בקשה קשה קשה | פקודה/רצף פקודות bacth וכדו' ל-microsoft store, לשלב "get updates" | מי יודע??
-
שלום לכולם!!
לא יוצא לי הרבה לשאול שאלות.. אני די תקוע ולא יודע שום כיוון לאן להמשיך כדי לפתור את הבעיה שלי, מקווה שבריבוי הדעות יהיה איזה מוצא מן הסבך.הסיפור הוא כזה: אני משתמש באינטרנט נטפרי, ובנטפרי חנות מייקרוסופט חסומה כידוע, אבל היא חסומה בצורה חכמה, דהיינו הדפדוף ברשימת הפליקציות, התקנה, וכו' - לא אפשרי, אבל קבלת עדכונים לאפליקציות שכבר מותקנות אפשרי בהחלט, פשוט לוחצים על הכפתור של ה'תפריט' ועושים downloads and updates ואז get updates (או "הורדות ועדכונים" ו"קבל עדכונים" בעברית). זה מתקין עדכונים לכל האפליקציות שקיימות במחשב (בלי לסנן כלום).
עד עכשיו השתמשתי בזה והיה מעולה, הבעיה שלי עכשיו שמשום מה הוינדוס החליט להעלים לי את הכפתור של תפריט - ומה שלא ניסתי לעשות, איפסתי את האפליקציה של החנות, ניסתי להסיר אותה (אני כבר ל זוכר אם עשיתי את זה בסוף), להפעיל שירותים מחדש, להפעיל את המחשב בכל מצב אפשרי, להפעיל את administrator ועוד אלף דברים, כלום לא עוזר והחנות לא מסכימה להציג את זה. ככה זה נראה:
חשבתי שאולי יש איזה מיקום שאפשר לגשת אליו דרך command line כמו שבsettings יש מיקומים נידחים שאפשר לעשות עליהם batch עם פרמטרים מורכבים וכו' אולי יש איזה מקום שאפשר לגשת אליו, ובדקתי באינטרנט הרבה, בסטאק, רדיט וכו' ישבתי הרבה ולא העליתי כלום בחכתי.בקיצור:
האם מישהו מכיר דרך לגשת בצורה של פקודה למיקום המוזכר בכותרת - "get updates" שנמצא בתוך microsoft store?
אשמח מאאאאאאאוד!! לפתרון. -
את זה ראית?
https://social.technet.microsoft.com/Forums/windows/en-US/5ac7daa9-54e6-43c0-9746-293dcb8ef2ec
לגבי האפשרות החסרה, הייתי מנסה את אפשרויות 5 ו-8 ומכאן:
www.makeuseof.com/tag/5-tips-fix-windows-store-app-issues-windows-10 -
@בערל תודה רבה!
אבל נראה לי שהדברים האלו שמציעים שם הם יותר בכיוון של צורות שליטה נוספות שאין לי כרגע. אני פשוט לא הבנתי מילה מזה (ראיתי את זה לפני ששאלתי) לא הבנתי איך זה אמור לעבוד (כלומר - זה לא עובד, בדקתי, המחשב שלי לא מכיר את cim ולא את MDM או שפשוט לא עשיתי טוב. מה שעשיתי זה לייצר ממה שכתוב שם (יש שם שלוש דרכים) קובץ powershell ולהריץ אותו במצב powershell מסוים (Set-ExecutionPolicy ByPass) כמובן הרצה כמנהל. המחשב חושב כמה זמן ואז מחזיר כמה שגיאות כגון זו לדוגמא:
Invoke-CimMethod : The input object cannot be bound because it did not contain the information required to bind all mandatory parameters: MethodName At C:\Users\user\Desktop\updatemoderapps.ps1:1 char:116 + ... MDM_EnterpriseModernAppManagement_AppManagement01" | Invoke-CimMethod + ~~~~~~~~~~~~~~~~ + CategoryInfo : InvalidArgument: (MDM_EnterpriseM...rnAppManage...):PSObject) [Invoke-CimMethod], Parame terBindingException + FullyQualifiedErrorId : InputObjectMissingMandatory,Microsoft.Management.Infrastructure.CimCmdlets.InvokeCimMeth odCommand -MethodName : The term '-MethodName' is not recognized as the name of a cmdlet, function, script file, or operable program. Check the spelling of the name, or if a path was included, verify that the path is correct and try again. At C:\Users\user\Desktop\updatemoderapps.ps1:2 char:2 + -MethodName UpdateScanMethod + ~~~~~~~~~~~ + CategoryInfo : ObjectNotFound: (-MethodName:String) [], CommandNotFoundException + FullyQualifiedErrorId : CommandNotFoundException
זה פלט של powershell שלא תתבלבלו עם העיצוב שנודביבי עושה לזה. זה קורה כשאני מריץ את ה-powershell הזה:
Get-CimInstance -Namespace "Root\cimv2\mdm\dmmap" -ClassName "MDM_EnterpriseModernAppManagement_AppManagement01" | Invoke-CimMethod -MethodName UpdateScanMethod
בקיצור לא מבין..)
תראו אני דקה מלהתקין את הוינדוס מחדש, גם ככה אני כבר הרבה זמן עם המערכת הזאת וצריך לשמן את המנוע. אני רק רוצה לדעת אם יש מישהו שמבין בזה או יש לו איזו ידיעה בנושא, זה יהיה ממש מדהים לעדכן דרך powershell..
שוב תודה רבה לך @בערל תמיד עוזר וברמה!!נ.ב. הקישור השני שהבאת @בערל - זה לא עובד כמובן.. ניסתי את כל הפיצ'רים האלה כבר בהתחלה, זה בכלל כלי לתקן (אולי..) את עדכון וינדוס לא את החנות, היא מרכיב שלא קשור לupdate הרגיל של וינדוס (חשוב להבין את זה). תודה בכל אופן
-
@chv האמת שלא בדקתי הרבה לפני שהדבקתי את הלינק, זה היה נראה לי מועיל אז הבאתי.
אין לי ניסיון בעניין לכן לא יודע לעזור לך...אם אתה במילא לפני התקנה - לך על זה.
ובכלל, הכלל של הרבה טכנאים היא שכל תקלה שלוקחת יותר מידי זמן לנסות לפתור אותה - פשוט מתקינים מערכת הפעלה מחדש.
אני מבין שיותר מעניין אותך להבין איך זה בדיוק עובד. אבל תחשוב אם הזמן שאתה משקיע בכך שווה אותה.
אולי בזמן הזה תוכל ללמוד דברים שיביאו לך יותר תועלת בהמשך... -
-
@chv אמר בבקשה קשה קשה | פקודה/רצף פקודות bacth וכדו' ל-microsoft store, לשלב "get updates" | מי יודע??:
זה פלט של powershell שלא תתבלבלו עם העיצוב שנודביבי עושה לזה. זה קורה כשאני מריץ את ה-powershell הזה:
Get-CimInstance -Namespace "Root\cimv2\mdm\dmmap" -ClassName "MDM_EnterpriseModernAppManagement_AppManagement01" | Invoke-CimMethod -MethodName UpdateScanMethod
בקיצור לא מבין..)זה לא עובד כי זה מועתק עם שבירת שורה שלא אמור להיות שם.
הנה הקוד המתוקן:
-
@yossiz חיכיתי לך.. יש מצב שמה שהבאת לא הולך לי כי הרסתי סופית את החנות מייקרוסופט.. ממש החרבתיה במו ידיי (היא לא מצליחה לעלות עכשיו בכלל.... נקמתי את נקמתי) אולי אני צריך להתקין מחדש - כמובן גם כן דרך powershell.. זה אמור להיות getappx משהו כזה לא?
השאלה אם יעבוד עכשיו.. אחרי שהרסתי
תודה על היחס בכל אופן, ועל העזרה תמיד. כמה בהיר ופשוט!!! -
@A0533057932 תודה ממש על הרצון, אבל זה ל יעזור כבר במצב שלי..
משהו בטח נהרס בבָּסִיס שבבָּסִיס.. שמעתי חריקות מתחת למעטפת
תודה!! -
@chv אמר בבקשה קשה קשה | פקודה/רצף פקודות bacth וכדו' ל-microsoft store, לשלב "get updates" | מי יודע??:
תראו אני דקה מלהתקין את הוינדוס מחדש, גם ככה אני כבר הרבה זמן עם המערכת הזאת וצריך לשמן את המנוע.
משהו בטח נהרס בבָּסִיס שבבָּסִיס.. שמעתי חריקות מתחת למעטפת
תודה!!נו, אז למה אתה מחכה? תתקין ווינדוס חדש וזהו.
-
@ג-י-מ כן אבל זה חתיכת משימה ואני עצלן..
-
@ג-י-מ כן אבל זה חתיכת משימה ואני עצלן..
?????
הרבה יותר קל מלנסות למצא קידוד כדי להחזיר את החנות...
אתה רוצה שאני יעזור לך בשליטה מרחוק [זה מזכיר לי את הזבוב והשור שחרשו את השדה...] -
@ג-י-מ חח להתקין וינדוס זה לא קל בכלל... במחשב שלי..
אני צריך עכשיו לשבת שעות ולשמור את כל ההגדרות בכל מיני חורים ולשמור התקנות של תוכנות ושטויות קטנות כאלה שכדי להוריד אותם שוב אני יצטרך להפוך את ההיסטוריה שלי..ואחרי שאני ישמור את הכל אצטרך להתקין את זה בדיסק החדש מה שלא יהיה יותר קל, לכן אני מתעצל ומתבאס
-
אם מישהו תהה מה התקדם מהסיפור (בטח לא מעניין אף אחד..)
פשוט פתאום זה הסתדר מעצמו אין לי שום הסבר, פתחתי בלי לחשוב את החנות והיא נפתחה כרגיל (כרגיל של נטפרי) ועובד העדכונים.
השבח לא-ל, עכשיו אני יכול להמשיך עם הוינדוס התקוע שלי..
תודה לכל מי שניסה לעזור, זה תמיד נותן לי השראה כל פעם מחדש לראות אתכם, אנשים כמוכם @בערל @yossiz וגם @A0533057932 שמנסים תמיד לתת מהידע המקצועי שלהם בחינם, ללא תמורה ובהגשה נפלאה, ירבו כמותכם בפורום הזה (וגם בפורומים השכנים חח).
שיהיה יום טוב, בריאות שמחה ושייפתחו הישיבות לכולם. -
אם מישהו תהה מה התקדם מהסיפור (בטח לא מעניין אף אחד..)
דווקא ממש לא מאוד דאגתי בשבילך (יותר נכון לממחשב שלך )
ויפה מצידך שאתה סוגר את האשכול למען הסדר הטוב
ממך יראו וכן יעשו