איזה סיומת לדומיין מומלצת?
-
@A0533057932 אמר באיזה סיומת לדומיין מומלצת?:
@בערל תשנה דומיין לא סיומת
האם אתה מעדיף שאנשים יתבלבלו וילכו לאתר אחר?לשנות את השם שבחרתי לא בא בחשבון.
הכוונה "תפוס" שזה תפוס בידי חברה שמוכרת את זה ב5000 דולר, לא שקיים על זה אתר. -
@שמואל4 אמר באיזה סיומת לדומיין מומלצת?:
@בערל אני לא יודע מה אתה מחפש.
אם אתה מחפש a.com באמת יהיה סיכוי שזה דומיין זהב. אבל אם אתה מחפש naalaim.com אין סיבה שזה יעלה כל כך הרבה כסף...
מה שבעצם אני בא לומר זה שתיהיה ריאלי, אם תפוס - תפוס, אין מה לעשות, תחפש משהוא אחר.מה שאני מחפש בכלל לא אמור להיות נדיר. אבל מציאות שהמילה עם צירוף של סיומת COM תפוסה, ונמכרת במחיר 5000 דולר.
וזה לא דבר נדיר, ניסיתי כמה שמות..(יש לי חשש שיש חברות שקונות אלפי דומיינים בכמה דולרים ומחכים לכמה פראיירים שישלמו על זה מחיר גבוה. דווקא זה נשמע ביזנס טוב...
אבל אני באמת לא מבין מי מתפתה ומשלם מחירים כאלו בזמן שיכול לקחת סיומת חלופית.)וזה בעצם מה שאני שואל, איזה סיומת עדיפה אחרי com ?
-
@בערל אמר באיזה סיומת לדומיין מומלצת?:
וזה בעצם מה שאני שואל, איזה סיומת עדיפה אחרי com
אם אתה ישראלי co.il
אם אתה חנות אולי נקנה shop...
אני יגיד לך את האמת, הרי אנשים לא באמת זוכרים דומיינים...
כמעט על הכניסות היום לאתרים זה דרך מנועי החיפוש או בשיתופים. אז את האמת לא הייתי משקיע שעות לתור אחר דומיין... -
@שמואל4 אמר באיזה סיומת לדומיין מומלצת?:
אם אתה ישראלי co.il
נראה לי מצוין.
היכן כדאי לקנות?
באתר OVH ש @dovid המליץ לי עליו לא מצאתי אפשרות לקניית דומיין ישראלי.אני יגיד לך את האמת, הרי אנשים לא באמת זוכרים דומיינים...
כמעט על הכניסות היום לאתרים זה דרך מנועי החיפוש או בשיתופים. אז את האמת לא הייתי משקיע שעות לתור אחר דומיין...
אז למה לא לקחת את הסיומת הכי זולה שיש וכל טוב?
מה גורם לאנשים לשלם יותר על סיומת אחרת? -
@בערל בכנות אני לא מבין את הדיון הארוך הזה, אתה לא מדבר על מייקרוסופט ולא על גוגל, סך הכל חנות נעליים, מה זה משנה אם זה יהיה COM או סיומת חינמית?
מה גורם לאנשים לשלם יותר על סיומת אחרת?
לשדר יוקרה, זה הכל, אם אתה משווק יזמות בחו"ל או מוכר יהלומים יש לך ענין להחזיק לקסוס ולקנות דומיין COM, כל מקרה אחר אתה יכול לקחת מהסיומות החדשות ולשלם 4 דולר לשנה או להתפשר על דומיין חינמי
-
@יוסף-בן-שמעון אמר באיזה סיומת לדומיין מומלצת?:
@בערל בכנות אני לא מבין את הדיון הארוך הזה, אתה לא מדבר על מייקרוסופט ולא על גוגל, סך הכל חנות נעליים, מה זה משנה אם זה יהיה COM או סיומת חינמית?
מה גורם לאנשים לשלם יותר על סיומת אחרת?
לשדר יוקרה, זה הכל, אם אתה משווק יזמות בחו"ל או מוכר יהלומים יש לך ענין להחזיק לקסוס ולקנות דומיין COM, כל מקרה אחר אתה יכול לקחת מהסיומות החדשות ולשלם 4 דולר לשנה או להתפשר על דומיין חינמי
תודה!
פעם ראשונה שאני מבין את העניין. בדיוק המידע הזה היה חסר לי.מה בכל אופן מומלץ אחרי com במקרה ואני כן רוצה לשדר יוקרה?
האם co.il מתאים?
היכן מומלץ לקנות co.il ? -
@בערל אמר באיזה סיומת לדומיין מומלצת?:
אז למה לא לקחת את הסיומת הכי זולה שיש וכל טוב?
יש פה שתי חלקים.
א. למה בכלל לחשוב על סיומת? כדי להיות נורמלי. אם אמזון הייתה בorg זה היה מגוחך. אם עמותה תעשה סיומת shop זה גם משוגע. סיומת בריטית לחנות במאה שערים זה גם נראה כמו חנות שהשלט שלה הפוך - למה לא? כי זה נראה לא לעניין. להמון סיומות יש משמעות ואמירה, אבל יש ניטרלי. לניטרלי יש חיסרון כל באפרוריות חסרת המשמעות שלו בעיני אנשים, אבל מדובר ב0.2 אחוז ששמים לב איזה דומיין הם נמצאים.
יש גם את עניין המיתוג. עסק יוקרתי עם מיתוג לא עושה אפילו פיפס חסר משמעות. יש כאלה שבגלל זה לא ייקחו דומיין ניטרלי כי הם רוצים לשקף משהו בכל פרט שקשור עליהם. זה נכון רק שככה נוהגים בכל הבחירות: צבע רקע, צבע קידמה, פונט ורשימת פרטים ש"מה מתאים" אין סופית שהסיומת היא אחת האחרונים ברשימה.מה גורם לאנשים לשלם יותר על סיומת אחרת?
על פי רוב, שמועות חסרי בסיס (במקרה הטוב) כמו אלה שפוזרו פה בטעות.
למשל דברי @MusiCode
המנועי חיפוש מדרגים דבר ראשון את הסיומות המקומיות (il).
שתדע, זה שגוי לחלוטין.
(נ.ב. ואנא להבא בדוק לפני שאתה כותב דברים מוחלטים, והיה ומצאת אז כתוב את המקורות שעלו לך).
דומיין co.il יקר (ופחות ידידותי לניהול בגלל "איכות" החברות שמספקות אותו) ומיותר לחלוטין.
דומיין של מדינה נקרא ccTLD. תוכלו לחפש בגוגל ccTLD SEO ולראות שהייתרון היחיד של דומיין מקומי זה "עזרה" לגוגל לדעת לאיזה איזור גיאוגרפי האתר מיועד.
ראו כאן https://searchengineland.com/google-explains-how-they-handle-the-new-top-level-domains-tlds-225671 -
@dovid תודה רבה על הפירוט!
יש מקום שמסביר משמעות של סיומת? איך אני יכול לדעת מה ניטרלי?
בדקתי OVH ולא בדיוק הבנתי איך עובד המחיר, נראה שהמחיר המוצג הוא לשנה ראשונה בלבד ואח''כ המחיר משתנה, יש אפשרות לדעת מה יהיה המחיר אח''כ מבלי להיכנס לשלב התשלום?
נניח ואני קונה עכשיו סיומת אחרת ובעתיד סיומת com מתפנית, יש אפשרות להחליף בקלות?
-
@dovid אמר באיזה סיומת לדומיין מומלצת?:
א. תשאל פה.
אני חושב ללכת על משהו קצר וזול, מה אומרים על biz \ fr \ pw \ co \ cc ?
כמעט לא קיימים דומיינים שמתפנים. יש חברות שקונים הכל בזול ומוכרים כל אחד יקר מאוד.
ככה חשבתי, בדקתי וראיתי שחברת godaddy מחזיקה בדומיין שאני רוצה.
(עכשיו אני מבין למה אתה לא סובל אותם...)נראה לך שיחזיקו בזה לעולמי עד?
-
@chocolate אמר באיזה סיומת לדומיין מומלצת?:
תבחר לך שם בעברית לדוגמה במקום computers תבחר machshevim פתאום תראה שכל הדומיינים פנויים ולא עולים $5000
רעיון יפה, אבל לא אפשרי במקרה שלי כי אין לזה בכלל משמעות.
-