זמן חיוב עסקה בכרטיס אשראי
-
לידיעה
לפעמים יכול לקחת יום-יומיים עד שעסקת אשראי נקלטת בפועל בחשבון הלקוח
גם אם הכרטיס נסלק בשעה מוקדמת, יכול להיות שהמסוף שידר לשב"א רק למחרת
וגם אז יכול להיות למחרת ב-12 בלילה מכיון שהרבה מסופים השידור האוטומטי מוגדר ל-12 בלילה ואם אז המסוף סגור זה נדחה וכו' וכו'
אז צריך לקחת את זה בחשבון ל-2 הצדדים, שתמיד יכול לקחת עד 3 ימים עד שזה נקלט אצל הלקוח. -
לי היה קטע מוזר... ואם כבר העלו כאן את הנושא, אשמח עם מישהו יואיל לעשות לי קצת סדר בדברים.
חויבתי באיזה חברה בינלאומית בסכום מסויים של כסף נניח 100 ש"ח.
התקשרתי להתלונן על הגבייה המוטעית, אמרו לי שאין בעיה ויזוכה בחיוב הבא (בעצם שיש לי אצלם יתרת זכות של 100 ש"ח). דא עקא, שעזבתי אותם מייד אחרי זה (בלי קשר:), אז התקשרתי שוב, וביקשתי לקבל את זה בחזרה לכרטיס אשראי, אמרו לי אין בעיה יטופל. וכאן מתחיל הסיפור.למחרת, קיבלתי מהם מייל שבוצע זיכוי לכרטיס אשראי, באתר ישראכרט עדיין לא הופיע, אבל בבנק (פועלים) הופיע פעולה בעמודת זכות של -100 ש"ח (מינוס בעמודת זכות) ובפועל ירד לי 100 ש"ח מהחשבון, שלחתי מייל חוזר, והעבירו את הנושא לאחראי על זה שם.
למחרת אני בודק שוב, בבנק הכל אותו הדבר, אבל בחברת האשראי זה כבר כן הופיע אבל גם שם זה מופיע כחיוב של 100 ש"ח.
אדהכי והכי, הם חזור אלי שוב, ואמרו לי שהם לא מבינים מה אני רוצה, והם ביצעו לי זיכוי על החיוב, הלכתי לאתר הבנק, שם התווספה פעולה חדשה של 100 ש"ח חדשים מהחברה הנ"ל, זאת אומרת שהם החזירו את החיוב השני, אבל לא זיכו את הראשון, בחברת האשראי, שוב עדיין לא מופיע כלום, בשלב הזה שלחתי מייל מפורט לשרל"ק עם הסבר ברור, ונעניתי שככה זה לפעמים, אבל עכ"פ אצלם מופיע פעולה אחת של חיוב ב4/20 והיא הוחזרה לי כזיכוי בתחילת ה5/20 וזהו.
בשלב הזה, כבר נמאס לי לבדוק בבנק, אחרי הכל מה אני כבר מבין בבנקים וחברות אשראי? ופה מדובר על חברה בינלאומית עם מוניטין מעולה ושרל"ק אדיב מאוד, אז אמרתי בוא נחכה כמה ימים נראה מה יהיה.
אחרי שלושה ימים, בחברת באשראי מופיעים רק החיוב הראשוני, והזיכוי. ובבנק מופיעים רק החיוב הראשוני והזיכוי, הפעולה האמצעית של החיוב השני נמחקה כלא היתה (והיא הופיעה, בברור, יש לי צילומי מסך), מי יפתור לי את פשר התעלומה?
תכל'ס את הכסף קיבלתי, אבל מוחי הדל אינו מבין את פשר המהלך המוזר שהיה... זה תמיד ככה בזיכויים? (פעם ראשונה שהזדכיתי לכ. אשראי, ובדקתי מיד, בד"כ אני בודק אחרי כמה ימים/שבועות...)
וואו!! זה יצא ארוךךך!!! ( @dovid למה אין סמיילי קריצה?)
יצויין כי מדובר בכרטיס דיירקט.
-
@A0055304
לכאורה אין הבדל בין כרטיס אשראי בנקאי לחוץ בנקאי מלבד שהבנק לוקח אחריות מול חברת האשראי שהחיובים יכובדו.
בכל מקרה כל התהליך של הסליקה לא קשור לסוג הכרטיס@אביי
רק בסוף ציינת שזה דיירקט... זה פרשיה אחרת לגמרי מאשר כרטיס אשראי. באמת לגמרי
בכרטיס דיירקט לוקח 3 ימים עד שהפעולה מאושרת "סופית" ע"י הבנק של הלקוח (רואים חיוב מיידי אבל זה עדיין בסטטוס של מחכה לאישור עד 3 ימים)לגבי הסיפור שלך אם החיוב בוצע במסוף בחו"ל אז לוקח כמה ימים ויכול להיות אפילו שבוע עד שכל המערכות "בדרך" מתעדכנות ומעדכנות אחד את השני, ויכולים לקרות כאלו סיפורים, של פיענוח שגוי של הוראות, שבסוף בדרך כלל הכל מסתדר אם עוקבים אחרי זה.
לגבי המחיקה של השורה בבבנק, זה כבר תלוי במדיניות הבנק, יש בנקים שמוחקים לגמרי פעולה שגויה ויש בנקים שמוסיפים פעולת ביטול (פעולה הפוכה לפעולה השגויה)
-
@אביי אמר בזמן חיוב עסקה בכרטיס אשראי:
יצויין כי מדובר בכרטיס דיירקט.
עכשיו הסברת את הכל.
בכרטיסי דיירקט בחלק מהבנקים, יש פעולת חיוב החשבון על תנאי, ועד 3 ימי עסקים אמור להתפנות הכסף מהחשבון, ולעבור לחברת האשראי (=חיוב חדש).
בד"כ במצב תקין, אם חויבת ב 100 ש"ח לדוגמה בראשון, מיד ירד לך 100 ש"ח מהיתרה בחשבון, ולאחר כמה ימים סה"כ ישתנה שם החיוב של האשראי (אם יש כמה חיובים זה יאוגד לחיוב אחד גדול).
אבל לפעמים קורה שמאיזה סיבה עדיין לא בוצע ההעברה לחברת האשראי, אך החיוב הראשון על תנאי, כבר נמחק.
כך יוצא שלפעמים פתאום נוסף לך כסף בחשבון, ולאחר כמה ימים זה נעלם...
כנראה שבפעולת זיכוי זה בדיוק הפוך... -
@אביי כל הסיפור שלך הוא רק בגלל שזה כרטיס דיירקט, כל ההבדל הוא שבכרטיס זה אישורים לעסקאות מופיעים באתר הבנק ויורד מהיתרה לפעולות בבנק (לא בפועל).
הסטטוס משתנה כשבית העסק שולח את החויב בפועל ואז הבנק גובה את הסכום ויורד בפועל מהחשבון.בקשת אישור שלא התקבלה עיסקה יכולה להיות תקף עד 21 יום,
החיוב הראשוני הופיע לך אישור לעסקה שבפועל לא התבצעה אבל האישור לא בוטל, לאחר 21 יום האישור בוטל אוטומטית ונמחק.