מה זה PRI, ומה צריך בשביל זה
-
@nachman
בד"כ הציוד הנדרש הוא מרכזיית טלפונים.
בדור שלנו זה כבר הפך להיות מחשב ובמקרה של PRI אז גם כרטיס מיוחד שיודע לקבל אליו את הציר.
בגדול לדעתי לך על טראנק סיפ ולא על PRI אא"כ יש לך שם בעיות עם הרוחב פס של האינטרנט ואתה צריך המון ערוצים (כל ציר מכיל בתוכו 30 ערוצים) -
@clickone אמר במה זה PRI, ומה צריך בשביל זה:
- כמה ערוצים?
- סיפ יכול להיות גם עם המון ערוצים. הבעייה זה רוחב הפס של האינטרנט
אולי אתה יכול לשים סיב אופטי אם המיקום שלך מאפשר את זה.
- אני צריך כ 30 אפיקים - ערוצים
- אני יבדוק
- איזה חברה הכי מומלץ וזול?
-
@nachman לגבי PRI אני פחות יודע כי לא התעסקתי עם זה
לגבי סיפ, תבדוק אולי עם רוחב פס טוב, אם תשים את השרת מרכזייה בענן, זה יכול לעבוד היטב ויותר זול.
מקסימום תשים 2-3 תשתיות אינטרנט ותפצל את הקווים לפי תשתיות (כשזה מחובר לענן בחוץ זה אמור להיות תקין) -
@nachman ציר pri מאופיין בעלויות גבוהות להתקנה כובלים אותך בהנחה באם תישאר מחובר 36 חודש אצל הספק.
לא ישתלם לך להתנייד ללא עלויות, במקרה של תקלה יש לך עוד משהוא לטפל בכרטיס שעולה ולא עובד וכו' אתה נשאר כבול לכתובת ההתקנה של ציוד הקצה.
אם אין צורך אמיתי זה לא שווה את ההעתסקות בזה.
-
@nachman הסבר קצר
ישנם כמה שיטות להוצאת שיחות מטלפון
- קו יחיד שמחובר למרכזיית בזק.
- ציר PRI
- sip trunk
הסבר:
-
קוי יחיד זה מה שיש לך בבית (זוג חוטים מהשקע אצלך בבית/משרד ומשם ישירות לבזק - כל קו עומד בפני עצמו.
-
ציר PRI
זהו תשתית (בעיקר של בזק) שמגיע עד לפתח המרכזיה שלך האנלוגית בלבד.
הציר הזה נועד למי שיש מרכזיה אנלוגית להוציא מס' שיחות במקביל (מא"כ בקו יחיד שלא ניתן לעשותו)
ולכן כדוגמא אם יש לך מרכזיה אנלוגית של לפחות 30 שלוחות פנימיות אתה יכול לשים ציר PRI וכל 30 השלוחות יכולים להוציא שיחות לעולם החיצון בו זמנית. כאשר אם יש לך יותר מ 30 שלוחות אז רק 30 מהם יוכלו להוציא שיחות בו זמנית.
בד"כ חברות שיש להם מרכזיות אנוגיות ישנות שמים את הציר הזה.
ישנו כרטיס מיוחד שמחבר בין הציר לבין המרכזיה. -
sip trunk
זהו תשתית טלפוניה דיגיטלית שרוכבת על רשת האינטרנט ולכן יש צורך להקים מרכזיה אינטרנטית כגון אסטריקט לצורך קיום שיחות טלפון.
ההבדל מין מרכזיית אנלוגית למרכזיית דיגיטלית זה שבאנלוגי אתה מוגבל ע"פ סוג המרכזיה לכמות השלוחות מה שאין כן במרכזיית דיגטלית כדוגמת אסטריקט ששם אתה יכול להקים כמה שלוחות פנים שאתה רוצה וכולם רוכבים על האינטרנט.
וכמות השיחות הבו זמנית שאתה יכול להוציא למרכזית האסטריקט נזגרת מכמות הטרנקים שיש לך.אפשר לשלב בין המרכזיית האנלוגית וציר ה PRI ומרכזית האסטריקט ע"י כרטיסים ומתאמים בין המוצרים ולהוציא שיחות בין הציר לבין האינטרנט ע"פ ניתובים שונים והגדרות
-
@nachman לבזק יש מוצר שנקרא IP-PRI, שזה בעצם SIP המחובר בחיבור לרשת הפנימית של בזק (לא אינטרנט) ומביאים לך את החיבור בסיב אופטי, נקודת הקצה הוא חיבור רשת של SIP, מבחינת בזק יש כאן חיבור תשתית לכתובת ומחיר ההתקנה הוא יקר.
הסיבה שבזק קוראים לזה כך, הוא בשל סיבות רגולטוריות שמאפשר להם בין היתר לתמחר את השירות במחיר יקר, ולא לפי המקובל את ספקי SIP במפ"א.
-
@Shmuel754 אמר במה זה PRI, ומה צריך בשביל זה:
@nachman לבזק יש מוצר שנקרא IP-PRI, שזה בעצם SIP המחובר בחיבור לרשת הפנימית של בזק (לא אינטרנט) ומביאים לך את החיבור בסיב אופטי, נקודת הקצה הוא חיבור רשת של SIP, מבחינת בזק יש כאן חיבור תשתית לכתובת ומחיר ההתקנה הוא יקר.
הסיבה שבזק קוראים לזה כך, הוא בשל סיבות רגולטוריות שמאפשר להם בין היתר לתמחר את השירות במחיר יקר, ולא לפי המקובל את ספקי SIP במפ"א.
אז דרך איזה חברה הכי שווה וזול לעבוד
-
@nachman
השאלה הנשאלת, מדוע אתה נדרש ל PRI? האם יש לך ציוד מיוחד שעובד רק עם PRI או מרכזייה ישנה. אם אתה לא יודע את התשובה לך על SIP TRUNK ותעשה סקר שוק מה אתה מקבל ובאיזה מחיר,
אם אתה נדרש לPRI, הרי שאתה צריך מוצר מיושן ויקר. כשאתה מציין שנדרש לך 30 ערוצים, לידיעתך זה ממש לא הרבה, SIP עובד עם הרבה יותר ונותן לך אפשרויות ניתוב נוספות. -
@nachman
השאלה הנשאלת, מדוע אתה נדרש ל PRI? האם יש לך ציוד מיוחד שעובד רק עם PRI או מרכזייה ישנה. אם אתה לא יודע את התשובה לך על SIP TRUNK ותעשה סקר שוק מה אתה מקבל ובאיזה מחיר,
אם אתה נדרש לPRI, הרי שאתה צריך מוצר מיושן ויקר. כשאתה מציין שנדרש לך 30 ערוצים, לידיעתך זה ממש לא הרבה, SIP עובד עם הרבה יותר ונותן לך אפשרויות ניתוב נוספות.אני מעדיף SIP. אבל רוצה לדעת מה המחירים בין החברות ולא הבנתי עם בזק כן עובדים עם SIP או לא
-
@nachman בזק עובדים עם SIP רק קוראים לזה IP-PRI וגובים דמי התקנה מופרזים, ולא ניתן לשנות כתובת התקנה בשינוי ניתוב IP רק העתקה של תשתית בתהליך שלוקח לא מעט זמן.
תודה רבה על ההסבר.
אז אם איזה חברה הכי שווה וזול לעבוד, אני כבר מתחיל להסתבך, (והאם חוץ מבזק יש חברות נוספות שמספקות מספר 02/03 וכו') -
@nachman אמר במה זה PRI, ומה צריך בשביל זה:
@nachman בזק עובדים עם SIP רק קוראים לזה IP-PRI וגובים דמי התקנה מופרזים, ולא ניתן לשנות כתובת התקנה בשינוי ניתוב IP רק העתקה של תשתית בתהליך שלוקח לא מעט זמן.
תודה רבה על ההסבר.
אז אם איזה חברה הכי שווה וזול לעבוד, אני כבר מתחיל להסתבך, (והאם חוץ מבזק יש חברות נוספות שמספקות מספר 02/03 וכו')