תכנה נוחה ושימושית למשתמשי הנגאוטס (hangouts) - "yakyak"
-
שלום רב לכל חברי הפורום!!
כל מי שמכיר את משתמשי נטפרי יודע שלכל אחד מהם יש לפחות שתיים שלוש התכתבויות פעילות בשירות הצ'אט של גוגל שנקרא "הנגאוטס". כיוון שנטפרי חוסמת את כל שירותי הצ'אט הרגילים כגון וואצאפ טלגרם וכו', הפיתרון היחיד שנשאר הוא ההנגאוטס אותו נטפרי יכולה לסנן ולכן הוא עובד.
כל מי שהתנסה יום יומיים עם הממשק של הנגאוטס יוצא מדעתו עד מהרה עקב שלל חסרונותיו של הצ'אט המדובר. הוא נפתח רק בג'ימייל, קטן ומעצבן ובלי יכולת של התאמה אישית בשום נושא (התראות וכדו'). וגם לא מקבלים התראות אם אתה לא על המייל. וכו' לא נגמר החסרונות.
יש פתרון שאותו עושה כל מי ששמע על זה - וזה להתקין את התוסף של גוגל לכרום שמשפר את חוויית המשתמש עשרות מונים.
אבל - מי שלא רוצה להשתמש בכרום (ויש מספיק סיבות למה) ומשתשמש בפיירפוקס - לא יכול לשים את התוסף. כמו כן אינני יודע מה דינם של משתמשי אדג'.
בשביל זה יש את התכנה yakyak, שפשוט מפעילה את הנגאוטס בתהליך נפרד מהדפדפן, כך שבקריסה שלו הנגאוטס לא ייפגע, הוא רץ ומחובר בניתוק מוחלט מהתהליכים של הדפדפן. והוא נוח, ומאפשר התאמה אישית מקסימלית כולל התאמה של התראות. והוא גם בעברית.
אני ממליץ מאוד עליו וחושב שזה יעזור להרבה מאוד אנשים.התקנה של התכנה בוינדוס:
מורידים מכאן לוינדוס 64 סיביות ומכאן ל32 סיביות. (ללינוקס מריצים בטרמינל להתקין את yakyak דרך snap. או שתתקינו דרך הsnapstore עצמה בממשק הגרפי)מה שירד - תחלצו לאיזו תקייה שאתם רוצים במחשב. עכשיו כדי שזה יעבוד בנטפרי תורידו את הסקריפט הזה: yakyak.bat ותדביקו אותו בתיקייה יחד עם שאר הקבצים. (למי שרוצה הסברים הסקריפט מאוד פשוט. תפתחו ותבינו) ועכשיו תלחצו עליו פעמיים, תירשמו לחשבון גוגל שלכם ו-יש לכם את yakyak.
להפעלה אוטומטית של זה עם עלייה של המערכת פשוט תעשו קיצור דרך לסקריפט הנ"ל ושימו אותו במיקום של startup programs (הכי פשוט לעשות את זה כך: להעתיק את הקיצור לסקריפט (ctrl+C) ללחוץ על מקש וינדוס+R. להעתיק לשורת הכתובת את הטקסט דלהלן בדיוק:
%appdata%\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\Startup
ללחוץ אנטר. לעשות הדבק (ctrl+V) מעכשיו התכנה תעלה כל פעם אוטומטי עם עליית הוינדוס)
מקווה שזה יועיל לכם. בהצלחה @chv
עריכה חשובה:
עודכן על ידי @yossiz לגרסה עם כל השיפורים מובנים בתוכה, כולל סידור העברית וכיוון ההודעות, וסידור העניין של תעודת אבטחה/נטפרי להורדה לחצו כאן (100 מ"ב) קרדיט ענק ל @yossiz !!
-
אפשר תמונת מסך של התוכנה?
-
@WWW המציאה הגדולה היא בעיקר ל: משתמשי פיירפוקס. ועוד מציאה זה הגדרת התראות לפי שיחות. ומועדפים שאז יש שיחות שאתה רואה תמיד למעלה.
וגם שזה רץ בנפרד לגמרי יש לזה כמה תועליות.
בנוגע לבטיחות זה קוד פתוח לחלוטין זה נמצא בגיטהב על שמו - yakyak.
אדרבא לתרגם את זה במושלם ולסדר את הקידוד - תבדוק בגיטהב. -
@WWW אמר בתכנה נוחה ושימושית למשתמשי הנגאוטס (hangouts) - "yakyak":
אם כבר מישהו מטפל בזה, צריך גם למחוק את התו הנסתר המעצבן..
אולי כבר טיפלו בזה, לא בדקתי.ד"א הRTL, זה לא כזה מסובך, צריך קצת להתאים את ה CSS.
בכל אופן לא חייבים שהדפדפן כרום יהיה פתוח..
אפשר להפעיל שם את החשבון ולהשאיר את זה סגור... -
למשתמשי התכנה
אני מעלה מדריך קצר שיסביר איך אפשר לעשות שני חשבונות על התכנה:מדריך איך ליצור עוד "הופעה" (instance) של yakyak עם חשבון גוגל אחר (או עוד אלף הופעות. כמה שתרצו..).
"הופעה" הכוונה שהתכנה רצה עוד פעם, בחלון אחר (זה לא מדויק אבל זה בפועל מה שיוצא לכם מ"הופעה")
דבר ראשון צריך ליצור עוד תיקייה עם כל הקבצים של התכנה וכו'. הכי פשוט שתורידו אותה עוד פעם מהקישור למעלה. תחלצו את התיקייה שבפנים וכו. תשימו את הסקריפט וכו'
עכשיו יש לנו עותק של יקיק, הבעיה שכאשר תפעילו אותו הוא יתחבר שוב לחשבון שהגדרנו מראש.
מה עושים?
דבר ראשון תסגרו את התכנה אם הפעלתם אותה. תבדקו שהיא לא רצה עדיין בשורת המשימות.
היכנסו לתיקייה של התכנה >
resources >
app >
בתוך התיקייה נמצא קובץ בשם package.json. כל מה שאנחנו צריכים לעשות זה לפתוח אותו לעריכה (הכי פשוט עם "פנקס רשימות")
בשורה הראשונה בקובץ כתוב כך:"name": "yakyak",
פשוט תשנו את yakyak לכל משהו אחר שתחשבו. הכי פשוט להוסיף לו תו: yakyak1.
תשמרו את העריכה ותסגרו.
הפעילו את יקיק. יש לכם יקיק חדשה!! אפשר להפעיל את שתי התוכנות יחד! בכל תוכנה יעלה החשבון שהגדרתם בה מראש.אם המדריך לא מובן פשוט תשאלו (אני מבין שיש לי בעיה של הסברים. זה לא מהיום..)
-
עוד שיפורים:
RTL עבור תיבת הכנסת הקלט למטה:
קובץ:
resources\app\ui\views\input.js
חפש:textarea({ id: 'message-input', autofocus: true, placeholder: i18n.__('input.message:Message'), rows: 1
החלף:
textarea({ id: 'message-input', autofocus: true, placeholder: i18n.__('input.message:Message'), rows: 1, dir: 'auto'
יישור לימין:
קובץ:
resources\app\ui\app.css
חפש:
.messages .ugroup .umessages { margin-top: -1px; padding-left: 30px; padding-right: 5px; display: table; border-radius: 10px; background: var(--white); display: inline-block; text-align: left; overflow: hidden; }
החלף:
.messages .ugroup .umessages { margin-top: -1px; padding-left: 30px; padding-right: 5px; display: table; border-radius: 10px; background: var(--white); display: inline-block; overflow: hidden; } .messages .ugroup .umessages:dir('rtl') { text-align: right; } .messages .ugroup .umessages:dir('ltr') { text-align: left; }
-
@yossiz תודה רבה!
הוספתי את שני השינויים הראשונים (RTL בטקסט ההודעות וימין בתיבת הטקסט) לקוד המקור בגיטהב. כמה זמן ייקח עד שיוציא שחרור חדש של התכנה (שיהיה כלול בו השינויים)? לא יודע..השינוי האחרון - ימין לשמאל בתכנה עצמה, לא מתאים לכללי אלא רק למי שעושה את זה לעצמו.
-
@chv אמר בתכנה נוחה ושימושית למשתמשי הנגאוטס (hangouts) - "yakyak":
השינוי האחרון - ימין לשמאל בתכנה עצמה, לא מתאים לכללי אלא רק למי שעושה את זה לעצמו.
עשיתי את זה בצורה שזה ישפיע רק על שפות שאמורים להיות ימין לשמאל.
אז לכאורה אפשר לתרום אותו ג"כ
אם כבר, אולי אני אתרום גם פאטצ' לפתור את בעיית התעודה... -
@yossiz אמר בתכנה נוחה ושימושית למשתמשי הנגאוטס (hangouts) - "yakyak":
אם כבר, אולי אני אתרום גם פאטצ' לפתור את בעיית התעודה...
יש עדיין בעיות עם התצוגה.
אתה לא יכול להפוך את זה לגמרי ל RTL?
כמו במקורי? רשימת השיחות מימין.
רק שצריך לסדר את שורת הכותרת. -
@yossiz אמר בתכנה נוחה ושימושית למשתמשי הנגאוטס (hangouts) - "yakyak":
זה כבר עבודה...
אני חושב שלא כ"כ.
ניסית?
יש רק בעיה עם הסמלים והכותרת.@yossiz אמר בתכנה נוחה ושימושית למשתמשי הנגאוטס (hangouts) - "yakyak":
איזה בעיות?
האמת שזה נראה לי סתם בעיה עם שמות ארוכים.
אם השם ארוך, אז זה מופיע בכותרת מעל ה 3 נקודות.
וגם הייתי שם את הטקסט ברירת מחדל "הודעה" בתיבת הקלט ג"כ מימין לשמאל אם זו שפת RTL.