מענק לאזרחי ארה"ב
-
שלום וברכה!
בימים אלו נשלמה החקיקה בארה"ב שתוביל למענק כספי חד פעמי לבעלי אזרחות אמריקאית, גם אלו המתגוררים מחוץ לארה"ב.
לנוחיותכם, שאלות ותשובות בנוגע למענק (מידע חלקי).
שימו לב! המידע מבוסס על לשון החוק, ומשמש למידע בלבד - כל שימוש במידע המופיע כאן, הוא על אחריות הקורא בלבד!
מהו גובה המענק?
$1,200 לכל מבוגר אמריקאי בעל מספר SSN.
$500 לכל ילד אמריקאי בעל מספר SSN עד גיל 17 המופיע על הדו"ח.
===>> מי שמרויח מעל 75 אלף דולר (או זוג המרוויחים מעל 150 אלף דולר) - הסכום ילך ויפחת.
מי לא זכאי?
-
מי שיש לו מספר ITIN , בנוסף, כל דו"ח שיש בו בן זוג/ילד עם מספר ITIN - זה שולל את הזכאות לכל הנמצאים על הדו"ח! (ניתן להסתכל על המספרים המופיעים בדו"ח שהוגש ב 2018 או ב 2019, אם יש על הדו"ח מספר SSN המתחיל בספרה 9 - כל הנמצאים על הדוח לא זכאים - במקרה כזה, פנו אלינו לייעוץ כיצד לסדר זאת.)
-
ילדים מגיל 17 ועד גיל 19, וסטודנטים/בחורי ישיבה גם בגילאי 20 ו 21 הנתמכים על ידי הוריהם.
-
מי שמרוויח סכום גבוה - תלוי בסוג הדוח ומספר הנפשות עליו - החל מ 75,000 דולר מתחיל הסכום לרדת.
איך יגיע הכסף אלינו?
אם הכנסתם פרטי חשבון בנק אמריקאי בדוח האחרון שהוגש (לשנת 2018 או 2019), הכסף יופקד לשם אוטומטית. אם לא הכנסתם פרטי חשבון בנק אמריקאי או שאין לכם חשבון בנק בארה"ב, ישלח אליכם צ'ק בדואר, ניתן להפקיד את הצ'ק בבנקים בישראל.
מתי נקבל את הכסף?
לא ידוע, אם כי שר האוצר האמריקאי אמר שהוא רוצה שהכסף יופקד או ישלח תוך כמה שבועות. מי שלא יספיק להגיש דוח ו/או שהדוח לא יקלט לפני שהצ'קים ישלחו או שתתבצע ביקורת על הדוח שלו, עלול להפסיד את הכסף, יתכן ויהיה אפשר לקבל את הכסף בשנה הבאה.
אם לא הגשתי דוח מעולם ו/או אני לא חייב בדוח כלל, האם אני זכאי?
כן, אבל לא יוכלו לשלוח לכם את הכסף אם לא תגישו דוח 2018 או 2019.
עדיין לא הגשתם? עכשיו זה הזמן!
בברכה,
'אמריקן דוקס'
הלשכה למנהל אמריקאי6470*
פקס 077-470-1896
מגדלי ב.ס.ר 3 | מצדה 9 בני ברק | 5120109בקרו אותנו בפייסבוק
-
-
@tzvi אמר במענק לאזרחי ארה"ב:
האם זה רק החזר למי שחייב במס, או שגם אם אינני חייב במס אקבל את הכסף?
גם למי שלא חייב במס.
https://www.irs.gov/coronavirus/economic-impact-payments -
@nach
רואה חשבון אחד אמר לי שמקבלים רק 600 דולר
אבל אם רושמים את הבן זוג אצל המס הכנסה האמריקאי (ואז הוא מקבל מספר זיהוי מיוחד לצורך מס הכנסה)
אז אמורים לקבל את כל הסכום, אבל הרישום הזה קצת מורכב כי צריך אישור נוטריון שמוכר על ידם
אני בעז"ה אבדוק מה בדיוק הפורצדורה ואז אני יוכל לעדכן. -
-
@nigun אמר במענק לאזרחי ארה"ב:
@nach
רואה חשבון אחד אמר לי שמקבלים רק 600 דולר
אבל אם רושמים את הבן זוג אצל המס הכנסה האמריקאי (ואז הוא מקבל מספר זיהוי מיוחד לצורך מס הכנסה)
אז אמורים לקבל את כל הסכום, אבל הרישום הזה קצת מורכב כי צריך אישור נוטריון שמוכר על ידם
אני בעז"ה אבדוק מה בדיוק הפורצדורה ואז אני יוכל לעדכן.ממש לא בדיוק הפוך אם בן הזוג רשום אצל ה irs לא מקבלים שקל
עי' לעיל