מסך שעובד רק עם מסך נוסף
-
שלום,
אני עובד עם שני מסכים. לפני תקופה שיחקתי עם קיצורי דרך במקלדת ולחצתי על ALT F8 (לא מומלץ לנסות). מה שקרה אחרי זה - יהיה לי קשה לשכוח: המסכים לא הציגו כלום ורק אחרי שוטטות ארוכה ברשת בחיפוש אחר פיתרון (דרך מחשב אחר, כמובן) מצאתי ב"ה איזה קיצור שעזר (אאל"ט ALT+CTRL+SHIFT+R - לא בטוח).
דא עקא, מיני אז, בכל פעם שאני מנתק את המסך ה"ראשי" - המסך הנוסף נכבה!אשמח מאד לעזרת המומחים, בתודה מראש
-
@ספר-יהלום אמר במסך שעובד רק עם מסך נוסף:
בכל פעם שאני מנתק את המסך ה"ראשי" - המסך הנוסף נכבה!
זה נשמע לי דווקא הגיוני. למה אתה מנתק את המסך הראשי?
האם אינך מתכוון לומר: "בכל פעם שאתה מנתק את המסך המשני?" -
@OdedDvir אמר במסך שעובד רק עם מסך נוסף:
זה נשמע לי דווקא הגיוני. למה אתה מנתק את המסך הראשי?
האם אינך מתכוון לומר: "בכל פעם שאתה מנתק את המסך המשני?"מה נשמע הגיוני?
למה שמסך אחד לא יעבוד?התכוונתי למה שכתבתי - אם אני מנתק את הראשי. למה לנתק? לא חסרות סיבות, אבל זה כמובן לא הנושא.
למעשה, הבעיה היא שהמסך המשני לא עובד לבד.תודה רבה
-
@ספר-יהלום התכוונתי לומר שמצמד המילים "מסך ראשי" מובן שכוונתך למסך שנשאר מחובר כל הזמן, והמסך שמתנתק בכל פעם נקרא המסך המשני.
לפי זה נראה שWindows קבע את המסך שאתה מנתק מידי פעם להיות המסך הראשי, וממילא כשאתה מנתק אותו - מתנתק גם המשני.
בקיצור, נראה שהפתרון לבעיה די פשוט - תגדיר את המסך שמחובר כל הזמן בתור המסך הראשי (מספר 1) ואת המסך שמתנתק מדי פעם בתור המשני (מספר 2) -
@ספר-יהלום התכוונתי לומר שמצמד המילים "מסך ראשי" מובן שכוונתך למסך שנשאר מחובר כל הזמן, והמסך שמתנתק בכל פעם נקרא המסך המשני.
לפי זה נראה שWindows קבע את המסך שאתה מנתק מידי פעם להיות המסך הראשי, וממילא כשאתה מנתק אותו - מתנתק גם המשני.
בקיצור, נראה שהפתרון לבעיה די פשוט - תגדיר את המסך שמחובר כל הזמן בתור המסך הראשי (מספר 1) ואת המסך שמתנתק מדי פעם בתור המשני (מספר 2)תודה. גם את זה ניסיתי וזה לא הולך.
בעבר, גם כשה"ראשי" היה מתנתק, המסך הנוסף המשיך להציג, כמובן לא ב'הרחבה' אלא לבד. אבל הציג.
כעת גם את זה לא... -
@ספר-יהלום איזה מסך מוגדר על מספר 1, המסך שנשאר מחובר תמיד?
הימני הרחב הוא העיקר. הקטן - המשני - הבעייתי... -
@ספר-יהלום בחלון הזה:
א. תבחר את מספר 2 כך שיהיה צבוע בכחול.
ב. תגלגל למטה, צריכה להיות שם אפשרות שנקראת "קבע את המסך הזה כמסך הראשי" או משהו כזה. תסמן V ותצפה לישועהתודה. אבל 2 מסומן ועומד מכבר כברירת מחדל.
ממשיך לצפות לישועה -
אוקי, מסתבר שזו בעיה עתיקת יומין.
השורש נעוץ בכך שWindows זיהה את המסך המשני בתור מספר 1 ולא 2, ואין אפשרות לשנות זאת דרך ההגדרות. הפתרון היחיד שמצאתי לבעיה היא רק דרך מחיקת שני מפתחות מהרג'יסטרי. מקורהכנתי לך קובץ: איפוס מספרי מסכים מרובים.reg באחריותך בלבד, אבל ניסיתי אצלי ועבד ללא בעיה.
א. תקליק על הקובץ המצורף ותאשר לייבא את הערכים לתוך הרישום.
ב. כבה את המחשב.
ג. תפעיל מחדש את המחשב כשהמסך הסורר לא מחובר
ד. אחרי שWindows עלה, חבר שוב את המסך המשני, הפעם הוא אמור לקבל את המספר 2.
ה. לחץ Win+P ותבחר "הרחב"
ו. תעדכן אם הבעיה נפתרה -
@ספר-יהלום איזה סוג חיבור יש לכל מסך? VGA, HDMI, DVI?
המסך הגדול-הראשי (שכעת ממוספר 2) מחובר עם HDMI והקטן עם VGA.
אגב, לפני ההפעלה-מחדש ניתקתי את החיבור של הקטן מהמחשב עצמו וגם את החשמל. -
@ספר-יהלום ה"פתרון" היחיד שאני יכול להציע לך כרגע הוא להחליף את החיבורים (את הגדול לחבר ב-VGA והשני ב-HDMI)...
לא אפשרי, הקטן ישן ואין לו חיבור ל-HDMI...
תודה רבה על הרצון לעזור! מעריך מאד.
-
הבנתי ש Windows קובע את זהויות המסכים על פי החומרה, וכנראה עושה זאת בכל הפעלה, כך שלשנות אותם לא שייך.
תוכל לרכוש מתאם מ-HDMI ל-VGA ולחבר את הקטן דרכו.
-
הבנתי ש Windows קובע את זהויות המסכים על פי החומרה, וכנראה עושה זאת בכל הפעלה, כך שלשנות אותם לא שייך.
תוכל לרכוש מתאם מ-HDMI ל-VGA ולחבר את הקטן דרכו.
קצת מוזר לי העסק, שלפני הבעיה שהזכרתי בראש האשכול המסך הישן כן עבד לבדו.
ובכלל, איך המיספור משפיע על התצוגה?