מברגה בזול
-
-
-
@מעמד אמר במברגה בזול:
@ארי63 אסאקי אתה מכיר ?
כי אני דוקא מרוצה ממנה מאד - אימפאקטהיה לי אסאקי, שתי הבטריות הלכו ביחד אחרי חצי שנה.
האחריות של החברה על סוללות, כמה (לא) צפוי, חצי שנה בלבד...
במקרה היתה לי אחריות של החנות, ואחרי הרבה זמן תיקנו לי אותן.זה היה מזמן, אולי זה שונה היום.
-
@דף-היומי אמר במברגה בזול:
@מעמד אמר במברגה בזול:
@ארי63 אסאקי אתה מכיר ?
כי אני דוקא מרוצה ממנה מאד - אימפאקטהיה לי אסאקי, שתי הבטריות הלכו ביחד אחרי חצי שנה.
במקרה היתה לי אחריות של החנות, ואחרי הרבה זמן תיקנו לי אותן.זה היה מזמן, אולי זה שונה היום.
אם זה היה מזמן אז כנראה זה היה בטריות ניקל קדיום שהם ממש לא היו עם תוחלת חים. היום זה בטריות ליתיום.
-
@ארי63 אמר במברגה בזול:
@מעמד אמר במברגה בזול:
@ארי63 אסאקי אתה מכיר ?
אם זה היה מזמן אז כנראה זה היה בטריות ניקל קדיום שהם ממש לא היו עם תוחלת חים. היום זה בטריות ליתיום.
מזמן לא התכוונתי 20 שנה...
כמה שזכור לי, זה היה ליתיום. -
@ארי63 אמר במברגה בזול:
מזמן לא התכוונתי 20 שנה...
לא צריך להרחיק ל20 שנה .. עד לפני כמה שנים זה היה סטנדרט בדגמים הביתיים.
זה כבר לא תחת ידי לבדיקה, בכל זאת זכור לי שהיה ליתיום.
-
-
@zvinissim אמר במברגה בזול:
כתבתם על מברגות איפקט ורגילות ועם ובלי פחמים
- בכלל מישהו יודע מה ההבדל בין מברגת איפקט למברגה רגילה ומה השימוש של כל אחד?
זה יחסית קל -
מברגת קלאץ’, היא מברגה הכוללת מנוע שמסובב את המקדח או ראש ההברגה דרך “גיר” המורכב מגלגלי שיניים (מכונה לעתים “מברגה/מקדחה”). מברגות אלו כוללות גם מנגנון קלאץ’, אשר בדיוק כמו מנגנון הקלאץ’ ברכב שלנו, כולל מערכת גלגלי שיניים בעלי יחסי המרה. בעת העבודה עם המברגה, גלגלי השיניים של מנגנון הקלאץ’ מסתובבים בהתאם לוויסות מנגנון הפיתול אשר נקבע ע"י המשתמש באמצעות ווסת טורק המאפשר לבחור את רמת כח הסגירה עד לרמה המרבית, שמעבר לה הקלאץ’ יחליק והמברגה תפסיק לסובב את הבורג. כאשר צריך לבצע קידוחים ניתן גם לנעול את הקלאץ’ על מצב מקדחה לקבלת כח סגירה מרבי. בנוסף, במברגות קלאץ’ יש פוטר אוטומטי, שהינו וורסטילי מאוד, הוא מאפשר שימוש במקדחים עגולים, בביטים להברגה, ראשי שיוף או מברשות ברזל עגולותמברגת אימפקט פועלת בצורה שונה ממברגת קלאץ’. מברגות האימפקט הן פיתוח יחסית חדש הכולל מנגנון מיוחד עם פטיש פנימי. מברגת אימפקט פועלת כמו מברגה רגילה כל עוד היא אינה נתקלת בהתנגדות. כאשר המברגה נתקלת בהתנגדות גבוהה, מנגנון הפטיש נכנס לפעולה ובמקום סיבוב רציף מקבלים רצף של מכות סיבוביות קצרות, בעלות כח מתפרץ. בעזרת מנגנון זה יכולה מברגת אימפקט להשיג כח סגירה גדול יותר מאשר מברגת קלאץ’, לעיתים אף פי שניים או שלושה. בניגוד למברגת קלאץ’, במברגות אימפקט נעשה שימוש בראש משושה (ביטים), בגלל כח הסגירה העצום, שהינו פחות וורסטילי אבל מונע החלקה של הביט.
יתרונות וחסרונות
מברגת אימפקט מספקת כח הברגה רב, דבר המהווה יתרון בעת ביצוע עבודות הדורשות מומנט רב כגון סגירת ברגים קודחים במתכת. בנוסף לכך, ראש האימפקט גם מספק כח בכיוון ההברגה, דבר שלא דורש לחיצה בחוזקה על המברגה כדי שהבורג יחדור אל החומר, מה שהופך הברגת ברגים לתוך מתכת או עץ לקלה ומהירה יותר. בשימוש במברגת קלאץ’ אנו משיגים דיוק רב יותר באמצעות ווסת הטורק במאפשר לנו לווסת את עוצמת בפיתול. דבר המאפשר לנו להשיג יש דיוק גדול יותר בעבודה היות שהיא מספקת פחות כח מוחלט, אבל היא מספקת את הכח בצורה קבועה, חלקה ועדינה יותר. מעבר לכך שמנגנון הקלאץ’ מאפשר לווסת בצורה מדויקת את כח ההברגה, כך שהסכנה להחדיר את ראש הבורג עמוק או “למחוק” אותו אל תוך החומר קטנה יותר. מברגת קלאץ’ מתאימה יותר לביצוע קידוחים גם בגלל הראש שתואם למקדחים עגולים מהסוג הנפוץ, וגם עקב העובדה שהיא לא נוקשת בעת מאמץ, מה שמאפשר שמירה על חיי המקדח ואפילו קידוח יותר מהיר.אז איזו מברגה כדאי לבחור?
ראשית יש לבחון מה השימוש העיקרי שלך על מנת לבחור את המברגה המתאימה לך. אם אתה בעל מקצוע שצריך כלי חזק בעל יכולת התמודדות עם עוצמות גבוהות / ברגים ארוכים, אנו ממליצים לבחור במברגת אימפקט, שתהפוך את חייך לקלים יותר ואת עבודתך למהירה יותר. מי שלא נזקק לכח הברגה גדול ומבקש גם לקדוח עם המברגה (כמובן בהתאמה לחומר), עובד בעיקר עם ברגים עדינים ורוצה כלי וורסטילי יותר, טוב יעשה אם יבחר במברגה המסורתית. הפתרון האידיאלי הוא לקנות סט מברגות אימפקט וקלאץ’, המשתמשות באותו סוג סוללות ומטען.מקור: אלמוג - ציוד טכני
-
@עברי-אנכי אמר במברגה בזול:
בנוסף לכך, ראש האימפקט גם מספק כח בכיוון ההברגה, דבר שלא דורש לחיצה בחוזקה על המברגה כדי שהבורג יחדור אל החומר,
מה זה?
-
@מתבונן אמר במברגה בזול:
@WWW אמר במברגה בזול:
מה זה?
הדפיקות של האימפקט הם לא על הבורג פנימה אלא בכיוון הסיבוב.
נכון.
אך הרעיון הוא, שכיון שהאימפקט מכה כמו פטיש את הסיבובים של ההברגה בהתפרצויות כח, זה יוצר גם התפרצות של הבורג בסיבוב וכלפי פנימה, ובעצם זה עצמו דוחף אותו פנימה, ועוזר להברגה הקשה.
זה כמו פעולת פלופלור שיוצרת בסיבוב דחף כלפי חוץ, וכיון שהבורג נעוץ בעץ, הדחף כלפי חוץ שהוא יכול זה פשוט פנימה.
מקווה שההסבר מובן. -
לעצם העניין אסביר איך מברגת אימפקט עובדת
ניקח לדוגמה לוח מתכת שיש עליו בורג בעובי 10 מ"מ סגור חזק ואתם רוצים לפתוח אותו עם מפתח מתאים ולא מצליחים (כי הוא סגור חזק מאוד...)
מה שעושים זה לוקחים קרנר שפיץ ואז שמים אותו על ראש הבורג לכיון הפתיחה (נגד כיון השעון) ועם פשיט דופקים על הקרנר וככה הבורג משתחרר.
כאשר הבורג משתרר אפשר לפתוח אותו כבר עם מפתח רגיל.
אותו דבר עושים עם הסגירה. אם רוצים לסגור בורג חזק אז סוגרים אותו ואז את הרבע הסיבוב האחרון אפשר לסגור אותו בדפיקה (בד"כ לא עושים את זה בסגירה)מה שעושה מברגת אימפקט זה בדיוק אותו דבר
אם שמתם לב למברגת אימפקט יש ראש אחר ולא ראש פוטר זה ראש שנועד לנעול את הביט שלא יברח ממקומו ובתוך המברגה יש מערכת דפיקה שדופת את הראש הזה בזמן שהוא מסתובב.
מה שמשחרר את הבורג זה הדפיקות שהבורג מקבל מהמברגה ולכן הפתיחה קלה יותר.
אותו דבר מתבצע גם בסגירת הבורג. ראש המברגה מסתובב עם הדפיקות וכל פעם שיש התנגדות של הבורג להיכנס למקומו הוא מקבל דפיקה וכך הוא נכנס ומתברג יותר בקלות.לא סתם כתבתי שמברגת אימפקט לא מתאימה לכל עבודה ישנם הרבה מצבים למשל שאם תכניסו בורג לעץ אתם עלולים להגיע עם הבורג לעץ ואם תמשיכו עוד ללחוץ על פעולת המברגה הביט ימשיך להסתובב בכח הדפיקה וימשיך להכניס את הבורג הלאה ומעוצמת הכניסה של הבורג אתם עלולים לגמור על ראש הבורג/הסגירה מה שאין כן יכול לקראת במברגה רגילה שיש לכם שליטה על סיבובי המנוע כשיש לו קלא'ץ (מחליקים).
מברגת קלא'ץ
מברגת קלא'ץ עובדת בעקרון הפשוט
מאחורי הפוטר יש גלגל שינים וברגע שיש התנגדות של כניסת הבורג הפוטר מחליק על הגלגלים השינים האלו ולא נותן לפוטר להסתובב.
אם שמתם לב שלראש הפוטר ישנם דרגות של 1-12 כך שניתן לכון את הקל'ץ לפי החזק המתאים
1- הכי חלש ו-12 הכי חזק
בד"כ אפשר להתחיל בחלש מס' 5-6 ואם רואים שיש התנגדות כניסה מגדילים את רמת ההחלקה ליותר גבוהה.
בד"כ גם במברגות אלו ישנם 2 מצבי מהירות (נמוך וגבוהה) ומצב קדיחה/ברגים.
החברות הטובות מוסיפות גם מצב פטיש לדפיקה (בדומה האימפקט)