שליטה במזגן wifi דרך הטלפון הכשר?
-
לכאורה דבר ראשון אתה צריך לבדוק האם דרך מחשב באותה רשת פנימית ניתן לשלוח פקודות או לא
במדה וכן ניתן להתקדם די בקלות הלאה
באם אתה מעוניין גם לבנות תוכנה שמדמה את האפליקציה זה לכאורה כבר מסובך מידי בשביל האדם הפשוט -
@ראש-פינה אמר בשליטה במזגן wifi דרך הטלפון הכשר?:
שלום יש לי מזגן שנשלט גם על ידי וויפי.
ועובד חלק עם אפליקציה.
יש אולי דרך לשלוט בו גם באמצעות שיחת טלפון מהפלאפון?@ראש-פינה יש להוסיף בקר - בבקר תוכל לשלוט גם דרך הטלפון וגם דרך הדפדפן (תוכל לבנות אפליקציה בשבילה מותאמת)
מי שיש לו אפליקציה בכלל לא צריך להתקשר לטלפון.
לאפליקציה המקורית לא ניתן להתחבר ע"י צד שלישי (ע"פ מה שידוע לי).
פרט לזה לדעתי ולטעמי על האפליקציות האלו (וכל חיבור מזגן ע"י החברות) זה פגיעה בפרטיות שלכם -
@nigun אמר בשליטה במזגן wifi דרך הטלפון הכשר?:
@edb1997
אני משער שיש התקנים מוכנים שאתה מכניס סים וזה פותח/סוגר מעגל
כי יש הרבה שערים חשמליים שכדי לפתוח צריך להתקשר למספר מסויים
אז כנראה אפשר לשחק עם זה שיפעיל/יכבה מזגןהפלוס בזה שהעלות היא חד פעמית כי על סים טוקמן אין תשלום חודשי
-
@zvinissim אמר בשליטה במזגן wifi דרך הטלפון הכשר?:
פרט לזה לדעתי ולטעמי על האפליקציות האלו (וכל חיבור מזגן ע"י החברות) זה פגיעה בפרטיות שלכם
כלומר? מה יותר משאר המחשבים ומכשירים למיניהם?
הם פועלים שלא כחוק? -
@yossiz אמר בשליטה במזגן wifi דרך הטלפון הכשר?:
@ראש-פינה למה שלא תביא כתובת של האפליקציה שנוכל לחקור קצת את הנושא?
אולי יש כבר משהו מוכן ברשת (לא עובר טלפון כשר כמובן... אבל אולי יש משהו עבור PC שזה כבר שלב ראשון)מזגן של תדיארן אלפא, לאפליקציה קוראים ewpe-smart
(קישור ישיר להורדה בנטפרי https://apkpure.com/ewpe-smart/com.gree.ewpesmart/download?from=details)
משום מה דרך האמולטור האפליקציה לא עובדת, (אולי חסימת סינון, לא בדקתי). -
@searchnicks אמר בשליטה במזגן wifi דרך הטלפון הכשר?:
כלומר? מה יותר משאר המחשבים ומכשירים למיניהם?
הם פועלים שלא כחוק?לא אמרתי דבר כזה..
בזמן התקנת אפליקציה הם רושמים שהם אוספים נתונים עליך.אני אישית לא סומך על הדברים האלו
ע"ע i-roboot שמכרו את הנתונים המשתמשים והיה רעש גדול מזה.- צריך קודם לדעת איך עובדת האפליקציה הזו.
- צריך גם לדעת איך האפליקציה מזהה את המזגן שלכם.
שליחת הנתונים עם ע"פ מספר סיראלי של המזגן ושם משתמש וסיסמה ונראה לי שיש עוד זיהוי פנימי.
כאשר התקשורת היא אלחוטית.למרות כל זאת אפליקציה של תדיראן אינה תואמת למזגן אלקטרה ולהיפך כל חברה יש לה את הייחודיות שלה לדגמי המזגנים שלה.
למה אני אומר שזה בעייתי?
מהסיבה הפשוטה (לדוגמה חברה כלשהיא אבל לא מחייב ויכול להיות)ישנם 1000 משתמשים באפליקציה של מזגני חברה כלשהיא.
האנשים יכולים להשתמש תקופת מה ואז החברה יכולה לקחת את הנתונים ולעשות עליהם כל מיני "מניפולציות" ולראות את אנשים משתמשים במזגנים שלהם (איזה מעלות,תקופות שנה - הפעלה, חימום,קירור,מאוורר וכו') ואז לתכננן את המערכות שלהם ע"פ הצרכים ולשלוח לך פרסומות וכו' בהתאם.ישנה כבר חברה שהגדילה לעשות ואפילו היא מקבלת את השגיאה של המזגן עוד לפני שהלקוח יודע עליה והם יכולים להתקשר אליך ולקבוע לך טכנאי. - ברור מאליו שהם משתמשים בזה לצרכים שלהם בצורה כזו או אחרת.
עכשיו תחליט אתה האם זה הגיוני?ברור לי מאליו שהחברות הללו שומרות חוק ומגינים על הנתונים והפרטיות אבל עדיין צריך להיזהר שמישהו לא ייקח תא הנתונים האלו וימכור אותם באיזו צורה לצד ג'