אולי מוכשרי 'תחומים' יחלצו את ישראל ממשבר הקורונה?
-
כמדומני גם המערכות שכבר יש לא הכי מוצלחות, הגם שהגיעו באיחור נורא..
הנה לכאורה דוגמא אולי אני טועה.
https://datadashboard.health.gov.il/COVID-19/
עמוד הנתונים של משרד הבריאות, אם אני לא טועה הדיאגרמות למעלה שמסמנות עליה או ירידה הם לא ברורות.
לא מצאתי כלל ברור שם
עם עולה המונשמים במספר וגם באחוז זה נצבע בירוק..
ובמחלימים גם משהו מוזר יורד כמות המחלימים ונהיה ירוק...החסרים מוכשרים בישראל?
-
@אבי-203 אמר באולי מוכשרי 'תחומים' יחלצו את ישראל ממשבר הקורונה?:
כמדומני גם המערכות שכבר יש לא הכי מוצלחות, הגם שהגיעו באיחור נורא..
הנה לכאורה דוגמא אולי אני טועה.
https://datadashboard.health.gov.il/COVID-19/
עמוד הנתונים של משרד הבריאות, אם אני לא טועה הדיאגרמות למעלה שמסמנות עליה או ירידה הם לא ברורות.
לא מצאתי כלל ברור שם
עם עולה המונשמים במספר וגם באחוז זה נצבע בירוק..
ובמחלימים גם משהו מוזר יורד כמות המחלימים ונהיה ירוק...החסרים מוכשרים בישראל?
המערכות הממשלתיות מאז ומעולם מדובר כבמדינת חלם...
הסיבה לכך כנראה הבירוקרטיה. -
@nigun אמר באולי מוכשרי 'תחומים' יחלצו את ישראל ממשבר הקורונה?:
בקיצור אני לא רוצה להיכנס למחלוקות בעניין (זה לא המקום)
אבל בשביל לפתור את הבעיה, צריך קודם להכיר אותה
ואם אתה חושב שכולם היו שמחים לתקף את הרב קו שלהם
אז אתה פשוט לא מכיר את הבעיה.קודם כל תשכנע את בציבור שזאת מחלה מסוכנת (כן ,כן הרבה מהציבור לא משוכנע)
תוציא עלונים שיסבירו בצורה ברורה ומסודרת, למה צריך לשים מסכות? למה לא טוב שכולם ידבקו בקיץ?
למה לא לשים את כל המבוגרים בבית, ושהעולם ימשיך כרגיל? וכו' וכו'
שים לב שהציבור לא מטומטם והקצנה הכי קטנה תהרוס לך הכל (למשל לקרוא לכל מי שלא שומר על הכללים רוצח, לא משכנעת)
תעבור אצל הרבנים מכל החוגים, ותראה מה הטענות שלהם, ואיך הם חושבים שצריך לפעול.
אחרי כל זה אתה יכול לעבוד על פתרונות טכנולוגיים שונים (בהנחה שהציבור משתף פעולה).כיוון שאנחנו סך הכל מתכנתים פשוטים, ולא מעורבים בנעשה בבתי הרבנים
ולא אחרים על מטה ההסברה, נשאר לנו רק לחשוב על פתרונות טכנולוגיים שנבנה במקרה ששלבים 1.2 יבוצעו ע"י אחרים.
אחרת חבל על הזמן, אם אין לך שיתוף פעולה מכל הציבור אין מה להשקיע.אני חושב שהדברים הנ"ל נכונים מאד, ובקיצור: הבעיה / פתרון כרגע הוא לא הביצוע הטכני, אלא הרעיוני.
אני בסביבה שלי (בעיר / בשכונה / במשפחה המורחבת / בקהילה) מכיר עשרות (אולי אפי' מאות בטווח זמן של חודש) שמצפצפים על ההנחיות (אני לא מדבר על 'קנאים'), לא נבדקים ונשארים בבית למשך מספר ימים עד שחוזר הריח...
כמו"כ אני מכיר ישיבה גדולה (כלל חסידית מכל החסידויות והגוונים...) שכ-ו-ל-ם שמה נדבקו ויחידים ממש נבדקו, אף אחד לא לקח את זה קשה ב"ה, והם מתכננים להתחיל את זמן אלול עם התחדשות כשכולם בריאים יש להם רק שאלה לגבי שיעור א' הבא, אם כולם לא יחלימו לגמרי.
-
@WWW אמר באולי מוכשרי 'תחומים' יחלצו את ישראל ממשבר הקורונה?:
כמו"כ אני מכיר ישיבה גדולה (כלל חסידית מכל החסידויות והגוונים...) שכ-ו-ל-ם שמה נדבקו ויחידים ממש נבדקו, אף אחד לא לקח את זה קשה ב"ה, והם מתכננים להתחיל את זמן אלול עם התחדשות כשכולם בריאים יש להם רק שאלה לגבי שיעור א' הבא, אם כולם לא יחלימו לגמרי
אני יודע על כמה ישיבות "רגילות" שאמרו שמי שהולך להיבדק ובגללו הישיבה תיכנס לבידוד, הוא עף מהישיבה..
היה מודעות ברחוב מהעדה"ח שהם כתבו שצריך להתפלל וכו' וכו' ובסוף הם כתבו "שכל אחד צריך להיות חכם ולא להיות מזיק את הרבים וד"ל"...
איך שאני הבנתי הם התכוונו לא להיבדק, ולא ללכת עם מסכות...
-
@יהודי-טוב אמר באולי מוכשרי 'תחומים' יחלצו את ישראל ממשבר הקורונה?:
איך שאני הבנתי הם התכוונו לא להיבדק, ולא ללכת עם מסכות...
איך הבנת את זה?