צריכת זיכרון בchromium
-
לפי מה שידוע לי, יש כרום ללינוקס?
זה משהו חדש
משום מה תמיד חשבתי שאיןלא נראה לי שיש הבדל בין כרום לכרומיום בזה. אבל בהחלט יש הבדל בין ווינדוס ללינוקס בניהול זיכרון ובפרט במצבי זיכרון נמוך, כאשר ווינדוס (שהוא בעיקר מערכת דסקטופ) מתנהג בצורה הרבה יותר טובה מאשר לינוקס (שהוא בעיקר שרת).
מעניין האם זה משהו שעלו עליו רק לאחרונה?
זה כתבה מלפני חודש סך בכל
מה חשבו עד היום? -
@yossiz אמר בצריכת זיכרון בchromium:
(סליחה @משחזר-מידע, אבל מה לעשות... יש מצבים שבהם ווינדוס יותר טוב מלינוקס. אחרי הכל ביליוני הדולרים שהשקיעו בו לא הלכו לגמרי לאיבוד...)
ואכן זאת בדיוק הבעיה המרכזית שיש לי עם ביל גייטס (אה, כן אני יודע שהוא כבר לא שמה)
שהבעיות שיש איתה וזאת לאחר השקעה - כפי שאתה אומר - בליוני דולרים, זה מוגזם
לעומת זאת
איזה טענות יכול להיות לך על open source -
@משחזר-מידע לא נפתח "מלחמה קדושה" על הנושא...
-
מצאתי את זה https://github.com/rfjakob/earlyoom
נראה שזה יפתור הבעיה -
@nigun
התקנתי את זה ונראה שזה עובד
פתחתי 90 טאבים בו זמנית
ולרגע המחשב נתקע
ואז earlyoom הרג את התהליכים עם הצריכה הכי גבוהה
וזה השתחרר
אמנם זה סגר לי את GMAIL אפילו שהוא היה פתוח לפני זה
כנראה כי זה צורך יותר זיכרון מאשר הדפים האחרים
החסרון היחיד שאני חושב עליו זה אם יש לי עורך קוד שצורך יותר זיכרון מאשר טאב בכרום הוא יסגר בלי שמירה
אולי יש דרך להגדיר שיהרוג קודם תהליכים מכרום ורק אחר תהליכים אחריםעריכה: אכן יש שם אפשרות להגדיר עדיפות לאיזה תהליכים להרוג קודם ואיזה תהליכים לא לגעת
הגדרתי--avoid '(^|/)(init|Xorg|ssh|code)$' --prefer '(^|/)(chrome)$'"
וVSCODE נשאר בחיים
-
@משחזר-מידע
אגב נכנסתי לGNOME הרגיל של אובונטו ובTOP מופיע לי שיש 930MB בשימוש
ובi3+gnome הצריכה היא 630MB
ובi3 לבד 530MB
יהיה מעניין לבדוק כמה Lubuntu ו Xubuntu צורכים -
@nigun אמר בצריכת זיכרון בchromium:
נראה שזה יפתור הבעיה
זה קצת נדיב לקרוא לזה "פתרון", כי זה לא גורם ללינוקס להתנהג יותר טוב במקרים של מחסור בראם, אלא מונע את ההגעה למצב כזאת על ידי הריגה אכזרית/אקראית של תהליכים לפני שהמחסור מגיע.
אני רואה שזה לפעמים סוגר את התוספים
האם יש לך רעיון איך להגדיר שלא יסגור אותם?
אם להמשיך בקו הזה של בית חולים מתחת לגשר, אז אפשר אולי לעטוף את כרום ב-shell script שיריץ את כרום ויכתוב לקובץ התצורה את ה-PID שקיימים לפני פתיחת כרטיסייות.
האם נסית את זה: https://chrome.google.com/webstore/detail/the-great-suspender/klbibkeccnjlkjkiokjodocebajanakg?hl=en?
-
כשהייתי עם כרום אז פתחתי עשרות טאבים ביחד ומקסימום היה קצת איטיות (יש לי 4 גיגה ראם)
רק לי זה נראה מוזר? כידוע כרום הוא תוכנה מאד כבדה (בלי להשוות לדפדפנים אחרים) עד כמה שידוע לי ב4 גיגה המחשב לא מצליח לסחוב עשרות טאבים, אני טועה?
-
@לחיל-אומר אמר בצריכת זיכרון בchromium:
כשהייתי עם כרום אז פתחתי עשרות טאבים ביחד ומקסימום היה קצת איטיות (יש לי 4 גיגה ראם)
רק לי זה נראה מוזר? כידוע כרום הוא תוכנה מאד כבדה (בלי להשוות לדפדפנים אחרים) עד כמה שידוע לי ב4 גיגה המחשב לא מצליח לסחוב עשרות טאבים, אני טועה?
הטאבים מושעים אוטומטית בווינדוס.
חוץ מזה, זה גם קשור לקובץ החלפה, כנראה בווינדוס היה לו קובץ החלפה על SSD, ובאובונטו אין לו כלום.