מוסכמות בשמות אובייקטים - אוסף
-
שלום לכולם, רציתי להעלות את הנושא הזה לראשונה בהיסטוריה בפורום תיכנות בשפה העברית: מוסכמות לשמות אובייקטים, פונקציות משתנים וכו'. אני מדגיש שהאשכול הזה לא נוגע לפרקים המוקדשים לכך בספר הנורא קוד קומפליט, וגם לאלפוסט הזה
הדגש כאן יושם על הרמה הטכנית, אות גדולה מפרידה בין מילים, קו תחתון או אמצעי מפריד בין מילים, קידומות, וכדומה.החלטתי שהגיע הזמן לעשות סדר בנושא, אז אני פותח כאן בכמה מושגים.
כל הנדרש כאן זה אוסף של לינקים למושגים ומאמרים בנושא, וכל המרבה הרי זה משובח (רק בבקשה לכתוב מעל כל לינק תיאור מקוצר של מה שיש שם, למען ירוץ הקורא בו וימצא את מבוקשו במהרה)
אז ככה, אני מצפה מעצמי ומאחרים לכסות את הנושאים הבאים:
שמות אובייקטים במסדי נתונים, SqlServer ו my_sql
שמות משתנים ב DotNet
שמות אטריביוטים ב HTML (ההמרה של אנגולר בין הקונבנציה של HTML [קו אמצעי מפריד בין מילים] לבין הקונבנציה של Js [אות גדולה מפרידה בין מילים למעט המילה הראשונה - Camel case זה נקרא בשפה המקצועית])
שמות משתנים ופונקציות ב Jsהבה ונתחיל עם המניפסט המסודר והיפה ביותר שראיתי בתחום, איך לא, של מייקרוסופט, מלכי הסדר והארגון, הם הקדישו פרקים שלמים ב MSDN לנושא הזה:
אגב כאן כתוב שלפני שהתחילו לפתח את דוט נט, הם הקדישו מאות שעות לדיונים בנושא הזה, אז אין זה עניין של מה בכך...
ערך בויקיפדיה המוקדש לנושא:
רשימת מושגים בתחום:
פוסט בסטאק אוברפלוו על שיום אובייקטי מסדי נתונים:
כל המשתתף בפוסט זה מובטח לו שהוא בן העולם הזה...
פורסם במקור בפורום CODE613 ב21/03/2016 19:20 (+02:00)