בניית שולחן כתיבה
-
@zvinissim
אני רוצה לבנות שולחן כתיבה לילדה מעץ עם פורמייקה, אשמח לקבל עצות מעשיות.
התוכנית שלי הוא לעשות שני פלטות מאונך (לרגליים) ומעליהם פלטה מאוזן (לשולחן), ומחלק הפנימי כמעט למטה לשים עוד פלטה מאוזן ברוחב 15 ס"מ לחיזוק.- מה הגובה הרצוי.
- אם איזו זויות להשתמש.
- איזה עוד חיזוקים ניתן לעשות.
תודה רבה - עם איזה זויות להשתמש.
-
@מעמד אמר בבניית שולחן כתיבה:
@Sofer לא ענו לך כאן ?
https://tchumim.com/post/74236אכן שכחתי שפתחתי אשכול בנושא.
ובכל אופן שמה שאלתי רק על הגובה, וכאן אני מעוניין בעיקר לקבל מידע על אופן הבנייה. -
@Sofer אני לא מקצוען בלבנות שולחנות.
- פורמייקה זה רק ציפוי - באיזה עץ אתה מתכוון לבנות את השולחן? (עץ מלא,MDF,סנדיוץ וכו')
- נראה לי שגובה שולחן הוא 72-75 ס"מ. (אני מכיר שולחנות שיש להם מנועלה שאפשר לכוון את גובה השולחן.)
- יש לך שרטוט/כיון כלשהוא לאיך אתה רוצה לראות את השולחן שאתה בונה? (סקיצה)
- יש לך אפשרות ללכת לראות דוגמאות של שולחנות ולנסות לבנות משהו דומה.
- אופן הבניה בד"כ היא לפי סוג העץ שתבחר.
- פלטה עליונה ישרה (לא הבנתי את סעיף 2 (איזה זוית להשתמש))
- יש לך מקום לבנות וכלי עבודה (מסור גורניט,מסור שולחן,מקדחה,מברגה,רוטר לפאזות וכו')
- הכי חשוב זה בטיחות לעבוד על הכלים מסעיף 7.
נראה לי שהכי טוב זה לקנות שולחן בהרכבה עצמית. (יש את רהיטי יראון שעושים מוצרים טובים וזולים בהרכבה עצמית או כל חברה אחרת - גילוי נאות: אין לי משם שום רווח אך יש להם שרות ומוצרים טובים).
לפני כשנה ראיתי אתר עם של מישהו מארה"ב שנתן לנתן להוריד קובץ PDF עם שרטוטים של שולחנות וארונות. (אני מרוב גאונותי לא שמרתי את הקובץ הזה או שהוא נאבד לי בהחלפת במחשב מהעבודה)
אם יש לך את הזמן והכלים יש הרבה סרטונים ביוטיוב (7-15 דקות) שמראים איך בונים שולחנות או ארונות מעץ. (לא את הגרסאות העברית אלא סרטונים באנגלית וברוסית).
אם תרצה אני אחפש לך ואשלח לך -
@zvinissim אמר בבניית שולחן כתיבה:
@Sofer אני לא מקצוען בלבנות שולחנות.
- פורמייקה זה רק ציפוי - באיזה עץ אתה מתכוון לבנות את השולחן? (עץ מלא,MDF,סנדיוץ וכו')
העץ הוא סנדוויץ.
הדגשתי פורמייקה, כיאיני רוצה להרוס את המרה מבחוץ, ולכן אני רוצה לבנות אותו עם זויות מבפנים.- יש לך מקום לבנות וכלי עבודה (מסור גורניט,מסור שולחן,מקדחה,מברגה,רוטר לפאזות וכו')
יש לי נגר שהוא חותך לפי המידה שאני צריך
נראה לי שהכי טוב זה לקנות שולחן בהרכבה עצמית. (יש את רהיטי יראון שעושים מוצרים טובים וזולים בהרכבה עצמית או כל חברה אחרת - גילוי נאות: אין לי משם שום רווח אך יש להם שרות ומוצרים טובים).
הסיבה שאני רוצה לבנות לבד, כי יש לי חדר ילדים בצבע מסויים, ואני רוצה שהשולחן יתאים לחדר.
תודה רבה -
@Sofer אמר בבניית שולחן כתיבה:
יש לי נגר שהוא חותך לפי המידה שאני צריך
תן לו שק אורז (כמה שקלים בלע"ז) ושהוא יבנה לך לפי הצרכים שלך.
תן לו לשבור את הראש בבניה@Sofer אמר בבניית שולחן כתיבה:
הדגשתי פורמייקה, כיאיני רוצה להרוס את המרה מבחוץ, ולכן אני רוצה לבנות אותו עם זויות מבפנים.
לא הבנתי על איזה זוית אתה מדבר ואיזה המרה
-
תי פורמייקה, כיאיני רוצה להרוס את המרה מבחוץ, ולכן אני רוצה לבנות אותו עם זויות מבפנים.
התכוונתי ל'מראה' (-יופי).
איך אני מחבר את הרגליים למדף, שמים אחד על השני, ובפנים שמים זוויות. -
@zvinissim
זה הרעיון:
@Sofer נראה שהשולחן הזה בנוי מMDF/עץ דחוס בעובי של כ-3 ס"מ מצופה במלמין או חומר דומה.
מה גם שנראה לפי התמונה שרוחב בין שני פלטות הרגלים הם 60 ס"מ והפלטה העליונה היא משהו כמו 75-80 ס"מ.רק לשים זויות ולחבר בין החלקים אני לא בטוח שהשולחן יהיה יציב דיו.
מה שכן צריך לעשות זה ברגי קשירה כמו שרואים ברגל ימין למעלה (העיגול הקטן).
או לחילופין זה לעשות חור 3 מ"מ ולעבור עם בורגעבה מתאים בין החלקים (לא בורג עץ) -
@zvinissim
זה הרעיון:
@Sofer נראה שהשולחן הזה בנוי מMDF/עץ דחוס בעובי של כ-3 ס"מ מצופה במלמין או חומר דומה.
מה גם שנראה לפי התמונה שרוחב בין שני פלטות הרגלים הם 60 ס"מ והפלטה העליונה היא משהו כמו 75-80 ס"מ.מה שכן צריך לעשות זה ברגי קשירה כמו שרואים ברגל ימין למעלה (העיגול הקטן).
אני לא מבין בתמונה מה הבורג הזה עושה שם, את מה הוא מחזיק.
ולמה לא רואים את הבורג הזה בעוד מקומות,או לחילופין זה לעשות חור 3 מ"מ ולעבור עם בורגעבה מתאים בין החלקים (לא בורג עץ)
זה הורס את הפורמייקה, לא ? -
ולמה לא רואים את הבורג הזה בעוד מקומות,הבורג הזה מחזיק את הפלטה למעלה בשביל בניה ופירוק קל
אם יש לך ארונות יחסית חדשים אתה יכול לראות את הברגים האלו גם שם
זה נועד לפירוק והרכבה מהירה במקום לשים זוויות וברגים עם מברגה
כאלו שהם הורסים את העץ
-
ולמה לא רואים את הבורג הזה בעוד מקומות,@Sofer אני מדבר על זה:
אם תסתכל טוב בשולחן יש לך 4 או 8 כאלו.
בכל רגל יש לך 2 יחידות (בקצה העליון) ובסינר יש לך עוד 4 אא"כ חיברו את הסינר בדיבלי עץ.וכל זה אין קשר לפורמייקה אא"כ יש לך פורמייקה גם בתחתית הפלטה של השולחן
הבורג הזה מחזיק את הפלטה למעלה בשביל בניה ופירוק קל
צודק.
-
ולמה לא רואים את הבורג הזה בעוד מקומות,@Sofer אני מדבר על זה:
אם תסתכל טוב בשולחן יש לך 4 או 8 כאלו.
בכל רגל יש לך 2 יחידות (בקצה העליון) ובסינר יש לך עוד 4 אא"כ חיברו את הסינר בדיבלי עץ.וכל זה אין קשר לפורמייקה אא"כ יש לך פורמייקה גם בתחתית הפלטה של השולחן
הבורג הזה מחזיק את הפלטה למעלה בשביל בניה ופירוק קל
צודק.
יש את זה היום בהרבה רהיטים. שידות, ארונות בגדים ועוד
מאד נוח !
אגב, ניתן לקנות בטמבור כאלו ברגים ? (אני מתכווין לבורג החיצוני, התמונה התחתונה)
כי נשבר לי כמה כאלו מהשידה
איך זה נקרא ? -
איך זה נקרא ?
צודק!
שחכתי לרשום את המקור של התמונות.http://albagino.co.il/?product=מחברים-מזג-15
רק דוגמה של השמות כמובן שאפשר לקנות בכל מקום
-
@Sofer חיבור כזה כמו שהציע @zvinissim דורש הכנה ע"י הנגר, בתוספת של כמה שקלים פר חור.
מומלץ הרבה יותר מאשר זוויות. אם כבר זוויות אז מברזל שיש כמין שיפוע תמיכה בקיפול ועדיף זווית לרוחב [למשל 11 באורך 3] מאשר לאורך [33 באורך קצר].
לדעתי הקושרת טוב לה להיות יותר למטה. שתתמוך את הרגליים בהזזות, ולא כמו שרואים בתמונה. -
@מנצפך אמר בבניית שולחן כתיבה:
@Sofer תשקול לעשות שולחן מתקפל מהקיר.
בשביל זה צריך שני חלקים שתופסים את השולחן מהקיר.מאוד יציב, נוח לקיפול בשביל ניקוי והרחבת שטח הריצפה.
זה אכן היה הרעיון המקורי שלי.
אבל אח"כ חשבתי שיותר נוח אם אוכל להזיז את השולחן בכדי שבתי תוכל לשבת עם חברה.