-
לא בטוח שבשלב הראשון צריך להשתמש בפריימוורק בצד לקוח, אפשר להשאיר אותו רזה ולרנדר.HTML בצד שרת, מקסימום קצת jQuery
מה שכן, צריך לתכנן נכון את הצד שרת כדי לאפשר בעתיד לעבוד עם SPA, צריך הפרדה בין הראוטינג שמרנדר את התצוגה לבין הקונטרולר האחורי שניגש לדאטבייס ומחזיר JSON.
לענ"ד כדאי שהמנחה של הפרוייקט יהיה מודע לענין הזה מלכתחילה -
עוד משהו, (אם לא תכעסו שאני מחלק עצות בלי שהתבקשתי...) יש מי שיחלוק עלי, אבל לדעתי השלב הראשון לפני במריבות על השפה - צריך לפתוח מסמך גוגל שיטס ולתכנן את מבנה המסד, טבלאות ועמודות, זה החלק הכי קריטי לענ"ד.
-
אם בסוף תלכו על נוד, לא צריך לדעת SQL אפשר ועדיף להשתמש בזה
https://sequelize.org/v5/
כך מתנהלים מול הדאטבייס בצורה הגיונית עם ישויות ואובייקטים, והכל בJS טהור עם פרומיסים
(תודה ל @zvizvi שהכיר לי את זה) -
@יוסף-בן-שמעון אמר בפרוייקט אבן הטוען:
הקונטרולר האחורי שניגש לדאטבייס ומחזיר JSON.
זה בעצם API server.
זה בהחלט האפשרות העדיפה.גם אם התכלס הרינדור יהיה כרגע בצד שרת - עדיין כדאי להפריד בין תצוגה לבין נתונים.
לגבי מנחה,
א. מכיוון ומראש מדובר פה כפרויקט למידה לפרויקט שיתופי.. לדעתי זה מאוד מכביד להיות מנחה של דבר כזה.
אם בכל זאת מישהו מתנדב - אשריו!
ב. בא נגיד והפרויקט באוויר ויש אתר פעיל והכל. בתכלס מישהו יצטרך להיות אחראי עליו. וכשלמישהו יהיה חשק גם להחזיר הוצאות, הבלגן עלול להתחיל.. את כל זה אתה מכליל באחריות המנחה? -
@aaron אמר בפרוייקט אבן הטוען:
לגבי מנחה,
א. מכיוון ומראש מדובר פה כפרויקט למידה לפרויקט שיתופי.. לדעתי זה מאוד מכביד להיות מנחה של דבר כזה.
אם בכל זאת מישהו מתנדב - אשריו!
ב. בא נגיד והפרויקט באוויר ויש אתר פעיל והכל. בתכלס מישהו יצטרך להיות אחראי עליו. וכשלמישהו יהיה חשק גם להחזיר הוצאות, הבלגן עלול להתחיל.. את כל זה אתה מכליל באחריות המנחה?השאלה מופנית אלי?
-
@יוסף-בן-שמעון
תכלס לא רק אליך... -
נראה לי שהמריבה על השפה נגמרה ב7/0 לטובת משפחת JS
אז נשאר לעבור לשלב תכנון המסד נתונים אבל אף אחד לא פתח עדיין מסמך כזה
השאלה היא מי מוכן להתנדב להתחיל לפחות את השלב הזה?
לגבי מנחה
הבעיה היא שהמומחים עסוקים מידי והמתחילים לא יכולים לקבל וודאי שלא להוביל החלטות.
האם זה אפשרי שכל אחד יתרום את חלקו
והעבדה לא תיפול על מי שיתנדב להיות המנחה הרשמי ? -
@aaron אמר בפרוייקט אבן הטוען:
לדעתי כל הדיונים האלו צריכים להיות במקום שונה מאשר פורום.
משהו יותר מהיר, כמו סלאק אולי?
מה עוד פתוח בנטפרי?זה לא רלוונטי למקרה שלנו
אבל אם זה מעניין אותך יש עוד שירות דומה לסלאק
https://discordapp.com/ -
נפתח מסמך אפיון, וכן כדלעיל - קבוצת סלאק, (פתוח בנטפרי) ודף ב GitHub.
נשמח לכל הערה והארה!
בבקשה לא להספים - המנהלים מפנים לטובת הפרויקט מזמנם היקר ללא תמורה, נא להתחשב בכך. -
@nigun אמר בפרוייקט אבן הטוען:
מה קורה עם זה?
אולי הפרוייקט היה מידי כבד?אני אישית אני מאוד מחפש מדריך מסודר ללימוד הנושא, אבל לצערי לא הצלחתי לתפוס ראש עם כל הפוסט הזה... אני לא מכיר את כל המושגים שעליהם דיברו.
אולי כדאי לחלק את הנושא לשני חלקים:
חלק אחד - לדיון ותגובות, וחלק שני - למדריך עצמו (שם יוצגו רק המסקנות וניתן יהיה ללמוד משם צעד אחר צעד, בדומה למה ש@dovid עושה עם המדריך שלו)