פריקת קיטור על JS
-
פריקת קיטור, כלומר יש בעיות אבל בסופו של דבר אין מה לעשות חייבים לדעת JS וחייבים להשתמש בו פה ושם
אז פורקים קיטור וממשיכים. אני מסכים איתך העולם לא יכול להיות מושלם.
אגב האם ניסית לדבג את JS בדפדפן כדי למצוא מדוע הקוד שלך לא עובד? אם כן הבעיה לא ניראתה בדבאגר?כן. זה בדיוק הבעיה שאפי' בדבאג הוא לא יודע לזהות את הבעיה..
כיון שכאשר אתה משתמש בJquery ובטעינת הדף (דהיינו document.ready) אתה יוצר מאזין לאירוע מסוים של ID שעדיין לא קיים, אז הוא לא זורק חריג ולא כלום.. כך שפשוט לא היה לי שמץ של מושג מה הבעיה..פורסם במקור בפורום CODE613 ב06/12/2015 23:05 (+02:00)
-
ארכיטקסט אתה בטוח שאתה מתכנת דוט נט?
http://code.613m.org/viewtopic.php?f=1&t=135&p=762&hilit=כמה+עבדת#p762אברהם, אם תשמע בקולו בסוף תגיע לעצות מהסוג הזה
http://code.613m.org/viewtopic.php?f=1&t=252&p=1777&hilit=בשמש#p1777פורסם במקור בפורום CODE613 ב07/12/2015 13:36 (+02:00)
-
אם נתעמק בבעיה שצויינה, אזי היא לא כל כך הייתה נמנעת בC#.
זה שjQuery החליטו שלא להעיף לוג או שגיאה על העדר id תואם (וזה הגיוני ההחלטה הזו בסיטואציה של סלקטורים) זה החלטה מאוד אישית שלהם שהייתה יכולה לתסכל גם בספריית C#.
העובדה שלדף WEB יש מחזור חיים כל כך מבלבל זה לא קשור לשפת JS.פורסם במקור בפורום CODE613 ב07/12/2015 13:43 (+02:00)
-
אם אתה זוכר
דוד הזהיר אותך (בעצם אולי זה היה עם אליעזר) לא להתמכר למסגרת שמיקרוסופט מספקת אלא בשפה.
לדעתי אם תדע JS תכתוב טוב יותר C#, ההבנה בתכנות בכלל יהיה רחב יותר.
אני חושב שרק לפני יומיים לא ידעת מה זה הקונסול בדפדפן..ועוד משהו, אתה מוזמן לתכנת ולהשתמש באקספלורר..
פורסם במקור בפורום CODE613 ב07/12/2015 13:49 (+02:00)
-
ארכיטקסט
טעות מקלדת או שאינך מכיר את המושג הזה??? (אני תוהה).אתה בטוח שאתה מתכנת דוט נט?
http://code.613m.org/viewtopic.php?f=1&t=135&p=762&hilit=כמה+עבדת#p762זה פוסט מלפני שנתיים, ראית כבר שם שאני מקונן על כך שזה לא אינטרנטי, מה שאני עושה היום הואיל ואני מוכרח לפתח תוכנות ווב אני מחקה במובנים רבים את התפיסה של אקסס, כך שהפילוסופיה שעומדת מאחורי הפוסט ההוא לא השתנתה, אלא שנסיבות המציאות מכריחות אותי לממש אותה בצורות אחרות.
@אהרןאברהם, אם תשמע בקולו בסוף תגיע לעצות מהסוג הזה
http://code.613m.org/viewtopic.php?f=1&t=252&p=1777&hilit=בשמש#p1777אם אתה נכנס לקרב אישי אתה כבר מוכיח את מה שכתבנו למעלה שהדיונים הללו מלאים אמוציות ואתה מתקשה להיות אובייקטיבי, אל תוכיח בורותך ורמתך האישית הנמוכה על גבי הפורום, ואם ציניות וסרקזם הוא לא הז'אנר שלך, כדאי שתחפש לך אפליקציה שתעדכן אותך באיזה שלב בבדיחה צריך להתחיל לצחוק.
פורסם במקור בפורום CODE613 ב07/12/2015 15:37 (+02:00)
-
MAT יודע היטב לינוקס סי JS וכו', ארכיטקט ודוד יודעים היטב דוט נט וכל אחד השקיע בזה את מיטב זמנו ואדם קרוב אצל עצמו,כך שלשאלה מה יותר טוב, אין תשובה אובייקטיבית.
למי שהוא באמת תותח בטכנולוגיה שבה הוא עוסק ויש לו אופקים מסוימים גם לתחומים אחרים תמיד יהיה פתרון טוב בשרוול, אקסס עם DLL דוט נט לדוגמה.פורסם במקור בפורום CODE613 ב07/12/2015 17:03 (+02:00)
-
MAT יודע היטב לינוקס סי JS וכו', ארכיטקט ודוד יודעים היטב דוט נט וכל אחד השקיע בזה את מיטב זמנו ואדם קרוב אצל עצמו,כך שלשאלה מה יותר טוב, אין תשובה אובייקטיבית.
למי שהוא באמת תותח בטכנולוגיה שבה הוא עוסק ויש לו אופקים מסוימים גם לתחומים אחרים תמיד יהיה פתרון טוב בשרוול, אקסס עם DLL דוט נט לדוגמה.אני התחלתי את דרכי ב VB.NET. אחרי זה C#.
אחרי זה PHP.
ואחרי זה NODE.JS. + C.
בזמנם שלטתי טוב מאוד בכל שפה. ב nodejs אני שולט הכי טוב. אבל אני די מכיר את דוטנט. ותכנתתי שם אלפי שורות קוד אם לא יותר.
ככה שאני אומר את זה מתוך היכרות של שני העולמות.פורסם במקור בפורום CODE613 ב07/12/2015 17:34 (+02:00)
-
וואי וואי... ממש לא התכוונתי..
אז קודם כל - ברור לי שזו טעות שלי.. והכל נובע מבורותי בשפה.. וברורה לי החשיבות של הידיעה שלה, וגם של הרחבת האופקים ולמידת שאר השפות (c, c++, JS , רובי, פסקל :lol: )
אבל זה גם די מתסכל שאתה שורף 5 שעות (לפחות.. ) כדי למצוא טעות טיפשית שלי כ"כ.. ואמנם, יכול להיות שזה היה קורה גם בC#, (ואכן קרו לי באגים ששרפו לי (ולדוד ל.ט. :D) הרבה זמן אבל ביחס לC# בJS זה קורה לי הרבה יותר פעמים..
וזו סה"כ הייתה פריקה של תסכול :shock:
בכל אופן - נחמד לראות מדי פעם את הדיונים הללו על גבי הפורום :lol:פורסם במקור בפורום CODE613 ב07/12/2015 23:02 (+02:00)
-
אני התחלתי את דרכי ב VB.NET. אחרי זה C#.
אחרי זה PHP.
ואחרי זה NODE.JS. + C.
בזמנם שלטתי טוב מאוד בכל שפה. ב nodejs אני שולט הכי טוב. אבל אני די מכיר את דוטנט. ותכנתתי שם אלפי שורות קוד אם לא יותר.
ככה שאני אומר את זה מתוך היכרות של שני העולמות.וואללה, עכשיו אני נזכר שפעם שוחחנו על זה, אתה אכן מקרה נדיר בענף וזה נותן לטענותך משקל רב יותר.
פורסם במקור בפורום CODE613 ב08/12/2015 02:20 (+02:00)
-
ל VBNET ובפרט ל C# יש טיפוסיות חזקה וגם בטוחה לעומת JS, האם יש חולק שזו מעלה לטובת דוטנט?
דבר נוסף, אם מי שהמציא את JS היה יודע שישתמשו בה היום בצורה כל כך רחבה, האם היה בונה את JS אחרת? התחושה שלי שJS הומצאה כדי לשכלל את דפי ה HTML בקלות גם מי שלא מתכנת במקצועו ותו לא [ולכן היא כל כך גמישה כלומר מנחשת מה הבן אדם מתכוון, ולא תומכת במושגי תיכנות רבים].
אז מה המעלות של JS לעומת דוטנט ברמת השפה ?
[במאמר המוסגר התחושה שלי היא שרק מי שתחילה למד שפת תיכנות 'מושקעת' ועובר לJS יוכל להסתדר שם פחות או יותר, כי הוא יודע איך קוד טוב צריך להיות בנוי, ואז הוא מקמבן בתוך הJS שיתפקד כמו שפה נורמאלית, אבל מי שמעולם לא למד אלא JS הוא לא מכיר המון מושגים של תיכנות, הוא לא יודע שבשפה נורמאלית צריכים להיות דברים כמו מחלקות, ירושה, ממשקים, העמסות, ניימספייס וכו'. אפילו imports/include אין ב JS ! ]
פורסם במקור בפורום CODE613 ב08/12/2015 08:43 (+02:00)
-
אני מסכים עם רחמים שJS זו פתיחה לא ברורה לעולם התכנות, כי למי שלא מגיע מעולם תכנות קודם הכל יכול להיראות כערפל אחד גדול.
אבל חובה על כל מפתח להבין איך שוברים שיניים בכל מצב, ואחד המצבים זה הweb שמחייב דינמיות וכתופעת לוואי קושי גדול בדבאג. אם זה לא היה JS אז זה היה XYZ. הקושי הוא מחוייב המציאות.
ואנא מכם, אל תגררו לנימה אישית, על אף שכל הנושא פה הוא נטו אישי (קיטור)...
כל אחד פה כולל אני יגן ומגן על שפה אפי' שהוא בכלל לא בחר בה, אלא שהסיטואצייה הקליעה אותו אליה.
הרי מה שמשדך מתכנת עם שפה זה הכל חוץ מהשפה. למתכנת יש חלומות והוא מחפש את הדרך הקצרה ו/או הקלה למימושם.
המאפיינים בהם המקדנו כשחיפשנו איפה להתאזרח בתכנות הם אחד או יותר מהבאים:- יכולת טכנלוגית (אני רוצה לדחוס/להדפיס/להשמיע/לדגום/להאזין)
- כלים לעבודה נעימה (IDE, זמן מינימלי בבין כתיבה לצפיית תוצאות ועוד וכיוצ"ב)
- קלות לימוד מבחינת זמן או מקורות זמינים וכדומה
- הכרות ראשונה. הרבה מאז שהכירו את PHP הם מנסים בעזרתה גם לסלול כבישים.
- ואחרון חביב... השפה (תחבירית ומנטלית).
אני למשל הגעתי לעולם הפיתוח מהתוכנה וורד. שם היה אפשר לעשות מקרו ואותו ניתן היה לערוך. בשפת VB. אז השגתי VB6 וכתבתי כמה תוכנות (מאז לא כתבתי הרבה)... ומשם חיפשתי משהו דומה (גם ככה אני לא מספיק מבין) אך מצליח יותר (למה אי אפשר לעשות כתב צבעוני בתיבת רשימה - בעיית המליון דולר של מתכנת חמוד כמותי בתחילת דרכו). מצאתי את ספר על .net 2002 והשגתי זמן קצר אחרי כן את VS2003. קנו אותי הכלים, ההשלמה אוטומטית ועוד. לא רחוקה הדרך ואני עכשיו עם VS2015 בC# בעיקר (תוצאה של קורס שלא לימד אותי כמעט כלום אבל שינה לי הרגלים).
למשל mat. הוא שנא את העמימות מאחורי האשפים של מיקרוסופט שטרם המתכנת יקרא והם יענו... התגלגל לאן שהתגלגל עד ששמע את שמעו של node: שתי שורות קוד, ויש לך שרת שמאזין ומגיב לעניין. שפה קלה ומוכרת. מהיר. זהו, המנוחה והנחלה...
שוב, זה לא השפה. אם לא היה node עד היום, או טרם היה node, אז גם כן mat היה משבח את גאוניותה של JS? מייחל לפריימוורק ששפתו תהיה JS?
ואם בקטע הטכנולוגי של הnode, אם זה שכתב אותו היה מציג משהו כזה מהמם שעובד עם שפת cobol (ובמקום הV8 אז נדמיין על X50 שנניח היה מהר לא פחות)? אכן ישנה מעלה שמושמעת על הnode בהיותה מאחדת בשביל המפתח את צד השרת והלקוח. זה היה נאבד לו זה היה בקובול.טוב לסיום בדבר טוב. קניתי את code complete (ארכיטקט הביא לי את שמעו: http://tchumim.com/topic/436) אבל האנגלי (האגו חיפש מקוריות על החברים כאן :)), הוא רחב מהעברי (900+ עמודים). אני לא מבין כלום אבל הכי להבינו קניתיו?? לא קניתי אלא כדי שאוכל להתווכח ביתר חכמולוגיות עם mat כדי להגן על "אמת" שקניתי בחינם ובאקראי :).
נתראה בתובנות :).פורסם במקור בפורום CODE613 ב08/12/2015 14:28 (+02:00)
-
ל VBNET ובפרט ל C# יש טיפוסיות חזקה וגם בטוחה לעומת JS, האם יש חולק שזו מעלה לטובת דוטנט?
דבר נוסף, אם מי שהמציא את JS היה יודע שישתמשו בה היום בצורה כל כך רחבה, האם היה בונה את JS אחרת? התחושה שלי שJS הומצאה כדי לשכלל את דפי ה HTML בקלות גם מי שלא מתכנת במקצועו ותו לא [ולכן היא כל כך גמישה כלומר מנחשת מה הבן אדם מתכוון, ולא תומכת במושגי תיכנות רבים].
אז מה המעלות של JS לעומת דוטנט ברמת השפה ?
[במאמר המוסגר התחושה שלי היא שרק מי שתחילה למד שפת תיכנות 'מושקעת' ועובר לJS יוכל להסתדר שם פחות או יותר, כי הוא יודע איך קוד טוב צריך להיות בנוי, ואז הוא מקמבן בתוך הJS שיתפקד כמו שפה נורמאלית, אבל מי שמעולם לא למד אלא JS הוא לא מכיר המון מושגים של תיכנות, הוא לא יודע שבשפה נורמאלית צריכים להיות דברים כמו מחלקות, ירושה, ממשקים, העמסות, ניימספייס וכו'. אפילו imports/include אין ב JS ! ]
המעלה בJS שאין טיפוסיות. זה מעלה זה לא חיסרון. ודוק.
לגבי המאמר מוסגר. אני שולח אותך ללמוד JS. ואז תגיד מה יש ומה אין שם.
פורסם במקור בפורום CODE613 ב08/12/2015 14:36 (+02:00)
-
mat. בקשר למאמר המוסגר, תביא אחד שלמד JS כשפה ראשונה ויודע אותה נורמלי. לא אכפת לי אם הוא מאיי הוואי.
בקשר לטיפוסיות. זה מאוד מאוד מאוד מאוד (*200...) תלוי בצרכים. ולא שייך לדבר פה על מעלה או חיסרון. ואם זה היה חיסרון זה גם אומר שישבו טפשים רבים ובנו חסרון ענק לעצמם ברוב מחשבה בJAVA וC#.
פורסם במקור בפורום CODE613 ב08/12/2015 14:49 (+02:00)
-
לקינוח ולסיום
אציע כאן ראשי תיבות חדשים למילה JS במקום ג'אווה סקריפט (כאשר המילה ג'אווה נכנסה לשם ללא כל קשר לכלום ניסיון עלוב לגניבת זהות משפה תקינה ונורמטיבית) אני מציע בזאת להחליף את השם של השפה לז'רגון סקריפט, והנה ציטוט מויקיפדיה (ערך ז'רגון) למה אני מתכוון:
בסוף המאה ה-19 ותחילת המאה ה-20, היה נפוץ השימוש במונח "ז'רגון" ככינוי ליידיש. לעתים קרובות, היה שימוש זה מונח גנאי, בו הייתה טבועה ההנחה כי מדובר בשפה נחותה או "לא שפה אמיתית", וכי על היהודים לזנוח את השימוש בה לטובת העברית (לדעת הציונים) או לטובת הגרמנית ושפות אירופיות לאומיות אחרות.
שפה ללא חוקים שבה הכל מותר (כולל שגיאות המובנות מלכתחילה בקוד כחלק ממתודולוגיית פיתוח!!!) והיא קוראת לעצמה "שפה", אין זו שפה, אלא ז'רגון נחות, הנוגד את כל עקרונות הקוגניציה שאיתה האנושות צמחה במשך אלפי שנים, והגיעה לאן שהגיעה.
אז כן, יש עקרונות חינוכיים ואסור לוותר עליהם, לא לטובת שום שיקול, זאת אכן "מלחמת דת", לכל דבר ועניין, ואני כאן כדי להילחם. שעה זו שיושב כאן מישהו ומהלל ז'רגון נחות, להעדיף אותו על פני שפה תקינה, "היא שעת השמד, ואפילו לשינויי ערקתא דמסאנא אסור". כל הרוצה מוזמן להוציא אותי להורג (אתן את הכתובת הפיזית שלי בפרטי למעוניינים).
ואגב בשביל Mat אני דובר יידיש כמעט מלידה, ומכיר את 2 העולמות, יידיש ועברית, ההשוואה כמעט מושלמת, ל Js לעומת שפות אחרות.
פורסם במקור בפורום CODE613 ב10/12/2015 22:49 (+02:00)