פיצוי על נפילת ילד
-
אתמול היינו בשמחה משפחתית מחוץ לעיר. הבת שלי (בת 7) נפלה ושברה את היד.
מאז אנחנו שומעים מכולם שצריך לנצל את ההזדמנות ולתבוע את הביטוח תלמידים, האולם, העירייה, ומי לא..
מישהי אמרה לאשתי ששכנה שלה שברה את הרגל, ושילמה עם זה חתונות של שלש ילדים...השאלה אם מישהו יודע איך עושים את זה, בכמה כאב ראש זה כרוך, והאם בכלל זה הוגן לעשות תביעה כאשר האמת היא שהילדה אשמה כי היא ישבה ונשענה על דלת, מישהו פתח את הדלת והיא נפלה.
תודה (ובשביל המעשרות, תעמדו בתור...)
-
@שואף למיטב ידיעתי הביטוח מכסה גם אם אתה אשם.
ע"ע ביטוח רכב.ביטוח תלמידים מכסה הכל בכל זמן נתון. גם מחוץ לביה"ס.
לא היה לי ניסיון עם תביעת ביטוח תלמידים ב"ה, אבל בביטוח מתאונה היה לי. (אני הייתי אשם לכאורה )
אבל הכסף לא הספיק לחנונות
רפואה שלימה.אני ראשון בתור למעשרות....
-
https://www.kolzchut.org.il/he/ביטוח_תאונות_אישיות_לתלמיד
בזמנו כשילד שלי שבר רגל התייעצתי ואמרו לי לחכות עם התביעה פרק זמן מסויים (אפילו שנים) כיון שהתביעה לא מתיישנת ולאורך זמן אפשר לדעת אם ח"ו כמה נזק היה.
כמו"כ חוץ מזה יש ג"כ ביטוח תלמידים לימי מחלה לפי תעריף מסויים. ועד תקרה מסויימת.
תביעה לעיריה שייך כשהנכס הוא באחריותה.
על האולם, אם הוא נכס פרטי אז מסתבר שיש לו ביטוח, ובנוגע לתביעה ע"ז כבר דנו הפוסקים אם מותר לכתחילה או לא ואכמ"ל. -
@שואף מקווה בשבילך ולכאורה זה כך שאין נזק אמיתי משבר ביד. כך שפיצוי משמעותי לא תקבל. אולי ירצו לסגור איתך על כמה אלפים כדי שלא תשגע אותם...
בכל אופן פנה לעו"ד בדרך כלל דברים כאלו נסגרים ע"י שליחת מכתב, העו"ד עוקץ 20 אחוז... ואתה יכול לשלם עם זה שכירות של חודש או לצאת לחופשה קטנה...כפי שכתבו למטה, אם ייתכן שיווצר נזק שיהיה ניתן לאמוד אותו רק בעוד שנים מומלץ להמתין. יש התיישנות רק לאחר 7 שנים מאז ההגעה לגיל 18.
לגבי אשמתה, א"א להפיל אשמה על ילדה בת 7 ובוודאי באופן שהיא לא עשתה זאת לעצמה אלא רק הכניסה עצמה למצב מסוכן. כך לענ"ד.