועדת מבריאתה לעבודה על כל פלטפורמה (אנרואיד ולינוקס ומק וכיוצ"ב).
אבל יש הבדל בשפה? או שרק קבצי הליבה שונים?
(דוטנט הרגיל לא תומך בזה? צריך להתקין FrameWork אחר? מה לגבי שרתים. שרת שתומך דוטנט יתמוך גם בזה? שרתי לינוקס יכולים לתמוך בזה?)פורסם במקור בפורום CODE613 ב23/05/2016 13:20 (+03:00)
-
@םןץףך
בעיה-חסום בנטפרי. זה משהו ש"בר הוירדה"? (-downloadable). אם-כן אשמח אם אפשר להעלות כאן.זה קורס בעלות של 14 דולרים עם גישה לכל החיים, בר הוירדה כן עבור מי ששילם (ואני שילמתי...) חסום בנטפרי ייפתר מיידית מן הסתם, אני מאשר שכל החומרים בדומיין הזה אינם מכילים שום תוכן בעייתי (אולי הקורסים של גרפיקה לשם לא ממש נכנסתי)
תודה. אשלח בקשה.
אפשר להתנסות בזה לראות איך ואם אני מסתדר? (אנגלית זה לא שפת האם שלי....).
ה-14 $ זה לכל הקורסים?פורסם במקור בפורום CODE613 ב23/05/2016 13:22 (+03:00)
-
בר זיק התחיל סידרה נוספת
https://internet-israel.com/tag/express-js/https://internet-israel.com/מדריכים/express/express-js-מבוא/#comment-496
פורסם במקור בפורום CODE613 ב23/05/2016 14:39 (+03:00)
-
מה שלא אהוב עלי בכל השפות האלו שלעבוד איתם בווינדוס זה סיוט עם כל ההתקנות
לדוגמא מהתקנות שנוגעות לפייתון עבדנו ע"פ סדרת מדריכים ומבחינתו ברגע שהוא כתב את פקודת ההורדה הכל טוב
הבעיה שהוא לא כתב שצריך להריץ את הCMD ממיקום מסוים ושמדובר בCMD רגיל של ווינדוס ולא בשורת הפקודה של פייתון
בקיצור זה דברים שלכל המדריכים המגניבים האלו זה ממש טרוויאלי ואולי גם למשתמשים שעברו שתיים שלוש התקנות אבל בשביל הנבוך המתחיל זה לפעמים יכול לקחת יום שלם של התחרבשויות וזה דבר שגיקים בתחום הלינוקס ומאק וכל הקוד פתוח כבר כ"כ מתורגלים ששכחו את הקושי הזה של המפתחים המוסדיים שלפעמים רוצים מאד לעבור טכנולוגיות אבל אין להם את הספעצ בתחום הטכנולוגי ה"הסתדרותניקי" ובשל כך יש להם איזה תקרת זכוכית מעצבנת מאד
ומה הפיתרון לדעתי לכתוב מדריך עם שלבים מפורטים ותצלומי מסך שנכון שלבעל ניסיון זה נראה ממש טיפשי אבל לטירונים ירוקים זה ההבדל בין להתייאש לבין להתעסק בפועל עם הלימוד של השפה ופחות עם הסביבה שלהפורסם במקור בפורום CODE613 ב23/05/2016 15:00 (+03:00)
-
בתור מתחיל שעבד קצת עם asp.net mvc
הייתי ממליץ לך להתחיל עם זה, זו אכן פלטפורמה נוחה לעבודה וללמידה (כמו כל הפלטפורמות של מיקרוסופט שיש עליהם גם הרבה תיעוד).
לגבי צד שרת - אתה יכול להשאר עם זה ולא חייב לעבור לnode.js
לגבי צד לקוח - יש לך את הrazor שזהו בעצם מין קובץ html שמשלב בתוכו קוד דוטנטי עבור ערכים של משתנים וכדו', שהשרת מרנדר אותו לHTML רגיל שמוצג ללקוח עם כל המידע הנכון. זהו תחביר מאד קל ופשוט ללמידה, ויש בו אכן הרבה הרבה כח!
אם הUI אמור להיות פשוט ולא מורכב מדי - לך על זה.
אך אם הUI אמור להיות משהו יותר דינמי, והמשתמש אמור להזין הרבה מידע וכו' נראה לי שעדיף לך לעשות את צד הלקוח עם אנגולר או אחת מהספריות בסגנון, שיחסכו לך הרבה הרבה כאב ראש ועבודה כפולה.. אבל כאמור אתה יכול להמשיך לעבוד עם MVC בתור צד שרת, רק פשוט להחזיר JSON של נתונים במקום להחזיר דפי HTML.
בהצלחה גדולה!
ולגבי MVC יש גם את הספר הזה..פורסם במקור בפורום CODE613 ב23/05/2016 18:53 (+03:00)