הפעלת וינדווס טרמינל (wt) כמנהל
-
שלום רב
אני לא מצליח להבין ולא מצליח לאלתר שום דרך להפעיל את wt כמנהל במהירות.
ללכת להתחל וללחוץ על הפעל כמנהל זה ארוך מידי. וגם זה בקושי עוזר לי כי רוב העניין הוא לפתוח במיקום (כגון לכתוב wt בשורת הכתובת של סייר הקבצים).
עברתי על הissue הזה - https://github.com/microsoft/terminal/issues/632 ולא יצא לי מזה שום דבר פרקטי. מה שמביאים שם לשנות בהגדרות פרופיל של wt רק הרס ולא הצליח להידלק הטרמינל נורמלי.
איך אתם עובדים עם זה?נ.ב. יש אפשרות - לעשות כזה מין דבר (אני חושב שזה מוזכר בלינק שהבאתי) - להצמיד את הטרמינל לשורת המשימות, ואז עם powerToys יש כזה פיצ'ר שאתה לוחץ וינדווס+1\2\3 וזה מפעיל את המוצמד (לפי מספר, כלומר המוצמד הראשון אם לחצת וינדווס+1 וכו').
אז מצמידים את טרמינל - נגיד במקום ראשון, וכשלוחצים וינדווס+קונטרול+שיפט+1 - זה מפעיל כמנהל.
הבעיה שזה כמובן מסורבל מאוד.
ניסתי למפות את הקיצור הזה - (דרך powerToys...) והוא לא נותן למפות יותר משני מקשי הנחיה (כלומר וינדווס, קונטרול וכדו') כך שזה לא עובד. -
@chv אמר בהפעלת וינדווס טרמינל (wt) כמנהל:
ללכת להתחל וללחוץ על הפעל כמנהל זה ארוך מידי
אפשר ללחוץ ctrl+shift+enter כדי לפתוח כמנהל
איך אתם עובדים עם זה?
כנ"ל. לחיצה על כפתור ווינדוס לפתוח את תפריט ההתחלה.
כתיבת התווים הראשונים של התוכנה TER...
לחיצת ctrl+shift+enter לפתוח כמנהלואז עם powerToys יש כזה פיצ'ר שאתה לוחץ וינדווס+1\2\3 וזה מפעיל את המוצמד
זה פיצ'ר של ווינדוס שקיים גם בלי powertoys.
(ב-powertoys יש פיצ'ר שמראה לך ב-overlay כל קיצור מה הוא עושה)וכשלוחצים וינדווס+קונטרול+שיפט+1 - זה מפעיל כמנהל
אפשר יותר בקלות לפתוח את מאפייני הקיצור דרך שהצמדת לשורת המשימות ולהגדיר שייפתח כמנהל
עריכה: זה עובד בתוכנות רגילות, אבל כנראה לא בתוכנות UWPעברתי על הissue הזה - https://github.com/microsoft/terminal/issues/632
הייתי מסתכל אבל אין לי כח לעבור על מאות תגובות...
-
אין לי כוח לסדר את התגובה עם ציטוטים וזה. נכתוב ככה:
אין אפשרות להגדיר את התכנה שתיפתח כמנהל, מבחינת היישום עצמו כמו ש @dovid הציע. זה לא עובד (אני חושב שזה עושה שגיאה. מה שבטוח - ניסתי את זה..)
מה ש @yossiz כתב: כתבת בהתחלה משהו שלא הוברר לי - אם התכוונת במשפט הזה:אפשר ללחוץ ctrl+shift+enter כדי לפתוח כמנהל
אם כוונתך לוינדווס+R - כמובן שניסתי את זה... דבר ראשון.
זה לא עובד.
מכאן הגענו לכל הנושא הזה.עוד דבר שכתבת זה שהפיצ'ר של וינדוס+1\2\3 זה מובנה בוינדוס - אני חושב שלא היה לי לפני כן. לא משנה.
מה ש @WWW כותב - שזה לא עובד להפעיל את הטרמינל על המיקום דרך שורת הכתובת - מוזר מאוד - גם אצלי זה ככה, וזכור לי ממש מלאחרונה, שעבדתי עם זה וזה עבד. ממש מוזר.
בכלל נראה שמייקרוסופט משום מה קצת מגבילים את הכלי הזה, וחבל. עיינו בתגובות של חברי מייקרוסופט בכל מיני issues בנושאים שונים בגיטהב.כנראה שהדרך הכי נורמלית היא כמו שיוסי כתב - התחל, ter.. ואז קונטרול+שיפט+אנטר.
חבל. זה הרבה פחות נוח מלכתוב wt בחלון של run.
אין מה לעשות.תודה לכולם על התגובות!! גוד נייט
-
@chv בעקבות הפוסט קיצור דרך למיקום מסוים במחשב
הצלחתי להפעיל את הטרמינל כמנהל כך:1. יצרתי משימה חדשה במתזמן המשימות:
2. בקטגוריה Actions הגדרתי פעולה חדשה:
3. יצרתי קיצור דרך על שולחן העבודה:
וביעד רשמתי:C:\Windows\System32\schtasks.exe /run /tn "AdminTerminal"
עכשיו הקצתי קיצור מקשים כרצוני (למשל Ctrl + Alt + T)
זהו. עובד.
-
@Men770 פעם שלישית אני אכתוב..
זה לא עובד על הפקודה הזאת.זה עובד על CMD. ועל פווארשל. ועוד דברים.
אבל על wt זה לא עושה הפעלה כמנהל.תודה על הרצון.
@OdedDvir אי אפשר להגדיר משימה על הנתיב ליישום עצמו (איפה שהוא נמצא בwindowsApps)
זה עושה שגיאה כזו.. מייקרוסופט ממש לא רוצים שיפעילו אותו כמנהל בקלות..
טוב נו.. אין מה לעשות..