לינוקס (אובונטו) - מישהו התנסה עם ofono?
-
@chv אמר בלינוקס (אובונטו) - מישהו התנסה עם ofono?:
שלא הוצאת שיחות דרך סים אלא סיפ
סיפ זה פרוטוקול לשיחות שממומש בין מרכזיות
ויש לי חיבור מול חברות שדרכם אני מוציא שיחות (בתשלום כמובן)
ושם אפשר להוציא או להכניס גם מאות שיחות בו זמנית ובכל שיחה לעשות משהו אחרבסים לעומת זאת, בד"כ אתה יכול להשתמש בחבילה שלך,שברוב המקרים לא מוגבלת לדקות (נורמליות), אבל מצד שני שם אתה מוגבל לשיחה אחת בו זמנית
לגבי ההתקנה, התכוונתי שאני לא צריך להתקין לפני כי חשבתי שזה מה שמפריע לך (סורי)
אתה יכול בבקשה להדביק את הודעת השגיאה מהטרמינל? (אפשר גם צילום מסך ממנהל החבילות, אבל אם אתה יכול עדיף מהטרמינל)
אם הוא כותב שהותקנו 0 חבילות זה או שהחבילה כבר מותקנת ומדעוכנת, או שלא נמצאה חבילה כזו -
-
@yossiz צודק.
כי זה לא ככ מובן לי.
אני לא ככ מבין בלינוקס (עדיף לכתוב - לא מבין בכלל).
ע"כ @clickone השתלט לי והתעסק לי בלינוקס, בסוף אולי לא נגמר העניין אבל לפחות הבנתי טיפה את הכיוון, אבל די ירדתי מהעניין. (נראה - אולי יהיה המשך טיפול..)נ.ב. קצת כן כתבתי מה הבעיה - שלא הולך לי להתקין חבילה\תוסף\תוכנה בלינוקס בשם "ofono". שיעודה הוא להשתמש בMobile broadband של המחשב (שכמובן יש לי במחשב) כמו טלפון סלולרי רגיל, שיחות סמסים כו'. ופירטתי את דרכי הניסיונות שלי.
הנה לדוג' תשובת הטרמינל להתקנה של ofono(קיזזתי פרטי חשבון שלי..):apt-get install ofono...צונזר...
Reading package lists... Done
Building dependency tree
Reading state information... Done
ofono is already the newest version (1.21-1ubuntu1).
The following packages were automatically installed and are no longer required:
libaudio2:i386 libice6:i386 libmng2:i386 libmysqlclient20:i386
libqt4-dbus:i386 libqt4-declarative:i386 libqt4-network:i386
libqt4-script:i386 libqt4-sql:i386 libqt4-sql-mysql:i386 libqt4-xml:i386
libqt4-xmlpatterns:i386 libqtcore4:i386 libqtdbus4:i386 libqtgui4:i386
libsm6:i386 libxt6:i386 qt-at-spi:i386
Use 'sudo apt autoremove' to remove them.
0 upgraded, 0 newly installed, 0 to remove and 4 not upgradedמה שבעצם אומר שהתכנה כבר במחשב.
וזה גם קורה כשמבקשים apt-get install ofono-phonesim.מה שבעצם מעלה את הנושא שהתכנה קיימת, רק ש:
אפשרות א' - היא צריכה עוד רכיבים ובעלייה שלה היא לא מצליחה בלעדיהם. ובזה @clickone התעסק בעיקר, הגיע לקונפיג של התכנה וביצע בדיקות שהראו מה חסר, ואז היה לו תימה למה חסר לי את זה, ולמה את זה, (QT) וניסה להכניסם, ולקח זמן וכו' ולא נגמר. (ובסוף הוא כנראה החליט שזה לא הבעיה ולא צריך להתייחס לדרישות האלה)
אפשרות ב' - יותר סביר - שאני לא יודע לחלוטין איך להפעיל אותה ואין לה שום ממשק גרפי רק בטרמינל - מה שנשלל לי קצת כי לפי מה שראיתי בפורום שאיני זוכר עכשיו (אולי אמצא אותו בהיסטוריה) תמונה כזאת כאילו צילום מסך ונראה שם ממשק גרפי נחמד לחלויטן כמו שיחה בסמארטפון רגיל.
אפשרות ג' - שזה בכלל חבילה של האקרים או משהו. שלא באמת אמורה לעבוד. אני לא חשדן כמו @clickone (תכלס הוא כתב את זה ב2:30 בלילה אחרי שעה וחצי של נסיונות..).בכל אופן מאוד הייתי רוצה להצליח להפעיל את האפשרות הזאת של תפקוד כמו טלפון סלולרי בלינוקס. ואם אתה יודע על דרך אחרת אולי תכתוב. פחות אני מעדיף טרמינל כי אחרי הכל אני די מתחיל בכל העניין. אבל אם זה מה שיידרש, אין מה לעשות, אני פשוט צריך את זה לצורך מאוד מסוים. לא איזה משהו דחוף יותר מידי או פיקוח נפש. חצי גיק חצי צרכי פרנסה
תודה שקראת עד כאן! (ובהצלחה לכל האחרים שקראו גם הם. אני תמיד קורא את הפוסטים שלכם עד הסוף ולא מבין למה עשיתי את זה. עכשיו הגיע תורכם )
-
@chv אין לי שום נסיון ב-ofono ספציפית. אבל יש לי הרבה נסיון בלינוקס.
קראתי מדף הבית של ofono שזה לא תוכנה אלא תשתית שעליו בונים תוכנות. SDK, ספרייה, פריימוורק, איך שתרצה לקרוא לזה... תקן אותי אם אתה חושב שאני טועה.
ofono-phonesim גם לא כל כך קשור לענין אם הבנתי נכון כי זה מודם אמוטלטור עבור טסטים. -
@yossiz גם אני קראתי את האתר של ofono ובאמת משם משמע שהם רק פיתחו את ה- תקרא לזה API שעליו צריך לכתוב ממשק, אבל אמור להיות לכזה דבר לפחות אפשרויות הבסיסיות ביותר דרך הטרמינל.
אבל אני סתם מדבר באויר כי מה אני מבין בזה בכלל ואפילו אין לי את הכתובת של הפורום הנ"ל לבדוק נורמלי.. -
@chv אמר בלינוקס (אובונטו) - מישהו התנסה עם ofono?:
ofono
אני לא מכיר את האפונה המדוברת
אבל אם הייתי צריך לנחש
הייתי אומר שכנראה ואולי חסר dependencies
בשביל לא להסתבך עם הדבר הזה (dependencies)
הייתי אומר שהכי טוב להשתמש עם gdebi
והוא כבר יתקין את כל dependencies -
@משחזר-מידע וכולם
לגבי התלויות, ההתקנה עם apt-get לכאורה הביאה הכל
מצד שני בקימפול ידני של הסורס, הוא מביא הרבה תלויות שחסרו
תכלס, בשורת פקדה יש פרמטר של GUI
אבל הבעייה שם בעיקר שהטעינה של הconfig נטענת בלי סוף
וגם אם אני מנסה להריץ את זה כפקוות CLI זה עדיין נתקע באותו מקוםהמוזר הוא, שלא מדברים כמעט על החבילה הזו (למעט פרוייקט טייזן, שככל הנראה לקח את הOFONO כפרוייטק הבסיס לחייגן שלו
לא ניסיתי להתקין את זה אצליאצלו המערכת היא אובונטו + גנום