גילוי סגנונות בוורד - עזרה
-
אני מעמד כרגע ספר וכעת אני עוד בשלב של הוורד כך שיכול להיות שתוכלו לעזור לי
האם יש דרך לדעת את כל המאפיינים של המסמך בוורד ?
כלומר יש לי מסמך וורד עם שעורים שבועיים לפי סדר הפרשיות, שבנוי כך:- יש לו כותרת פרשה
- יש לו כותרת נושא השיעור
- פסוק
- כותרת משנה לפנה כל קטע (כל שיעור מחולק לקטעים)
- טקסט רץ
אני מעוניין לתפוס כל ערך בפני עצמו מהרשימה לעיל ולסים לו סימן כלשהו בתחילת הטקסט
האמת אני צריך לתפוס כרגע בעיקר את 1.2.3, כי ל5 יש לי פתרון אחר, ו4 כבר עשיתי.
הבעיה היא שכל כותרת כזו היא לא קבועה במאפיינים שלה אלא משתנה, יכול להיות כותרת בגודל 12 ואחר כך 14 ומקום אחר בכלל 18. וכדי לשים לה את הסימן אני צריך לעבור על 288 עמודים ואני לא יודע איזה גדלים ומאפיינים יש במסמךיש למישהו פתרון ?
@yossiz ניסיון בכגון זה ? -
@מעמד התבלבלתי קצת כי בכותרת ותחילת השאלה אתה שואל משהו אחד,
ובהמשך אתה שואל משהו אחר.
אני מעוניין לתפוס כל ערך בפני עצמו מהרשימה לעיל ולסים לו סימן כלשהו בתחילת הטקסט
לגבי השאלה השנייה, אם אין מאפיין אחד משותף לכל ערך, אז אין נראה לי שאין מנוס מלעשות את זה ידני.
אני נוהג לכתחילה לעשות את רוב הקידוד ידני, (גם אם נראה שיש דרך אוטומטי) כך יש פחות טעויות. יש כמה טיפים שימהרו את העבודה.- כל מקום שאפשר נסה לעשות קוד אחד שיכסה את כל הקטע. דוגמא: קטע עם 4 סגנונות, 1) מספר 2) מילה ראשונה 3) המשך הד"ה עד הנקודה 4) סגנון קטע רגיל, אין צורך להכניס 4 קודים, אפשר לעשות הכל על ידי קוד אחד.
- הקוד הכי נפוץ של תחילת קטע תגדיר על
repeat
שיכנס אוטומטי, כל השאר (של תחילת קטע) תגדיר כ-weak
.
תמונות להמחשה:
תוצאה סופית
בתג:
בוורד (שים לב, כל הנ"ל קיבלתי ב"מחיר" של הכנסת קוד אחד ויחיד -
@02
כל שאר הקודים שאתה רואה בתמונה הם עבור שינויי סגנון בתוך הקטע):
קוד בקובץ הסגנון (מכיון שהקוד הכי נפוץ הוא 03 הדגרתי אותו כ-repeat כדי שלא אצטרך להכניס אותו כל פעם):
code 02 weak {tosfos new daf} ll13.5cm ld14 "#1\s#2\~s" = "@04>CH A<#1>QR<@03>ZL<#b" sbp0,10 code 03 repeat {tosfos} ll13.5cm ld14 jf qc hir1cm ld13.5 "#1 #2." = "@t1#1 >HAL<@t2#2.@t3" sap5,5 sip.5
- עכשיו שיש לנו רק קוד אחד בתחילת כל קטע, טוב שתכיר את קיצורי המקשים לעבור במהירות מקטע לקטע, וכך תוך כמה דקות תוכל לעבור על כל ה-288 עמודים ולהכניס כל הקודים שצריך.
ctrl+חץ למטה: עובר לקטע הבא.
ctrl+חץ למעלה: עובר לקטע הקודם
-
@yossiz אמר בגילוי סגנונות בוורד - עזרה:
@מעמד התבלבלתי קצת כי בכותרת ותחילת השאלה אתה שואל משהו אחד,
ובהמשך אתה שואל משהו אחר.
השאלה הראשונה היא החשובה והשניה רק מסבירה מה המטרה
ואני אסביר
ברגע שאני יודע מה יש לי במסמך למשל התוכנה כותבת שיש לי כותרת גודל 16 וגודל 18 וכדו', אני יודע מה לרשום ב'חפש החלף'. אבל בלי זה, אז זה סתם ניחוש ותעיה ! אני צריך לנחש שיש גודל 16 ובכלל אין גודל 16 ! אז שוב צריך לנחש את גודל הכותרת !לגבי השאלה השנייה, אם אין מאפיין אחד משותף לכל ערך, אז אין נראה לי שאין מנוס מלעשות את זה ידני.
אני נוהג לכתחילה לעשות את רוב הקידוד ידני, (גם אם נראה שיש דרך אוטומטי) כך יש פחות טעויות.גם כשזה 300 עמודים ??
יש כמה טיפים שימהרו את העבודה.
- כל מקום שאפשר נסה לעשות קוד אחד שיכסה את כל הקטע. דוגמא: קטע עם 4 סגנונות, 1) מספר 2) מילה ראשונה 3) המשך הד"ה עד הנקודה 4) סגנון קטע רגיל, אין צורך להכניס 4 קודים, אפשר לעשות הכל על ידי קוד אחד.
- הקוד הכי נפוץ של תחילת קטע תגדיר על
repeat
שיכנס אוטומטי, כל השאר (של תחילת קטע) תגדיר כ-weak
.
תמונות להמחשה:
תוצאה סופית
בתג:
בוורד (שים לב, כל הנ"ל קיבלתי ב"מחיר" של הכנסת קוד אחד ויחיד -
@02
כל שאר הקודים שאתה רואה בתמונה הם עבור שינויי סגנון בתוך הקטע):
קוד בקובץ הסגנון (מכיון שהקוד הכי נפוץ הוא 03 הדגרתי אותו כ-repeat כדי שלא אצטרך להכניס אותו כל פעם):
code 02 weak {tosfos new daf} ll13.5cm ld14 "#1\s#2\~s" = "@04>CH A<#1>QR<@03>ZL<#b" sbp0,10 code 03 repeat {tosfos} ll13.5cm ld14 jf qc hir1cm ld13.5 "#1 #2." = "@t1#1 >HAL<@t2#2.@t3" sap5,5 sip.5
- עכשיו שיש לנו רק קוד אחד בתחילת כל קטע, טוב שתכיר את קיצורי המקשים לעבור במהירות מקטע לקטע, וכך תוך כמה דקות תוכל לעבור על כל ה-288 עמודים ולהכניס כל הקודים שצריך.
ctrl+חץ למטה: עובר לקטע הבא.
ctrl+חץ למעלה: עובר לקטע הקודם
כך אני עושה בטקסט רץ ולכן כתבתי שבטקסט רץ אני לא צריך עזרה, רק בכותרות
רק מה זה אצלך *t או tt ?
וכן מה זהrepeat
וזהweak
? -
@מעמד אמר בגילוי סגנונות בוורד - עזרה:
גם כשזה 300 עמודים ??
גם אלף.
רק מה זה אצלך *t או tt ?
לא קשור לנושא, ציוני הערות שוליים.
כך אני עושה בטקסט רץ ולכן כתבתי שבטקסט רץ אני לא צריך עזרה, רק בכותרות
לא הסברת איזה חלק ממה שכתבתי אתה עושה בטקסט רץ. אם הכל כמו שאני עושה, אז לא הבנתי מה מה ההבדל בין טקסט רץ לכותרות? אם אתה בין כך עובר על כל המסמך ומכניס קוד לפני כל קטע של טקסט רץ.
וכן מה זה repeat וזה weak ?
-
@מעמד אמר בגילוי סגנונות בוורד - עזרה:
ברגע שאני יודע מה יש לי במסמך למשל התוכנה כותבת שיש לי כותרת גודל 16 וגודל 18 וכדו', אני יודע מה לרשום ב'חפש החלף'. אבל בלי זה, אז זה סתם ניחוש ותעיה ! אני צריך לנחש שיש גודל 16 ובכלל אין גודל 16 ! אז שוב צריך לנחש את גודל הכותרת !