תועלת בדיעבד שנוצרה מהקורונה
-
@מעמד אמר בתועלת בדיעבד שנוצרה מהקורונה:
@WWW אז אסור להתפלל במנין אלא רק בבית
זה ההנחיות ע"פ רבניםתחליט, רבנים או משטרה?
אתה מפחד מהקורונה או המשטרונה, או שתיהם יחד?לגבי הרבנים, כל אחד יפעל עפ"י הוראת רבותיו.
בינתיים שמעתי רק מכמה רבנים יחידים שהורו כך.אולי מי שגר בבני ברק, יש לו איסור מדין מרא דאתרא.
עריכה:
סליחה שאני כותב ככה חריף, פשוט מעצבן אותי הדבר הזה, שעד ההוראה של ראש הממשלה לא לאפשר תפילות במקום סגור, הכל היה בסדר, אבל מרגע שהוא הורה כך אסור להתפלל בפנים, [הרי כולנו יודעים מה היה בדיון בממשלה, ליצמן, שהוא מחמיר די גדול בעניינים האלו - הוא זה שדחף את כל התקנות וגם בקהילה שלו כבר שבוע לא מתפללים בבתי הכנסת, לא הסכים לזה, וכן אריה דרעי התבטא שלסגור את בתי הכנסת החליטו תוך דקה דיון, ולגבי הספורט דנו שעה שלימה...], מה קרה?
ואם תגיד שזה בגלל המדגמים שבבתי הכנסת היה אחוזי ההדבקה הגבוהים ביותר, מה תגיד לגבי מקוואות, שם היה אחוזי ההדבקה הנמוכים ביותר? -
@WWW אמר בתועלת בדיעבד שנוצרה מהקורונה:
@WWW אז אסור להתפלל במנין אלא רק בבית
זה ההנחיות ע"פ רבניםתחליט, רבנים או משטרה?
אתה מפחד מהקורונה או המשטרונה, או שתיהם יחד?לגבי הרבנים, כל אחד יפעל עפ"י הוראת רבותיו.
בינתיים שמעתי רק מכמה רבנים יחידים שהורו כך.אולי מי שגר בבני ברק, יש לו איסור מדין מרא דאתרא.
עריכה:
סליחה שאני כותב ככה חריף, פשוט מעצבן אותי הדבר הזה, שעד ההוראה של ראש הממשלה לא לאפשר תפילות במקום סגור, הכל היה בסדר, אבל מרגע שהוא הורה כך אסור להתפלל בפנים, [הרי כולנו יודעים מה היה בדיון בממשלה, ליצמן, שהוא מחמיר די גדול בעניינים האלו - הוא זה שדחף את כל התקנות וגם בקהילה שלו כבר שבוע לא מתפללים בבתי הכנסת, לא הסכים לזה, וכן אריה דרעי התבטא שלסגור את בתי הכנסת החליטו תוך דקה דיון, ולגבי הספורט דנו שעה שלימה...], מה קרה?
ואם תגיד שזה בגלל המדגמים שבבתי הכנסת היה אחוזי ההדבקה הגבוהים ביותר, מה תגיד לגבי מקוואות, שם היה אחוזי ההדבקה הנמוכים ביותר?חברה, תתעוררו!!
המצב באמריקה קטסטרופה. (יש לי כמה קרובי משפחה שחולים). בתי חולים לא מקבלים חולים. (וגם לא בודקים, לכן המספרים באמריקה זה 'רק' 70,000 +)
באירופה קטסטרופה.
אז על מה הנדון כאן?(נכון, אם הנושא הוא טכני אם צריך לשמוע למשטרה או לא, אני מקבל את גישתו של WWW. אבל מה שהם לא סגרו תוך דקה את כל הספורט זה לא אומר שלא צריך לסגור את כל הבתי כנסת תוך דקה).
-
@A0533057932 כתוב גם באתר כל רגע שמחר יהיה משהו ספציפי על זה ביתד נאמן
אהרון רבינוביץ׳: מחר ב׳יתד נאמן׳: ראש הישיבה הגר״ג אדלשטיין בהוראה חד משמעית - ״אין להתפלל בבתי הכנסת, גם אם יורד גשם. אין לבקר הורים מבוגרים. איסור חמור לעבור על ההוראות, ע"פ הלכות רוצח ושמירת נפש״. -
פוסט זה נמחק!
-
-
דברים רבים שהיו נחשבים בעינינו כהכרחיים ביותר, ושאי אפשר לוותר עליהם בשום אופן גם במחיר של לקיחת הלוואה או כניסה למינוס מעיק,
קיבלו בבת אחת את הפרופורציות הנכונות.
פתאום ניתן לעשות בריתות מצומצמות יותר בבתים, ניתן להסתדר עם ביגוד שקנינו לפני כמה חודשים ועוד דוגמאות לרוב.
פתאום אנו מגלים אנשים שלקחו הלוואות גדולות למימון בר מצוות וחתונות יקרות שלא תמיד יש להם תוכנית כיצד להחזיר אותם, וכעת הם לא ממשים את אותן ההלוואות עקב ירידה בהוצאות.אולי זאת ההזדמנות לאמץ את זה בשתי ידיים גם לעת שגרה?
כתבה בעיתון 'שחרית' על הנושא
נראה שעוד הרבה אנשים היו מרוצים מסגנון החתונות לאחרונה בעקבות המצב
חתונות קורונה.pdf -
בעזה"י
בקשר לדעתם של הרופאים מתי תיפסק הקורונה ועד כמה היא מסוכנת חלוקות הדעות:
יש אומרים שהיא תמשיך עד תחילת שנה הבאה.
יש אומרים שהיא תיפסק עם הקיץ.
יש אומרים שאוטוטו זה יפסק (וזה גם לא נוראי כפי שמתארים... ואחד אמר גם שאם ימותו עשרה אנשים בארץ ישראל, זה יהיה חידוש גדול!)
ויש אומרים או כן או לא.
למי נאמין?
אז לעניות דעתי צריך לחשוש לכולם ולא להאמין לאף אחד - בטח באחד ואל תפחד.
דהיינו -
החשש מחייב ויש לנהוג כפי הנחיית הרופאים, ולהחמיר על עצמינו בשמירת הגוף והנפש, כפי שמחייבת ההלכה להישמע למומחים.
יחד עם זאת, צריכים לשמור גם על הנפש, ולהסיר כל פחד (שכידוע הוא מסוכן לא פחות) ולהתחזק בביטחון בהשם יתברך.
מעתה, אדם שמסוגל להבחין ובין הזהירות המתבקשת לפחד והיסטריה, יוכל להתנחם גם ביש אומרים שאוטוטו זה יפסק וזה לא כל כך נורא. אבל אלו המופקרים, שכיון שמישהו אמר כך אינם נוקטים בכללי הזהירות, עליהם אמר שלמה המלך ע"ה: לא נוה לכסיל התענוג. הם אינם יכולים להתענג ועליהם לחשוש, שאם לא כן יפרצו גדר, רחמנא ליצלן.
והבורא יתברך שמו ששמר עלינו כל העת מכל הצרות המתרחשות בעולם, ישמור עלינו גם כעת. בזה אסור לאף אחד להיות בספק! -
@אוריאל-אור אמר בתועלת בדיעבד שנוצרה מהקורונה:
ואחד אמר גם שאם ימותו עשרה אנשים בארץ ישראל, זה יהיה חידוש גדול!
נראה לי כבר מתו 10
-
@A0533057932 עכשיו אחרי שנשבר המעגל (כמו שכתוב במאמר שהעלתי) אנשים יעזו לעשות גם חתונות קטנות בלי לחשוש מ'מה יאמרו'
-
-
@A0533057932 אמר בתועלת בדיעבד שנוצרה מהקורונה:
@WWW שר' גרשון כותב לך חובה להשמע לכל הוראות משד הבריאות
אז חובה
היחידים בציבור שלא לוקחים זאת ברצינות הם כאלה שלא מצייתים לרבנים בקביעות.- מה אתה מגיב לי על משהו שכתבתי לפני שר' גרשון כתב את זה?
- ....