-
יש לי דוח אקסל שאני מעדכן מידי יום עם עמודה של תאריך.
יש את הטריק הבא: לחיצה על Ctrl+ף נותן את התאריך של היום.
נניח שבשורות הבאות אני רוצה להמשיך את התאריך של היום אך לא לכתוב כל תא מחדש אני הולך לתא התאריך הנכתב בפינה השמאלית למטה (גליון מימין לשמאל) ומקבל את סימן ה+ ולחוץ על Ctrl ויורד כמה שורות שאני מעוניין עם התאריך של היום.
כנ"ל אם אני רוצה תאריכים עולים (בסדר עולה) אני עושה אותו דבר רק בלי ה- Ctrl.עד כאן טוב ויפה.
נניח שאני רוצה לעשות תאריכים כלפי מטה (בסדר יורד)כגון:
1/7/20220
30/6/2020
29/6/2020יש דרך קיצור דרך למשוך תאים (כמו שמושכים תאריכים כלפי מעלה או קבועים) אך בסדר יורד?
עריכה:
אני צריך את אותו דבר גם במספרים -
@OdedDvir אמר בשינוי תאריכים בסדר יורד באקסל:
במקום לגרור עם הלחצן השמאלי, גרור עם הימני, ובתפריט שנפתח בחר "סידרה":
@OdedDvir תודה
לא הכרתי את האופציה הזואך יש בעיה קטנה שאם יש לך תאים מסוג "טקסט" האופציה סדרה מוגדרת כלא פעילה (אפורה)
האם יש שיטה שתעבוד על נתונים מסוג "טקסט"
לפחות גם זה משהו
עריכה:
עכשיו אני רואה שאפשר לעשות "מילוי סידרה"
אולי זה יפתור לי את הבעיה -
@zvinissim אמר בשינוי תאריכים בסדר יורד באקסל:
אך יש בעיה קטנה שאם יש לך תאים מסוג "טקסט" האופציה סדרה מוגדרת כלא פעילה (אפורה)
האם יש שיטה שתעבוד על נתונים מסוג "טקסט"קשה להגדיר סדרה של טקסט. על פי איזה קריטריון נקבע כל איבר בסדרה?
עריכה:
עכשיו אני רואה שאפשר לעשות "מילוי סידרה"
אולי זה יפתור לי את הבעיהזה יעזור אם המחרוזות אכן יכולות לייצג סדרה ורק מעוצבות כטקסט, למשל "1000", "1001"
-
@OdedDvir אמר בשינוי תאריכים בסדר יורד באקסל:
אך יש בעיה קטנה שאם יש לך תאים מסוג "טקסט" האופציה סדרה מוגדרת כלא פעילה (אפורה)
האם יש שיטה שתעבוד על נתונים מסוג "טקסט"קשה להגדיר סדרה של טקסט. על פי איזה קריטריון נקבע כל איבר בסדרה?
אצלי זה יכול להיות אותיות (A,B,Cא,ב,ג...) או מספרים 1,2,3....
-
אצלי זה יכול להיות אותיות (A,B,Cא,ב,ג...) או מספרים 1,2,3....
למספרים שמעוצבים כטקסט - זה יעבוד כרגיל.
לאותיות ושאר סדרות - צריך ראשית להגדיר סדרה מותאמת אישית, ואז ניתן לבחור "מלא סידרה". -