עזרה בהצגת דוחות באקסס
-
-
אני הייתי הולך על טופס שבו יהיו הפקדים וכו', ודוח משנהשיהיה בתוך הטופס שיהיה בתצוגת הדפסה תמיד, וישתנה לפי הטופס.
זה הבסיס שאני בניתי, לסינון כללי בדוחות. (זה טופס סינון אחד שדוח משנה, משתנה)ראית את הדוגמה שלי?
הרעיון שלך הוא נכון ביסודו מפני שהדוח שלך בנוי על שאילה שמבוססת ע"פ שדות שאתה נותן בראש הכותרת של הטופס.
אני מדבר על משהו אחר לגמרי, אני מדבר על כביכול משהו דומה לעיצוב מותנה בדוח כלומר אני חייב להסתיר או להציג כרטיסיה בתוך הדוח
(תחשוב במונחים של דוטנט להסתיר או להציג פנלים) מפני שבכל כרטיסיה יש לי סוג של הזמנה אחרת.
ההיתרון הנוסף שיש בתצוגה שאני מדבר עליה היא שאם מתבצעות 2 סוגי הזמנות שונות הדוח יודע להפתח עם 2 סוגי כרטיסיות בהתאמה לסוג הרשומה בהתאם.האמת שאת הרעיון שלך לא חשבתי עליו כלל ולאחר בדיקה מעמיקה הוא לא ישים אצלי במערכת מפני שעדיין הדוח לא נפתח אצלי לפי העיצובים שאני צריך.
דרך אגב אם יצא לך לבדוק אך מתבצע בדיקת העצוב בדוח? תוכל לראות שלכל רשומה הקוד מתבצע ואז המערכת נותנת את העיצוב כפי שאתה צריך מה שאין כן בעיצוב טופס שאין עיצוב לכל רשומה בנפרד גם שאני מייצר טופס עם טפסים רציפים.
רעיון נוסף שעלה לי בראש לעשות (אולי יפתור את הבעיה) לייצר טופסים רציפים עם אירוע "בעת פתיחה" ולעבור רשומה רשומה ולנסות לשנות שם את הכרטסיות ע"פ תיבת טקסט.
פורסם במקור בפורום CODE613 ב02/11/2015 05:18 (+02:00)
-
ולמה רענון לא יכול להתאים?
גם אצלי יש סינון, שאצלך הוא יכול באותו רעיון להציג לשנות וכו'תעיין בקובץ של הוצאות והכנסות שצירפתי
פורסם במקור בפורום CODE613 ב02/11/2015 20:01 (+02:00)
-
ולמה רענון לא יכול להתאים?
גם אצלי יש סינון, שאצלך הוא יכול באותו רעיון להציג לשנות וכו'מה שאתה מציע זה לא טוב לי.
ראית את הדוגמא שנתתי?
אני לא צריך סינון של נתונים תוך כדי עיצוב אני צריך להסתיר/להציג אובייקטים כדוגמת כרטיסה/פקד/שדה וכו'.
את זה לא ניתן לעשות בתצורת דוח צף אלא רק למדפסת או בתצורת הצגה לפני הדפסה.
תנסה לעשות זאת ותגיד לי אם אתה מצליח
אשמח ללמוד!!!פורסם במקור בפורום CODE613 ב06/11/2015 14:39 (+02:00)
-
מקווה שירדתי לסוף דעתך..
Microsoft Access מסד נתונים חדש.rar
פורסם במקור בפורום CODE613 ב08/11/2015 19:37 (+02:00)
-
מקווה שירדתי לסוף דעתך..
אז זהו שלא
@zvinisim
אני מדבר על משהו אחר לגמרי, אני מדבר על כביכול משהו דומה לעיצוב מותנה בדוח כלומר אני חייב להסתיר או להציג כרטיסיה בתוך הדוח
(תחשוב במונחים של דוטנט להסתיר או להציג פנלים) מפני שבכל כרטיסיה יש לי סוג של הזמנה אחרת.
ההיתרון הנוסף שיש בתצוגה שאני מדבר עליה היא שאם מתבצעות 2 סוגי הזמנות שונות הדוח יודע להפתח עם 2 סוגי כרטיסיות בהתאמה לסוג הרשומה בהתאם.אני אנסה להסביר את הבעיה שוב מזווית שונה,
תחשוב שיש לך מערכת לניהול הזמנות כאשר ישנם 3 טבלאות במערכת:
טבלה 1 - טבלת לקוחות
טבלה 2 -טבלת עסקאות עם פרטי תשלום של ההזמנות
טבלה 3 - הזמנות הלקוח
כאשר לקוח מתקשר אנו מקלידים את מספר תעודת הזהות שלו במערכת אם וכאשר המספר קיים המערכת מעלה את פרטי המזמין (במידה ולא יש למלא את פרטי המזמין החדש).
לאחר העלאת פרטי המזמין למערכת אנו מבצעים עסקה כלומר: אנו מעדכנים אמצעי תשלום.
לאחר ביצוע העיסקה אנו מבצעים את פרטי ההזמנה.
לאחר ביצוע ההזמנה הנציג צריך לאמת את ההזמנה.עכשיו לבעיה:
בעת העלאת רשומת המזמין יש לנו רשומה 1 בטבלה לקוחות.
בעת ביצוע עסקה (אמצעי תשלום) יש לנו שורה אחרת עם id של הלקוח בטבלת עסקאות.
בעת ביצוע ההזמנה (כלומר המוצרים) בטבלת הזמנות יכולים להיות לנו ממוצר אחד ללקוח ועד 4-5 מוצרים נוספים, כלומר יכול להיות שבטבלת ההזמנות יש יותר מרשומה אחת לעסקה.
** לפני ביצוע ההזמנה על הנציג להזין את סוג ההזמנה ע"פ רשימה שמותאמת לצרכי המכירה לאחר שהנציג בחר את סוג המכירה נפתחת כרטיסיה מתאימה לסוג המכירה שהוא בחר.
(בכל כרטיסיה יכולים להיות שדות משותפים לכל סוג מכירה או בלעדיים למכירה ספציפית שהנציג בחר.)
עכשיו שאני מבצע הזמנה בטופס אין לי שום בעיה לפתוח כל סוג מכירה בכרטיסיה שונה ולהציג אותה בהתאם. (גם לאחר ביצוע הזמנה אני יכול לעבור בין הזמנה להזמנה והכרטיסיות ישתנו בהתאם)לאחר ביצוע ההזמנה הנציג צריך לחזור בפני הלקוח על פרטי העסקה , אמצעי התשלום וההזמנות שהוא ביצע בכדי לאמת את ההזמנה במלואה.
אני מקווה שעד כן אני מובן היטב.
בסיום ההזמנה נוצרת שאילתה עם פרטי המזמין ופרטי העסקה וההזמנה כלומר בשאילה אני מקבל את מספר השורות שבוצעו בהזמנה (אם ישנם 2 מוצרים בהזמנה אני אקבל 2 שורות בשאילתה)
את השאילתה אני שם בדוח.[u:1jg17f19]הבעיה העקרית[/u:1jg17f19]
בכותרת עליונה של הדוח אין לי בעיה לתת שם הלקוח ופרטי העסקה (אמצעי התשלום).
בפרוט הדוח אני צריך לתת את פרטי ההזמנה.
מכיון שבאמצעי התשלום יש לי "רק" 2 כרטיסיות (כרטיס אשראי/הוראת קבע) כך שאין בעיה לבחור את אמצעי התשלום באירוע "בעת טעינה"
אבל אני לא בונה על האירוע בעת טעינה ואסביר את כוונתי.
בכל כותרת של דוח (כותרת עליונה של דוח,כותרת עליונה של עמוד,פרוט,כותרת תחתונה של עמוד,כותרת תחתונה של דוח) יש אירוע שנרא "בעת עיצוב" האירוע הזה אומר שבעת עיצוב הדוח אני יכול לעצב את הדוח איך שמתאים לי ולכן נוכל לאמר שניתן לשים בכותרת עליונה של עמוד כרטיסיה של אמצעי תשלום ובעת משפט SELECT פשוט אנ יכול לשלוט בכל פעם איזה כרטיסה להציג של אמצעי התשלום.
באות עניין אני יכול בפרוט הדוח לתת כרטסיות של סוגי מכירה ובכל פעם "בעת עיצוב" להציג את הכרטיסה המתאימה עם משפט SELECT.
עכשיו אני מקווה שאתה מבין את הבעיה תשים "בריק" בעת עיצוב ותראה שכאשר העיצוב מגיע לכותרת העמוד הקוד מתבצע רק פעם אחת ולכן יוצג רק כרטיסה של אמצעי תשלום אחד אך, כאשר הקוד יגיע לעיצוב של פרוט הדוח הקוד ירוץ הלוך וחזור את מספר הרשומות שיש לנו בשאילתה ויבצע כל פעם כרטיסיה שונה בהתאם - בעצם כך מתבצעות מספר רשומות שאתה רואה בדוח.
הכל טוב ויפה הקוד האירוע "בעת עיצוב" עובד אך ורק ל"תצוגה לפני הדפסה" ולישירות למדפסת כך שבמידה ויש לי 2 מכירות אני רואה את 2 המכירות בהתאמה כל אחת לפי הכרטיסיה שלו בדח ומדפס או בהצגה לפני הדפסה.
המהמה כאשר אני מפעיל את הדוח כ"דוח צף" האירוע "בעת עיצוב" אינו עובד לגבי זה. (בעצם לא מבוצע משפט SELECT ומוצגת רק הכרטיסיה הראשונה)
חקרתי בגולל ואמת ויציב הדבר שאירע "בעת עיצוב" עובד רק לתצוגה לפני הדפסה ולמדפסת ישרות.
ניסיתי למצא מה האירוע שמעצב את הדוח צף וישנם תוצאות בודדות בכל גוגל (2-3 תוצאות סה"כ) והאירוע הינו "בעת צביעה" .
הבעיה נוצרת כאשר אני שם את משפט ה SELECT באירוע "בעת צביעה" המערכת לא נותנת להסתיר פקדים וכרטיסיות בארוע זה (ניסיתי צביעת פקד ואין בעיה).
גם ClickOne חשב שהבעיה אצלי ואני לא "מבין" בבעיה וטען שהפתרון שננתת למעלה הינו פתרון טוב (דוח בתוך טופס) והוכחתי לו שעדיין לא ניתן לעצב את "פרוט הדוח" כדוח כמו שצריך.
יתרה מזו הצעתי ל ClickOne מענק פתרון הבעיה של 500 ש"ח באם הוא מצליח לפתור את הבעיה ותשובתו היתה שעל פניו אין לו פתרון לבעיה. (עדיין המענק נשאר אצלי בכיס).
(ד"נ לאחר וויכוח עם ClickOne שאמר שניתן לפתור את הבעיה נתתי ל ClickOne שליטה מלאה על המחשב שלי בשליטה מרחוק ורק לאחר יותר מ 10 דקות הוא הבין את מהות הבעיה!!)ועכשיו תשאל למה אני צריך את הכאב הראש הזה?
תשובתי הינה כך:
בדוח צף ניתן להוסיף פקדים כגון:כפתורים,תיבות סימון ולראות את הדוח באורך מלא וארוך מבלי בעבור דפים.
כאשר הנציג בסוף העסקה מקבל את הדוח בצורה צפה הוא אינו צריך לעבור בין הטפסים ולאמת את פרטי ההזמנה של הלקוח הכל מופע בדוח צף כך שהנציג אינו יכול לשנות בטעות נתון כלשהו.
כאשר הנציג סיים לגלול את הדוח הצף ישנו כפתור שלוחצים עליו ואז מאושרת ההזמנה ונשלחת להדפסה.ת'אמת אני לא מאמין שיש לזה פתרון, בנתיים אני עזבתי את הנושא ושהנציג יעבור בין המסכים מול הלקוח אישור העסקה.
אולי בעתיד שיהיה לי קצת יותר זמן אני אנסה לחפש פתרון לבעיה.עכשיו נראה אותך מוצא פיתרון לבעיה :lol: :lol:
פורסם במקור בפורום CODE613 ב08/11/2015 23:38 (+02:00)
-
קטונתי...
ובכ"א למה לא תלך כל הדרך בטופס, ורק אחרי שהביצוע של ההזמנה יאושר סופית, תציג דוח? (מסתמא שלא הבנתי אותך, זה ארוך מידי..)
ואם כן הבנתי אותך,
אם אתה רוצה שיהיה תלוי מה הוא בחר וכו', אני ממליץ על כרטיסיות ולהוריד את הלשונית שלהם, ובכפתור "הבא" יהיה תנאי לאיזה עמוד להעביר וכו'תמונה 1
תמונה 2
פורסם במקור בפורום CODE613 ב09/11/2015 00:31 (+02:00)
-
קטונתי...
אני חושב שלא,
אני שמח שאתה מנסה לעזור ובטוחני שאתה מתכנת באקסס מנוסה ורב שנים בדיוק כמו ClickOne.
@HUBHCBHובכ"א למה לא תלך כל הדרך בטופס, ורק אחרי שהביצוע של ההזמנה יאושר סופית, תציג דוח?
ראית מה כתבתי
@zvinisim** לפני ביצוע ההזמנה על הנציג להזין את סוג ההזמנה ע"פ רשימה שמותאמת לצרכי המכירה לאחר שהנציג בחר את סוג המכירה נפתחת כרטיסיה מתאימה לסוג המכירה שהוא בחר.
(בכל כרטיסיה יכולים להיות שדות משותפים לכל סוג מכירה או בלעדיים למכירה ספציפית שהנציג בחר.)
עכשיו שאני מבצע הזמנה בטופס אין לי שום בעיה לפתוח כל סוג מכירה בכרטיסיה שונה ולהציג אותה בהתאם. (גם לאחר ביצוע הזמנה אני יכול לעבור בין הזמנה להזמנה והכרטיסיות ישתנו בהתאם)הבעיה הא לא בטפסים שאני עובר בן טוופס לטופס הבעיה היא בהפקת הדוח.
לעצם הבעיה היא לא הפקת דוח "לפני הדפסה" אלא דוח "צף" מעוצב בשינוי פקדים בעת הפקת הדוחאם אתה רוצה שיהיה תלוי מה הוא בחר וכו', אני ממליץ על כרטיסיות ולהוריד את הלשונית שלהם, ובכפתור "הבא" יהיה תנאי לאיזה עמוד להעביר וכו'
ברור מאליו שאני מציג כרטיסיות שהכותרות שלהן מוסתרות עם התניות בין המסכים.
אני בטוח שתאור הבעיה היה ארוך שלא קראת את כלו אבל אני ממליץ לך לבנות דוח בסיסי עם התניות להסתרת/הצגת שדות וכרטיסיות שונות במקטע של "פרוט הדוח" כאשר ישנם יותר מ 2 רשומות להצגה ושכל רשומה יש לה שדות שונים להצגה ולנסות להציג את הדוח בווריצות שונות (הצג לפני הדפסה/שליחה למדפסת/דוח צף) ואז תבין את גודל הבעיה.
אני לא בטוח שאתה מנסה לרדת לסוף הבעיה שישנה, בעת הבנת הבעיה תבין גם את גודל הבעיה שנוצרה.
ישנם 2 אפשרויות במקרה כזה:- שמיקרוסופט לא חשבו על בעיה כזו.
- באג באקסס.
פורסם במקור בפורום CODE613 ב09/11/2015 07:51 (+02:00)
-