סקלווי: חיבור לקבצים שנמצאים בINSTANCE אחר
-
@שואף אני אמרתי לך לא לקרוא לקבצים במספר רץ.
אלא מה? ייצוג טקסטואלי ייחודי כל שהוא. למשל במקרה הזה אתה יכול לקחת את מס' המשתמש/שיחה + זמן יצירת הקובץ.
כעת שאתה אומר שאתה רוצה לספק למשתמש מספר איתו הוא יוכל להתייחס לקובץ, תוכל פשוט לתת מספר רץ פר משתמש, או כל דרך ייחודית שתימצא לנכון, בה צירוף המספר שאתה נותן למשתמש יחד עם נתון/נים אחרים ייצור יחודיות. תצטרך לוודא שכשהמשתמש ירצה להתייחס להודעה, תוכל ללדעת את שאר הנתונים וככה להרכיב את מזהה הקובץ שיהיה קימבון של המזהים עם MD5 וכל זה.כל זה כתבתי לספורט להעמיד את דברי שלא ירדו לעמוק הסיפור.
אבל בראיה שניה פשוט לי שהדרך היא להעביר את האחריות הזו למסד - לפני יצירת קובץ אתה יוצר שורה במסד ולוקח את מזהה השורה. ככה גלגלת את בעיית הבו זמניות למסד נתונים שהוא בנוי לעבוד עם זה מצויין.
עדיין הפתרון של הMD5 טוב למקרה שתרצה ליצור את הקובץ מיייד לפני המסד, ורק אח"כ לעדשכן במסד את המזהה ולשלוף בוו העת עם המספר רץ של המסד. -
אני משתמש כבר כמה ימים בSSHFS, זה פיתרון נפלא לבעייה שלי
יש שרת MASTER שעליו הקבצים, ו4 שרתים SLAVE שמחוברים לקבצים שלואבל מידי פעם החיבור לקבצים נופל, ואני מקבל שגיאה
ls: cannot access 'remoteAsterisk': Transport endpoint is not connected
האם יש הגבלה לכמות השרתים שיכולים להתחבר לMASTER, או אולי רעיון אחר לפתור את זה?
כשאני עושה UMOUNT ושוב מחבר זה מתחבר. רק זה תוקע את המערכות, עד שאני מזהה שהחיבור נפל אנשים לא שומעים קבצים בתוך השרת הזה -
כבר תשע חודשים סובל מהבעייה של הניתוקים שכתבתי בהודעה הקודמת. רגע שיש טיפה עומס, נופל החיבור.
עשיתי CRON שבודק כל דקה אם הכונן מחובר, ואם לא, זה מחבר אותו שוב. אבל עדיין השניות האלה שהכונן מנותק עד שהוא מתחבר שוב, גורמות לבעיות ותסכול אצל לקוחות.לפני יומיים שוחחתי עם אחד שמתעסק במרכזיות, ואמר לי שהוא משתמש בNFS, שזה כמו SSHFS אבל בצורה הרבה יותר מהירה (לא דרך הSSH)
העברתי את המערכות שלי לעבוד דרך זה, ומאז זה עובד חלק, בלי ניתוקים.
מקווה שיעזור למי שמתמודד עם עומסים. -
@שואף @clickone
אני מנסה להבין קצת איך NFS עובד?
מה קורה אם יש 10 קריאות לאותו קובץ
האם הוא מוריד אותו 10 פעמים? או שיש מטמון כל שהוא?
אם יש מטמון איפה הוא נשמר? בזכרון?
(או בא נשאל יותר פשוט,מה יקרה אם יהיו 10,000 משתמשים על 20 שרתים שמשתמשים בשרת NFS אחד?)
מה ההבדל בינו לבין שאר הפרוטוקולים של DFS?