חבילות בלינוקס
-
-
@WWW אמר בחבילות בלינוקס:
איך אני יכול לראות בקלות איזה חבילות APK תופסות מקום.
dpkg-query -W -f '${Binary:PAckage;-50}\t${Installed-Size}\n'|sort -k2 -n -r|lessהעמודה השנייה הוא גודל החבילה (זה כולל רק את הקבצים שהותקנו, לא קבצים שנוצרים בשעת הרצה)
אפשר גם להשתמש ב-
ncdu(sudo apt install ncdu) כדי לקבל תמונה טובה של מה לוקח מקום בדיסק
אח"כ אם תרצה לדעת לאיזה חבילה קבצים שייכים תוכל להשתמש בפקודה:dpkg-query -S <נתיב הקובץ>וכן איך אני רואה תאריך התקנה?
זה כנראה יותר בעייתי כי APT לא שומר את תאריך ההתקנה במאפיין
יש 2 אופציות שהחברה כאן מציעים. או על ידי בדיקה בלוג בנתיב /var/log/dpkg.log* או לפי תאריך שינוי אחרון של הקבצים בתקיית /var/lib/dpkg/info -
@WWW אמר בחבילות בלינוקס:
איך אני יכול לראות בקלות איזה חבילות APK תופסות מקום.
dpkg-query -W -f '${Binary:PAckage;-50}\t${Installed-Size}\n'|sort -k2 -n -r|lessהעמודה השנייה הוא גודל החבילה (זה כולל רק את הקבצים שהותקנו, לא קבצים שנוצרים בשעת הרצה)
אפשר גם להשתמש ב-
ncdu(sudo apt install ncdu) כדי לקבל תמונה טובה של מה לוקח מקום בדיסק
אח"כ אם תרצה לדעת לאיזה חבילה קבצים שייכים תוכל להשתמש בפקודה:dpkg-query -S <נתיב הקובץ>וכן איך אני רואה תאריך התקנה?
זה כנראה יותר בעייתי כי APT לא שומר את תאריך ההתקנה במאפיין
יש 2 אופציות שהחברה כאן מציעים. או על ידי בדיקה בלוג בנתיב /var/log/dpkg.log* או לפי תאריך שינוי אחרון של הקבצים בתקיית /var/lib/dpkg/info
שלום! נראה שהשיחה הזו מעניינת אותך, אבל עדיין אין לך חשבון.
נמאס לכם לגלול בין אותם הפוסטים בכל ביקור? כשנרשמים לחשבון, תמיד תחזרו בדיוק למקום שבו הייתם קודם, ותוכלו לבחור לקבל התראות על תגובות חדשות (בין אם במייל, ובין אם בהתראת פוש). תוכלו גם לשמור סימניות ולפרגן ב-upvote לפוסטים כדי להביע הערכה לחברי קהילה אחרים.
בעזרת התרומה שלך, הפוסט הזה יכול להיות אפילו טוב יותר 💗
הרשמה התחברות