"תוכנה לניהול מוסד", וואלה!...
-
ושוב מגיע ה'מתכנת' התורן, הוא כבר עשה כמה 'תוכנות' באקסס לניהול הת"ת בישיבה ולחישוב מלאי בחנות של הדוד.
ועכשיו, עכשיו זה כבר אמיתי הוא מתחיל להכין תוכנה לניהול מוסד...
הוא ישלב שם ייצוא למסב, וממשק לאשראי, תרומות ומלגות, מחולל דוחות ומה לא.
ראינו אותם פה ובפורומים אחרים, שואלים שאלות, מתקדמים, כל אחד לפי רמתו ויכולתו.ואז נהיה שקט.
כי?
התוכנה מוכנה ויש לקוחות שמשתמשים בה, וההפצה רק הולכת וגדלה?
כי המתכנת(ים) דנן הרים ידים ופרש באמצע (באיזה שלב? נסיון לפצח api או אחר ארכיטקטורת ההוקי"ם?)
או שמלכתחילה זה היה מיועד למוסד אחד בלבד שמשתמש (?) עם זה עד היום בהצלחה?האמת שקצת הציקה לי ההודעה הזו, רק שאני מדאי עסוק כעת להסביר למה (כי "בתוכנה לניהול מוסדות" שלי [שכתובה באקסס, אגב) אני צריך לטפל בתוספת חשובה למחר שלקוח ביקש לפני חצי שעה.) וכשאני יסיים את התוספת אני יהיה עייף כדי להסביר
למרות שאני בטוח שלא התכוונת ל אותו. הוא ממש לא נראה לי בא מעולם האקסס כמונו.....פורסם במקור בפורום CODE613 ב30/07/2015 00:58 (+03:00)
-
הבהרה נחוצה:
ברור שאין כל חסרון באותם מתכנתים מתחילים - אלא להיפך, לשם כך נועד הפורום להיות להם לעזר, בעזרה המופלאה של מתכנתים גדולים המקדישים את זמנם למען הזולת!!
ברור גם שהתוכנות הגדולות לניהול מוסד הקיימות בשוק מבוססות אקסס, (וגם עם העתיד בווב חלק גדול מההווה עדיין בדסקטופ...)
אני באתי רק לשאול אייהם אותם מתחילים? ההתקדמו? הנסוגו?פורסם במקור בפורום CODE613 ב30/07/2015 10:18 (+03:00)
-
כמתכנת מתחיל, (אקסס במקור לוטש כעת עינים לווב) אבל לא מהסוג שישב וילמד אלא "ילמד על הבשר" תוך כדי תכנות ללקוח אמיתי
מעניין אותי עם זה הולך? אם זה יכול עבוד ככה.
ונכון, שמענו פה בפורום מגדולי המתכנתים שככה מתחילים - בקפיצה למים
השאלה הכיצד חוו את התהליך הזה אותם מתכנתים מתחילים שהסתובבו ומסתובבים פה.פורסם במקור בפורום CODE613 ב30/07/2015 18:45 (+03:00)
-
למה אתה מעדיף ללמוד על הבשר ולא לשבת וללמוד?
רחמים, אתה למדת על הבשר, או ישבת ולמדת לשם לימוד?
לדעתי אבי כעת לומד לשם לימוד,
אבל אני באופן אישי למדתי על הבשר של הלקוח הראשון שלי, וביננו, בלי שהלקוחות ישמעו, תמיד יש פעם ראשונה שמנסים על הלקוח בכל דבר חדשש. למשל ממשק למרכזייה, SMS וכו'פורסם במקור בפורום CODE613 ב31/07/2015 02:12 (+03:00)
-
@רחמים
למה אתה מעדיף ללמוד על הבשר ולא לשבת וללמוד?רחמים, אתה למדת על הבשר, או ישבת ולמדת לשם לימוד?
לדעתי אבי כעת לומד לשם לימוד,
אבל אני באופן אישי למדתי על הבשר של הלקוח הראשון שלי, וביננו, בלי שהלקוחות ישמעו, תמיד יש פעם ראשונה שמנסים על הלקוח בכל דבר חדשש. למשל ממשק למרכזייה, SMS וכו'לא יודע אם התכוונת אלי.. אבל אני אכן לומד לשם לימוד..
אבל גם אם הייתי רוצה - אין לי לקוחות :lol:
וחוצמיזה אני לא ככ מבין איך אפשר ללמוד על הבשר (חוץ מבאקסס שזה נשמע כאי' הדבר היחיד שצריך לעשות זה לכתוב קוד, וכל הממשק הויז'ואלי כבר מוכן..) הרי חסר לי ככ הרבה ידע, אז מה אעשה כשהוא יבקש גם חיבור לדטהבייס וגם חיבור לווב ושהוא יוכל לגשת מכמה מכשירים, וכו' וכו'? הרי יש דברים שלוקח ככ הרבה זמן כדי ללמוד, והלקוח בטח רוצה את התוכנה כמה שיותר מהר ולא בעוד כמה חדשים... :lol: :lol:פורסם במקור בפורום CODE613 ב31/07/2015 08:31 (+03:00)
-
ושוב מגיע ה'מתכנת' התורן, הוא כבר עשה כמה 'תוכנות' באקסס לניהול הת"ת בישיבה ולחישוב מלאי בחנות של הדוד
לא ממש מצליח להבין את הזלזול, מיהו בעיניך מתכנת ללא מרכאות?? אחד שלמד באקדמיה? עבד בחברת כוח אדם המספרת שירותים למשרדי ממשלה?? (שאת הקוד שלהם אתה יכול לראות אפילו בדפדפן איזה HTML מגעיל ומכוער...)
כל אלו בעיני אינם אותם אנשי מקצוע טובים ויצירתיים שהייתי רוצה לנהל איתם שיחה (יצא לי להכיר מהם יש בהם שחצנים שחושבים את עצמם לאלילים בגלל שעבדו פעם במשרד האוצר ואולי עשו פעם סלקט על "כמה כסף יש עכשיו במדינה" ווואוו איזו חרדת קודש... אנשים כאלו הם ממש לא נעימים עד כדי שהם לא מסוגלים לשמוע אותך בכלל הם רק מדברים בלי סוף על עצמם) אני מאמין אך ורק באותו מתכנת שהתחיל עם תשוקה גדולה לכתוב תוכנה למחסן של דוד שלו, והוא מתקדם ללא לאות ולומד כל הזמן. אז למה לכתוב בכזו ציניות, זהו הדור הבא, ואלו האנשים המבוקשים ביותר בשוק אגב. יש כיום 2 תוכנות מפורסמות לניהול מוסדות, אחד APT והשני עסקים. מעניין ש 90% מהלקוחות שלהם מקללים אותם, או שהם פשוט לא מבינים כלום. אז אתה רוצה שהשוק יישלט בידי בריונים שמספקים סחורה זבל, או לפתוח את השוק לאנשים טובים באמת???
אתמהה.פורסם במקור בפורום CODE613 ב01/08/2015 22:57 (+03:00)
-
טוב, דברי הוצאו מהקשרם - אבל אני הוא זה שהוצאתי אותם מההקשר...
ואני יסביר...אני עצמי גם כן מתכנת מתחיל שלמד על תוכנה שכתב למחסן של דוד שלו
אני הוא גם אותו מתכנת מתחיל שבונה תוכנה למוסד באקסס, ורוצה כעת להתקדם לווב
רציתי לקחת על עצמי בימים אלו פרוייקט גדול ל-2 לקוחות, קפיצה למים. [פילוח מגביות, בשילוב אפשרות סליקה ועוד]
ודווקא מנקודה זו ניסיתי לשאול, האומנם זה יכול ללכת ככה?
וליתר הבהרה: אני כיום גרפיקאי (מצליח בעיני ובעיני חשבון הבנק), ובשביל פרוייקט כזה אני ידלל מהעבודה במטרה להיכנס ולהשתקע בתחום התכנות
והזלזול, כפי שהשתמע - בא כנראה ממקום של פחד...פורסם במקור בפורום CODE613 ב02/08/2015 11:35 (+03:00)
-
מהטעם הנ"ל גם אני לא ממליץ על קפיצה למים על חשבון הלקוח.
מצד שני יש לקוחות שרוצים לשלם ממש זול ולא אכפת להם האיכות, (שזו טעות איומה מצד הלקוח לדעתי) ואם אתה מוצא לקוח כזה שמסכים שתקפוץ למים יחד איתו זאת יכולה להיות התחלה טובה, רק חשוב להתייעץ עם מתכנת מנוסה לפני הקפיצה לראות שהפרוייקט ריאלי למידותיך, לעשות תיאום ציפיות, ולקפוץ למים - לטבוע או לצוף.
כדאי מאוד גם במקרה כזה למצוא מתכנת מומחה שייעץ פה ושם וישמש כ"מציל" במים שאין להם סוף. . .פורסם במקור בפורום CODE613 ב02/08/2015 15:52 (+03:00)
-
תקפוץ למים רק אם אתה אוהב את המים ורוצה לחיות שם לנצח, אז בשביל שלא לדפוק את הלקוח, אתה יכול לקחת את העצות של סופטס. אבל אם אתה בא רק לבקר בבריכה בבין הזמנים, אז תיכנות ברמה כזו זה ממש לא בריכה שנועדה למשחקים, זה נהר האמזונס, או שאתה צולח אותו, או שאתה מוצא את עצמך באמצע יערות הגשם ללא כל מוצא...
בכ"א אני מניח שיש כאן מספיק כאלו (ואני בתוכם) שיש להם עסק פעיל וחזק ומן הסתם ישמחו לקחת עבודות קשות ומורכבות - אם בסופו של דבר תחליט לא לקחת את הפרוייקט על עצמך. ואולי אפשר אפילו לתת לך להשתלב שם ותוך כדי כך ללמוד... דבר איתי בפרטי.פורסם במקור בפורום CODE613 ב02/08/2015 17:43 (+03:00)
-
תקפוץ למים רק אם אתה אוהב את המים ורוצה לחיות שם לנצח, אז בשביל שלא לדפוק את הלקוח, אתה יכול לקחת את העצות של סופטס. אבל אם אתה בא רק לבקר בבריכה בבין הזמנים, אז תיכנות ברמה כזו זה ממש לא בריכה שנועדה למשחקים, זה נהר האמזונס, או שאתה צולח אותו, או שאתה מוצא את עצמך באמצע יערות הגשם ללא כל מוצא...
חותם על כל מילה!!
כשהתחלתי חשבתי שזה בריכת שחיה..
אבל לאט לאט הבנתי שזה מים שאין להם סוף..
בכל אופן - ברוך שעשה את הים הגדול :lol: אין ספק שזה כיף ונותן סיפוק :lol:
אז שיהיה לך (ולכולנו..) בהצלחה!!פורסם במקור בפורום CODE613 ב05/08/2015 22:47 (+03:00)