עזרה ליצירת אייקון לתיקיה - שלא יוסר בהעברת התיקיה לנתיב אחר
-
@מתחיל-מומחה אמר בעזרה ליצירת אייקון לתיקיה - שלא יוסר בהעברת התיקיה לנתיב אחר:
ולכן אני חייב להניח את התמונה בתיקיית המקור
זה בדיוק הטעות שלך.
אתה לא חייב להכניס הכל לאותה תיקייה.
אפשר להפריד בין האייקונים לתמונות, כפי שפירטתי למעלה...
@מתחיל-מומחה אמר בעזרה ליצירת אייקון לתיקיה - שלא יוסר בהעברת התיקיה לנתיב אחר:הבעיה שלי היתה כמו שציינתי לעיל
הבנתי בדיוק את הבעיה שלך
ומה שהצעתי לך יפתור את זה, נסה ותראה...
ואם אתה רוצה גם הסבר, בבקשה:בעת שקובעים סמל ייחודי לתיקייה, נוצר בתוך התיקייה קובץ מערכת בשם desktop.ini
שבעצם אומרת למערכת ההפעלה מאיזה נתיב להציג את התמונה.ברגע שאתה מזיז את התיקייה למיקום שונה, הנתיב בתוך הקובץ מערכת לא מתעדכן אוטומטית.
אין לו שום מושג שהוא הועבר.הוא מצידו ממשיך לנסות להציג את התמונה מהנתיב שנקבע מראש.
אם אין - חוזר לברירת מחדללכן, ברגע שתקבע מיקום קבוע לאייקונים ולפי זה תעבוד
לא יפריע לך שום תזוזה של התיקייה,
כל עוד נתיב התמונות לא משתנות הכל יעבוד כרגיל.מקווה שמובן, אם לא אפשר לשאול...
-
@בערל סליחה שהנני מטריחך בענין פעוט זה, אבל באמת במחילה לא הבנתי את דבריך.
א. עשיתי בדיוק כפי הוראותיך הברורות לעיל, ולא עלתה בידי , חוץ מזה שאינני מבין, בשביל זה אפשר להשתמש באפשרות המובנית, מאפינים>התאמה אישית>שנה סמל תיקיה.
ב. נניח יש לי תיקייה של שיעורים ויצרתי להם סמל כפי ההוראות לעיל, והתמונה כאמור נשארת בנתיב של המחשב שלי, אז איך בדיוק כשאפתח את התיקיה במחשב אחר יוצג לי הסמל שנשאר הרחק במחשב שלי?
-
בשביל זה אפשר להשתמש באפשרות המובנית, מאפינים>התאמה אישית>שנה סמל תיקיה.
אכן אפשר
אבל תלוי באיזה תמונה תשתמש
(גם התמונות שהמערכת מציעה לא תמיד זהות בגרסאות השונות של מערכות ההפעלה)
העיקרון הוא שהתמונה תהיה בנתיב קבוע בכל מחשב.@מתחיל-מומחה אמר בעזרה ליצירת אייקון לתיקיה - שלא יוסר בהעברת התיקיה לנתיב אחר:
ב. נניח יש לי תיקייה של שיעורים ויצרתי להם סמל כפי ההוראות לעיל, והתמונה כאמור נשארת בנתיב של המחשב שלי, אז איך בדיוק כשאפתח את התיקיה במחשב אחר יוצג לי הסמל שנשאר הרחק במחשב שלי?
כמובן שצריך להעביר גם את תיקיית האייקונים לכל מחשב שרוצים שיופיע...
-
@בערל אמר ב[עזרה ליצירת אייקון לתיקיה - שלא יוסר בהעברת התיקיה לנתיב אחר]
אבל תלוי באיזה תמונה תשתמש
(גם התמונות שהמערכת מציעה לא תמיד זהות בגרסאות השונות של מערכות ההפעלה)בסיומת ico לא תמיד יעבוד?
כמובן שצריך להעביר גם את תיקיית האייקונים לכל מחשב שרוצים שיופיע...
זהו, אז את זה רציתי לפתור ע"י הנחת התמונה בתיקית המקור, אבל הינך אומר שזה לא אפשרי, כפי שכבר חשבתי בהתחלה.
אגב, במהלך החיפושים מישהו אמר לי שיש לו תיקיה כזו, שהאייקון שלה מונח בתוך התיקייה עצמה, והאייקון לא מוסר בהעברת התיקיה למקום אחר (הוא לא הצליח להעלות לי את התיקיה משום מה), לכן שאלתי איך עושים זאת.
ובעצם כל תוכנה שיש לה אייקון בעצם מציגה אייקון מתוך הקבצים שלה עצמה, אז למה שלא יתאפשר דבר כזה בתיקיה? -
בסיומת ico לא תמיד יעבוד?
אם הנתיב משתנה אז לא
\
זהו, אז את זה רציתי לפתור ע"י הנחת התמונה בתיקית המקור, אבל הינך אומר שזה לא אפשרי, כפי שכבר חשבתי בהתחלה.
אגב, במהלך החיפושים מישהו אמר לי שיש לו תיקיה כזו, שהאייקון שלה מונח בתוך התיקייה עצמה, והאייקון לא מוסר בהעברת התיקיה למקום אחר (הוא לא הצליח להעלות לי את התיקיה משום מה), לכן שאלתי איך עושים זאת.
לא אמרתי שזה בלתי אפשרי
אמרתי שזה מה שגורם לבעיות,
אדרבה תבקש מההוא שאמר לך שישלח את הקובץ desktop.ini של התיקייה ונראה... -
אדרבה תבקש מההוא שאמר לך שישלח את הקובץ desktop.ini של התיקייה ונראה...
הוא משום מה לא הצליח להעלות את הקובץ, גם ניסה לדחוס אותו בשביל לשלוח, ולא הצליח.
נמתין אם יהיה למישהו חדש בענין. -
נראה לי שזה יעבוד גם אם תשים את התמונה בתוך התקייה. רק צריך לפתוח את הקובץ desktop.ini ולערוך אותו שבמקום נתיב אבסולוטי יהיה שם נתיב יחסי.
דוגמה: New folder.zip -
@yossiz אמר בעזרה ליצירת אייקון לתיקיה - שלא יוסר בהעברת התיקיה לנתיב אחר:
נראה לי שזה יעבוד גם אם תשים את התמונה בתוך התקייה. רק צריך לפתוח את הקובץ desktop.ini ולערוך אותו שבמקום נתיב אבסולוטי יהיה שם נתיב יחסי.
דוגמה: New folder.zipאכן, עכשיו באתי לכתוב.
מסתבר שהפתרון פשוט ביותר.פשוט צריך לכתוב ככה:
[.ShellClassInfo] IconFile=25.ico
סליחה שבלבלתי...
-
דוגמה: New folder.zipלמה אני לא מוצא את desktop.ini במה שהעלת, אני צריך אולי להגדיר הצגת קבצים מסויימים בהגדרות?
-
דוגמה: New folder.zipלמה אני לא מוצא את desktop.ini במה שהעלת, אני צריך אולי להגדיר הצגת קבצים מסויימים בהגדרות?
הקובץ חייב להיות קובץ מערכת ולא קובץ רגיל
כדי לצפות בו תגדיר הצגת קבצי מערכת -
פוסט זה נמחק!
-
סליחה שאני מטריח שוב, אבל זה לא עובד לי שני תקיות הלכו יופי, ואחרי זה אני לא מצליח ליצור עוד תקיות עם אייקון, פשוט האייקון לא מופיע, מישהו יודע למה?
דוגמה.rar -
סליחה שאני מטריח שוב, אבל זה לא עובד לי שני תקיות הלכו יופי, ואחרי זה אני לא מצליח ליצור עוד תקיות עם אייקון, פשוט האייקון לא מופיע, מישהו יודע למה?
דוגמה.rarבגלל זה:
@בערל אמר בעזרה ליצירת אייקון לתיקיה - שלא יוסר בהעברת התיקיה לנתיב אחר:
-
@בערל אמר בעזרה ליצירת אייקון לתיקיה - שלא יוסר בהעברת התיקיה לנתיב אחר:
בגלל זה:
כנראה שזה לא מספיק...
https://superuser.com/questions/882442
גם התקייה חייבת להיות תקיית מערכת -
גם התקייה חייבת להיות תקיית מערכת
איזה מוזר...
זה:Use PathMakeSystemFolder to make the folder a system folder. This sets the read-only bit on the folder to indicate that the special behavior reserved for Desktop.ini should be enabled. You can also make a folder a system folder from the command line by using attrib +s FolderName.
מסביר למה זה צריך להיות תיקיית מערכת, או סתם הסבר מה זה תיקיית מערכת? פשוט לא מבין טוב את האנגלית.
-
@מתחיל-מומחה סליחה על הסטת הנושא בפניה (אין הודעות פרטיות).
אודה לך אם תשנה את הסמל שלך לסמל ייחודי לך...
תודה מראש על ההתחשבות.
רק להבהיר, הבעיה היחידה שיש לי עם זה, זה שאנשים עלולים לזהות תוכן שאתה כותב כאילו אני כתבתי.