מאגר מילים בעברית
-
יש לי רשימה של מאות אלפי רצפי אותיות, וצריך לאתר מתוכם מילים
דוגמא (המודגש זה המילים שמתחבאות ברצפי אותיות. שימו לב שבשורה השלישית יש שני מילים רצופות)- דכגעדגכיעהגכ
- נבסנכגדבזסנה
- בוקרטובדגהם
- גכהנשלוםדהל
- סהבגאמתשדג
השאלה איך אפשר לעשות את זה. חשבתי לקחת מאגר מילים של T9, אבל לא מצאתי בגוגל.
יש למישהו רעיון איפה אפשר להשיג כזה מאגר בעברית? ואם כבר, אולי גם באנגלית יהיה שימושי.
תודה רבה -
@שואף יש לי את זה במאגרים https://send.magicode.me/send-file/file/48629d066bbc4a9696b40113c9ff1c52a2bc7753/view
אבל כמדומני שהמקור זה הפוסט ש @OdedDvir הביא. באם תחליט לעשות קובץ כזה חדש מעודכן יותר, אשמח שתעלה אותו כאן, מצאתי את עצמי משתמש בו די הרבה יחסית. -
זה רעיון חמוד שאני שומר בבטן כבר הרבה זמן
בארה"ב מאוד מקובל לפרסם מספר טלפון באותיות, שיהיה קל לזכור.
וחשבתי שיש שני אפשרויות להמיר מספר טלפון לאותיות.- גמטריה קטנה, כל מספר מתאים לשתיים או שלשה אותיות (3 זה ג' או ל' או ש', 5 זה ה' או נ')
- מיקום על לוח המקשים, (3 זה א' ב' או ג')
אז חשבתי לעשות יישום קטן שמכניסים מספר טלפון, וזה מייצר את כל האפשרויות הקיימות בצירופים של האותיות שמתאימות למספר, ואז צריך למצוא משהו עם משמעות. בשביל זה אני צריך מאגר מילים.
ייתכן שיהיה משהו כמו 08-קריתספר בגמטריא קטנה, שזה 081214682.
באמת צריך לבדוק שזה אפשרי, כי סקירה של מליוני "מילים" כאלה והשוואה מול מסד נתונים של מליון מילים, אמור לקחת די הרבה זמן (אין לי מושג כמה, לא בדקתי עדיין)אגב, פעם יצרתי תכנה גם כן חמודה, בכיוון הזה. מצורף למעוניינים. תכנת גימטריון.
-
@שואף אמר במאגר מילים בעברית:
באמת צריך לבדוק שזה אפשרי, כי סקירה של מליוני "מילים" כאלה והשוואה מול מסד נתונים של מליון מילים, אמור לקחת די הרבה זמן (אין לי מושג כמה, לא בדקתי עדיין)
תלוי מאד במבנה הנתונים ובאלגוריתם, במילון או עץ בינארי החיפוש כמעט מיידי לדעתי
-
דבר ראשון צריך רשימת מילים (אין בכלל מליוני מילים, באנגלית יש 150 אלף בערך).
יש לבנות רשימה של מילים במספרים, כלומר שרשימת המילים הנ"ל תהיה רשימה של מספרים.
כעת יש לעשות אלגוריתם קטן שמקבל מספר טלפון ומנסה לעשות "פאזל", הדרך שאני חושב זה לחפש במילון מילה שמתחילה במספר הזה, ולהמשיך הלאה. בכל מקרה של תקיעה לבחור מילה אחרת בשלב הקודם וכן הלאה.