אולי מוכשרי 'תחומים' יחלצו את ישראל ממשבר הקורונה?
-
מאמין שרובנו עומדים מופתעים מהתנהלות "מעצמת הטכנולוגיה" במשבר הקורונה.
איך יתכן שאין עד היום פילוח נתונים מעמיק, מערכות מסוכרנות, הכל נדמה אולי רק כלפי חוץ, מאוד רשלני.אבל בעיקר מה שמטריד, זה למה אצלנו בחברה החרדית, "הכל יכולה" בערבי בחירות אנחנו יכולים להארגן בצורה מוחלטת, עד כדי קהילות ובתי אב, (הייתי מעורב מעט, וזה לפעמים מגיע עד לבתי אב, נשואים וילדים..)
אולי הגיע הזמן שמישהו יקח פיקוד על כל מה שקורה, יקים מערכת אחת שתרכז ותאסוף דאטה מכל הערים והריכוזים החרדים. ותנהל את זה מדוייק.
למשל:
לבנות מאגר מידע שמכיל קשורים בין נשא, לבין אלו שהכניס לבידוד, ואם לבסוף מתבררים כנשאים, ללמוד לאחר מכן אולי יש השלכות בין המדביק והנדבק (לברר למשל את התיאורייה שהמדביק והנדבק בד"כ אותם תסמינים, אולי סוגי דם O וכד') משהו בסגנון של 'ספרייה' שיש מפת קשרים. כך ניתן ללמוד על נתיב הנסיעה של הנגיף.אפילו רק סקר פשוט בצינטוק של ימות המשיח, בין כל הנדבקים ובני משפחותיהם, אני משוכנע שכבר יפיק מידע מקצועי ולא יפול מכל מחקר אחר, למשל על אמינות הבדיקות הביתיות, סוגי התסמינים וכדו'.
להקים טלמרקטינג ענק לפי קהילות, שיודע לשאול, איזה שטיבלך התפללת, באיזה שעה, חברה שידעו לחלק בין הדבקה בבית כנסת לבין הדבקה בישיבה (מוסד חינוכי!), ליצור קשר עם הדרושים בידוד, לראות איזה קהילה נגועה, ולעמוד מול הרבנים שלה.
רעיון נוסף למשל:
היות שאין דיוק באיכוני השב"כ ועתידם בערפל. והתקווה היא באפליקציית המגן.
אז אולי הפתרון הוא ... רב קו.
זה לכאורה פשוט לקחת סמרטפון זול עם קורא NFC, וכל כניסה ויציאה לבית כנסת וכדו,' צריך לסרק אותו, ואז אם מישהו מתברר כנשא קורונה, בודקים מי היה איתו באותו פרק זמן.
רב קו יש לרוב החרדים, ומי שיש לו רכב יכול להתארגן ולהשיג את זה. זה לא דורש מגע, רק ריך לוודאות איזה מידע אפשר להשיג מול רשות התחברוה עם הרב קו.בטוח שלא חסרים רעיונות, לחבר'ה המוכשרים כאן יש רעיונות טובים יותר ודרכים לבצע את זה. אולי מהפורמים החרדים באמת תקום איזה מערכת, שלפחות תשמש ראשי עיר חרדים שזה מעניין אותם, אם לא לכל המגזר כולו.
נ.ב מיותר לציין שכל האמור הוא במסגרת 'ההשתדלות' ו'הנשמרתם', מבלי לגרוע כהוא זה בחשבונות שמים, וחובת התפלה וההתחזקות.
-
@אבי-203 קודם תשכנע את XXXXXX (הרבה קהילות) ללכת להיבדק כשיש להם תסמינים ואז אולי נוכל להתחיל לפעול (אנשים משאירים טלפון בבית ויוצאים אז אתה מדבר שיקחו רב קו ?)
זה כואב מאוד אבל גם בנושא של פיקוח נפש אנחנו מפולגים (מי יודע אולי אם היינו מתאחדים כבר לא היה את הנגיף) -
@אבי-203
זה תעלומה שאני חושב עליה כבר כמה ימים
איפה כל המערך האדיר של הבחירות?
הטענה שלא כל הציבור החרדי מאוחד בדעותיו נכונה חלקית
כי גם בחירות לא כולם רצים לקלפי, ובדיוק לכן יש מערך.הסיפור כנראה תקוע במימון
בבחירות יש כיס עמוק במימון הממשלה.
אבל במקרה שלנו אף אחד לא נראה בכיוון לממן כזה דבר (ומערך כזה עולה הרבה כסף)
וגם אף פוליטיקאי לא שש לקחת את התיק, כי הוא יקבל מזה רק ביקורת , לא משנה מה הוא יעשה.ראיתי מישהו שהציע לפתור את בעיית האי אמון בממשלה בחלק מהקהילות
ע"י מערך בדיקות עצמאי בשיתוף פעולה הדוק עם רבני הקהילות
אבל זה במובן חלום , שלא נראה שיבוצע כ"כ מהר (אם בכלל).מה שנשאר הוא אולי להקים אתר/מערכת טלפונית שבו כל חולה שנבדק/לא נבדק
ימלא את פרטיו וכך ניצור מפה כל שהיא, אבל שוב אני לא חושב שהציבור ישתף פעולה (בעיקר אלו שלא נבדקים) כי לא ברור מי עומד מאחורי המיזם.בכל אופן זה לא סותר להציע רעיונות שיהיו מוכנים לשלב שבו יהיה שיתוף פעולה מכל הציבור
אולי משרד הבריאות יקבל שכל ויקים מרכז חרדי שיעבוד מבפנים, ולא ינסה להנחית מבחוץ
אולי מישהו יקים מערך במימון תורמים מחו"ל
אולי מישהו יכנס את מועצות גדולי התורה, ויעשה סדרבמקרה כזה או אחר יהיה טוב שנהיה מוכנים עם הרעיונות הטכנולוגים (רב קו למשל)
-
אני מניח שהקמה לא עולה סכומים גדולים, בטח ביחס למליארדים שעפים על לא דבר.
ובתחזוק שלהם כמו שהיו הרבה מתנדבים בבחירות, בשביל ... אין שום סיבה שלא ימצאו בחורים בבין הזמנים עם 3/4 סגר שישמחו לעשות את זה.
אני בטוח שיש בחורים שטוב יהיה אם יהיו באיזה מוקד טלמרקטינג עם תחושת שליחות אמיתית של הצלחת חיים מאשר להשתגע בבית וברחובות בבין הזמנים.יתכן וראשי ערים חרדים ירצו להוכיח את העשייה שלהם וישמחו להשתמש במערכת טובה. מנסיון, קל להם יותר להגיש משהו מוכן ואז מצטרפים לא להיפך.
לגבי הסודיות, זה אחד מ'הפלוסים' של המגזר שלנו, חשבתי שאולי אפשר למספר את האנשים לפי מספר לא שם. כעין מה שיש ב'דור ישרים'.
ורק בהרשאות מנהלים למשל יחשפו הפרטים אם ידרשו.קשה להאמין שיש איזה קהילה שמתנגדת לאיזושהי דרך שתשכנע אותה שהיא תציל חיים.
גם קולם של הרבנים כמעט ולא נשמע, בפן הרוחני, באמת מוזר. (אני שמח שיש לי קצת חלק בלעורר את ערוצי הרדיו ליום שלישי הקרוב)
-
@אבי-203 אמר באולי מוכשרי 'תחומים' יחלצו את ישראל ממשבר הקורונה?:
אני מניח שהקמה לא עולה סכומים גדולים, בטח ביחס למליארדים שעפים על לא דבר.
ובתחזוק שלהם כמו שהיו הרבה מתנדבים בבחירות, בשביל ... אין שום סיבה שלא ימצאו בחורים בבין הזמנים עם 3/4 סגר שישמחו לעשות את זה.
אני בטוח שיש בחורים שטוב יהיה אם יהיו באיזה מוקד טלמרקטינג עם תחושת שליחות אמיתית של הצלחת חיים מאשר להשתגע בבית וברחובות בבין הזמנים.הקמה אכן יכולה להיות בהתנדבות.
אבל תחזוקה עם מתנדבים זה משהו נחמד וטוב
אבל בכל זאת בשביל להוזיז ענינים באופן יעיל ,צריך כסף שישמן את המערכת.יתכן וראשי ערים חרדים ירצו להוכיח את העשייה שלהם וישמחו להשתמש במערכת טובה. מנסיון, קל להם יותר להגיש משהו מוכן ואז מצטרפים לא להיפך.
נכון מאוד.
לגבי הסודיות, זה אחד מ'הפלוסים' של המגזר שלנו, חשבתי שאולי אפשר למספר את האנשים לפי מספר לא שם. כעין מה שיש ב'דור ישרים'.
ורק בהרשאות מנהלים למשל יחשפו הפרטים אם ידרשו.
קשה להאמין שיש איזה קהילה שמתנגדת לאיזושהי דרך שתשכנע אותה שהיא תציל חיים.זה בדיוק הקטע, ישנם קהילות שלא סומכות בכלל על משרד הבריאות ולא יהיו מוכנים לשתף פעולה עם מישהו שיעביר להם את המידע (אני לא יודע איפה אתה גר, אבל למי שמכיר מדובר בקהילות שבבחירות מגלים חריצות רבה בהקמת המערך)
גם קולם של הרבנים כמעט ולא נשמע, בפן הרוחני, באמת מוזר.
אז קודם תבדוק למה קולם לא נשמע או שנשמע באופן לא ברור (לפחות בעיר מגורי ביתר עילית)
ואז תבין איזה באיזה גישה צריך להגיע.
(אני לא יודע מה סובר כל רב באמת, צריך מישהו שמעורב באמת בעניינים)(אני שמח שיש לי קצת חלק בלעורר את ערוצי הרדיו ליום שלישי הקרוב)
ערוצי הרדיו טובים לחלקים מסויימים של הציבור
יש חלקים אחרים שפשוט לא מחוברים לרדיו משום כיוון.בקיצור אני לא רוצה להיכנס למחלוקות בעניין (זה לא המקום)
אבל בשביל לפתור את הבעיה, צריך קודם להכיר אותה
ואם אתה חושב שכולם היו שמחים לתקף את הרב קו שלהם
אז אתה פשוט לא מכיר את הבעיה.- קודם כל תשכנע את בציבור שזאת מחלה מסוכנת (כן ,כן הרבה מהציבור לא משוכנע)
תוציא עלונים שיסבירו בצורה ברורה ומסודרת, למה צריך לשים מסכות? למה לא טוב שכולם ידבקו בקיץ?
למה לא לשים את כל המבוגרים בבית, ושהעולם ימשיך כרגיל? וכו' וכו'
שים לב שהציבור לא מטומטם והקצנה הכי קטנה תהרוס לך הכל (למשל לקרוא לכל מי שלא שומר על הכללים רוצח, לא משכנעת) - תעבור אצל הרבנים מכל החוגים, ותראה מה הטענות שלהם, ואיך הם חושבים שצריך לפעול.
- אחרי כל זה אתה יכול לעבוד על פתרונות טכנולוגיים שונים (בהנחה שהציבור משתף פעולה).
כיוון שאנחנו סך הכל מתכנתים פשוטים, ולא מעורבים בנעשה בבתי הרבנים
ולא אחרים על מטה ההסברה, נשאר לנו רק לחשוב על פתרונות טכנולוגיים שנבנה במקרה ששלבים 1.2 יבוצעו ע"י אחרים.
אחרת חבל על הזמן, אם אין לך שיתוף פעולה מכל הציבור אין מה להשקיע. - קודם כל תשכנע את בציבור שזאת מחלה מסוכנת (כן ,כן הרבה מהציבור לא משוכנע)
-
מתסכל.
לבנתיים אנחנו בבית כבר פעם שלישית בבידוד, על לא עוול בכפנו ועם מסיכות.
וחרד ממבחן הרבנות שלי בי"ב אב שעלול להתבטל בפעם השנייה.
ועסוק ב"לתרץ, לתקוף, להסביר" למתפללים אצלי בבית הכנסת שלא מהמגזר, למה אצלנו החרדים הכי הרבה הדבקה, ויש כאלו שלא נזהרים, הרי הם שומרי מצוות וכתוב "ונשמרתם...". -
כמדומני גם המערכות שכבר יש לא הכי מוצלחות, הגם שהגיעו באיחור נורא..
הנה לכאורה דוגמא אולי אני טועה.
https://datadashboard.health.gov.il/COVID-19/
עמוד הנתונים של משרד הבריאות, אם אני לא טועה הדיאגרמות למעלה שמסמנות עליה או ירידה הם לא ברורות.
לא מצאתי כלל ברור שם
עם עולה המונשמים במספר וגם באחוז זה נצבע בירוק..
ובמחלימים גם משהו מוזר יורד כמות המחלימים ונהיה ירוק...החסרים מוכשרים בישראל?
-
@אבי-203 אמר באולי מוכשרי 'תחומים' יחלצו את ישראל ממשבר הקורונה?:
כמדומני גם המערכות שכבר יש לא הכי מוצלחות, הגם שהגיעו באיחור נורא..
הנה לכאורה דוגמא אולי אני טועה.
https://datadashboard.health.gov.il/COVID-19/
עמוד הנתונים של משרד הבריאות, אם אני לא טועה הדיאגרמות למעלה שמסמנות עליה או ירידה הם לא ברורות.
לא מצאתי כלל ברור שם
עם עולה המונשמים במספר וגם באחוז זה נצבע בירוק..
ובמחלימים גם משהו מוזר יורד כמות המחלימים ונהיה ירוק...החסרים מוכשרים בישראל?
המערכות הממשלתיות מאז ומעולם מדובר כבמדינת חלם...
הסיבה לכך כנראה הבירוקרטיה. -
@nigun אמר באולי מוכשרי 'תחומים' יחלצו את ישראל ממשבר הקורונה?:
בקיצור אני לא רוצה להיכנס למחלוקות בעניין (זה לא המקום)
אבל בשביל לפתור את הבעיה, צריך קודם להכיר אותה
ואם אתה חושב שכולם היו שמחים לתקף את הרב קו שלהם
אז אתה פשוט לא מכיר את הבעיה.קודם כל תשכנע את בציבור שזאת מחלה מסוכנת (כן ,כן הרבה מהציבור לא משוכנע)
תוציא עלונים שיסבירו בצורה ברורה ומסודרת, למה צריך לשים מסכות? למה לא טוב שכולם ידבקו בקיץ?
למה לא לשים את כל המבוגרים בבית, ושהעולם ימשיך כרגיל? וכו' וכו'
שים לב שהציבור לא מטומטם והקצנה הכי קטנה תהרוס לך הכל (למשל לקרוא לכל מי שלא שומר על הכללים רוצח, לא משכנעת)
תעבור אצל הרבנים מכל החוגים, ותראה מה הטענות שלהם, ואיך הם חושבים שצריך לפעול.
אחרי כל זה אתה יכול לעבוד על פתרונות טכנולוגיים שונים (בהנחה שהציבור משתף פעולה).כיוון שאנחנו סך הכל מתכנתים פשוטים, ולא מעורבים בנעשה בבתי הרבנים
ולא אחרים על מטה ההסברה, נשאר לנו רק לחשוב על פתרונות טכנולוגיים שנבנה במקרה ששלבים 1.2 יבוצעו ע"י אחרים.
אחרת חבל על הזמן, אם אין לך שיתוף פעולה מכל הציבור אין מה להשקיע.אני חושב שהדברים הנ"ל נכונים מאד, ובקיצור: הבעיה / פתרון כרגע הוא לא הביצוע הטכני, אלא הרעיוני.
אני בסביבה שלי (בעיר / בשכונה / במשפחה המורחבת / בקהילה) מכיר עשרות (אולי אפי' מאות בטווח זמן של חודש) שמצפצפים על ההנחיות (אני לא מדבר על 'קנאים'), לא נבדקים ונשארים בבית למשך מספר ימים עד שחוזר הריח...
כמו"כ אני מכיר ישיבה גדולה (כלל חסידית מכל החסידויות והגוונים...) שכ-ו-ל-ם שמה נדבקו ויחידים ממש נבדקו, אף אחד לא לקח את זה קשה ב"ה, והם מתכננים להתחיל את זמן אלול עם התחדשות כשכולם בריאים יש להם רק שאלה לגבי שיעור א' הבא, אם כולם לא יחלימו לגמרי.
-
@WWW אמר באולי מוכשרי 'תחומים' יחלצו את ישראל ממשבר הקורונה?:
כמו"כ אני מכיר ישיבה גדולה (כלל חסידית מכל החסידויות והגוונים...) שכ-ו-ל-ם שמה נדבקו ויחידים ממש נבדקו, אף אחד לא לקח את זה קשה ב"ה, והם מתכננים להתחיל את זמן אלול עם התחדשות כשכולם בריאים יש להם רק שאלה לגבי שיעור א' הבא, אם כולם לא יחלימו לגמרי
אני יודע על כמה ישיבות "רגילות" שאמרו שמי שהולך להיבדק ובגללו הישיבה תיכנס לבידוד, הוא עף מהישיבה..
היה מודעות ברחוב מהעדה"ח שהם כתבו שצריך להתפלל וכו' וכו' ובסוף הם כתבו "שכל אחד צריך להיות חכם ולא להיות מזיק את הרבים וד"ל"...
איך שאני הבנתי הם התכוונו לא להיבדק, ולא ללכת עם מסכות...
-
@יהודי-טוב אמר באולי מוכשרי 'תחומים' יחלצו את ישראל ממשבר הקורונה?:
איך שאני הבנתי הם התכוונו לא להיבדק, ולא ללכת עם מסכות...
איך הבנת את זה?