בחירת מסך ברירת מחדל לתוכנה
-
אני עובד לפעמים עם שתי מסכים.
אני רוצה להגדיר תוכנות מסויימות שתמיד ייפתחו במסך מסויים.
מכירים דרך?
(ועוד משהו מעצבן, לפעמים חלון צאצא של תוכנה נפתח במסך אחר מהאבא. האם יש תוכנה שיודע לאכוף את כל החלונות של תוכנה לפתח באותו מסך)אחרי קצת התעמקות אני משנה את בקשתי, בקשתי המעודכנת הוא כך:
אני רוצה שחלונות חדשות יפתחו על המסך הפעיל. אני מגדיר המסך הפעיל כמסך שסמן העכבר נמצא שם. נראה לי שזו ההתנהגות הכי אינטואיבית. זה מוזר לעשות פעולה במסך א' ושזה יגרום לחלון לפתח במסך ב'. -
@yossiz יש כאן דיון בנושא:
https://superuser.com/questions/738081/how-to-make-applications-open-on-the-correct-monitor-when-using-multiple-monitor
וגם כאן
https://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/windows_10-start/default-display-for-applications-under-win10-and/850fcd2c-e295-4a16-9053-69f1eec8b592 -
@yossiz אמר בבחירת מסך ברירת מחדל לתוכנה:
אני עובד לפעמים עם שתי מסכים. אני רוצה להגדיר תוכנות מסויימות שתמיד ייפתחו במסך מסויים.
מכירים דרך?זה ככה בדיוק עובד אצלי, זה לא שונה ממסך אחד שתוכנות נפתחות בדיוק במיקום האחרון.
אני מניח שמדובר שבינתיים פתחת את התוכנה כשהיה רק מסך אחד? -
אחרי קצת התעמקות אני משנה את בקשתי, בקשתי המעודכנת הוא כך:
אני רוצה שחלונות חדשות יפתחו תמיד על המסך הפעיל. אני מגדיר המסך הפעיל כמסך שסמן העכבר נמצא שם (יהיה אפילו יותר טוב אם אפשר לזהות את הפעולה שגרמה לפתיחת החלון ולפתוח את החלון על המסך שבו נעשתה פעולה זו אבל נראה לי שזה כבר יותר מדי...). נראה לי שזו ההתנהגות הכי אינטואיטיבית. זה מוזר לעשות פעולה במסך א' ושזה יגרום לחלון לפתח במסך ב'. -
@yossiz כמשתמש בשתי מסכים אני בכלל לא מסכים איתך.
יש מצב שאתה לא רגיל. גם לשיטתך, הבקשה שלך גם לא לוקחת בחשבון שלא תמיד אתה בוחר מאיפה להפעיל, יש את השולחן עבודה עם הסמלים שיכולים להיות כולם בצד אחד, לפעמים זה קיצור דרך בתיקיה וכדומה, וגם אצל חלק הסמלים רק במסך אחד, וכולי. -
@dovid אתה לא כל כך מסביר את עמדתך... אתה טוען שזה כן אינטואיטיבי שאני לוחץ על קיצור דרך במסך ב' והתוכנה נפתחת במסך א' או להיפך? זה כן אינטואיטיבי שאני לוחץ על תפריט שפותח חלון צאצא של התוכנה וזה נפתח במסך השני? או שאתה מתכוון שתמיד תרצה שווינדוס יזכור את המיקום הקודם של החלון? ומה אם אתה כמוני שלא תמיד יש לך מסך שני?
יש מצב שאתה לא רגיל
נכון אני לא מורגל לשתי מסכים.
-
@yossiz אני לא מדבר על חלון צאצא, ואני אכן לא מסביר את עמדתי. אם אתה תתלונן אחרי חודש של שימוש רציף בשתיים (ובצורה נוחה, אמורים להיות קרובים ושניהם בקשר עין מלא), אני אבין שיש בזה עוד טעמים משלי, לפני כן אני חושד אותך בחוסר הרגל (כמו הימים הראשונים של שימוש בעכבר וכדומה).
-
@dovid אמר בבחירת מסך ברירת מחדל לתוכנה:
ואני אכן לא מסביר את עמדתי
זכותך...
ובצורה נוחה, אמורים להיות קרובים ושניהם בקשר עין מלא
חשדתי שזה נקודת ההבדל ביננו. אין לי אפשרות כזאת. יש לי לפטופ ומסך חיצוני. אני לא משתמש במסך השני כהמשך למסך הראשון או כתחליף למסך יותר גדול כי אין המשכיות ביניהם. אצלי הם כשתי מרחבי עבודה. הקוד במסך א' והדפדפן במסך ב'.
אם אני מבין נכון אתה טוען שהתכונה של שתי מסכים לא נועד לשרת שימוש כזו?