נתוני MYSQL
-
MYSQL שומר את הנתונים בתיקייה /var/lib/mysql
נניח אני יוצר שרת חדש, ופשוט מעתיק את התיקייה הנ"ל משרת אחר. כל הטבלאות יהיו בשרת החדש, או יש עוד דברים לעשות, זאת אומרת, האם הנתונים נשמרים אך ורק בתיקיה ההיא, ושאר הקבצים הם קבצי מערכת, או ששמות טבלאות וכדומה, נשמרים בעוד מקומות
תודהעריכה: אם אשכלל את השאלה, אולי אפשר להפנות את תיקיית הנתונים לכונן שמחובר לשרת, כך אם מתעורר צורך להתקין את השרת מחדש אני פשוט מנתק אותו מהשרת הראשון ומחבר אותו לשני, ותוך עשרים שניות הכל עובד בחזרה.
אני משתמש גם בInnoDB וגם בMyISAM -
יש דרך "נורמלית" לייצא ולייבא נתוני mysql קח בחשבון שכל רעיון נועז אחר נושא בחובו סיכונים שאח"כ תוכל לומר למה חכמתי הרבה. מחיפוש באינטרנט זה נראה שאתה צודק:
https://dba.stackexchange.com/a/5933/52552
ממה שאני רואה באינטרנט החיסרון היחיד של השיטה זה שבשתי השרתים הגירסאות צריכים להיות זהות (או יותר מדוייק זה עלול לא לעבוד בגירסאות שונות. יש פה מה להיזהר כי אולי יכול להיות שהכל ייראה עובד אבל למשל יימחקו האילוצים וכל מיני כאלה דברים).
בקשר למיקום הקבצים על כונן נוסף זה מסתבר שאתה צודק, אבל כדאי לבדוק את מהירות הקריאה והכתיבה לדיסק הזה גם אם החברה אומרת שזה מאוד מהר.
כדי לשנות תיקיית נתונים - https://stackoverflow.com/a/10209282/1271037
כאמור יש בזה גם את בעיית הגירסאות. -
@dovid אמר בנתוני MYSQL:
שירותים מאוד חשובים לפעמים לא זמינים בגלל שיפוצים, ותמיד יש חלק ביממה עם כמה שעות שהנזק שלו סביל.
תלוי מה הSLA שאתה מחוייב ללקוח בהסכם.
לפעמים אפשר להוריד שירות לכמה זמן, אבל יש על זה קנסות
ולפעמים, אפשר להוריד שירות, אבל החברה יכולה לבצע את זה רק במהלך היום ולא בלילה, שאז זה הנכון מבחינת הלקוח - קרה לי מקרה כזה לפני חודש וחצי.
זה היה טראומטי בשבילי ונזק כספי ותדמיתי ללקוח...... -
@dovid אמר בנתוני MYSQL:
רכבת ישראל והבנקים יותר חשובים מהשירותים שאתם מספקים וכל יום שני וחמישי הם משביתים.
לא.
הם משביתים שירותים לא חיוניים - כמו האתר בחוץ וכו'
לא תמצא את רכבת ישראל משביתה את יחידת המיחשוב הפנימית של הרכבות באמצע החיים, ולא את הבנק משבית את הסוויפט הראשי. אולי בשבת רח"ל
מצד שני, לרכבת ישראל יש את התקציב שחוות השרתים תישאר ערה בשבילם בלילה כשצריך אותם בשביל השידרוג, ולי אין..... -
-
עשיתי סינכרון בין התיקיות נתונים של MYSQL, והיה נראה שעבר טוב
אבל כל כמה דקות נופל השרת MYSQL, ואני צריך לעשות לו שוב restart
השגיאה שהוא נותן כאשר הוא נופל זהERROR 2002 (HY000): Can't connect to local MySQL server through socket '/var/run/mysqld/mysqld.sock' (2)
יש מושג למה זה קורה?
תודה רבה