חטיפת מטוס - רעיון מקורי
-
שמעתי סיפור, מסתמא לא אמיתי, אבל עוצמת הרעיון העירה את הדמיון שלי, וניסיתי לחפש את החורים בסיפור, ולא כל כך מצאתי.
זה הולך על מישהו שרצה כסף קל (מזכיר קצת את הסגנון של ג'ילברט שיקלי !!), והיה לו שכן שהתכונן לטיסה עם המשפחה שלו.
הוא הסתדר לדחוף להם כמה רמקולים עוצמתיים למזוודות בלי שישימו לב, כנראה שהיתה לו שליטה על הרמקולים מלמטה, ובאמצע הטיסה הוא הודיע (דרך רמקול שהיה במזוודה בתא הנוסעים) שיש פצצה בתא המטען והוא דורש כופר כדי לא לפוצץ אותה.
במקביל הוא התקשר למשטרה שהעבירו אותו לשירותי ביטחון, והוא הוכיח להם שיש לו שליטה על המטוס, על ידי פיצוץ קטן שהוא עשה בתא המטען, עם איזשהו קצר הוא הכין במכשיר שהוא הכניס למזוודה.
לפי הסיפור, הוא קיבל את כל הכסף שלו, וכשהמטוס נחת הם גילו שהוא עבד עליהם ולא היתה שום פצצה, אבל לא היתה להם ברירה והם לא יכלו לקחת את הסיכון.כאמור מסתמא זה לא סיפור אמיתי, כי היו בטח מפרסמים את זה בעיתונות, אבל איפה החור? לכאורה אפשר לעשות את זה בלי הרבה בעיות.
-
@שואף אמר בחטיפת מטוס - רעיון מקורי:
כנראה שהיתה לו שליטה על הרמקולים מלמטה
חור מספר 1
עם איזשהו קצר הוא הכין במכשיר שהוא הכניס למזוודה
חור מספר 2
בלי הרבה בעיות
חוץ מקנס עצום, כמה שנים בכלא, ועוד השלכות על השם הטוב שלו?
-
אותות רדיו מגיעות לירח, אז למטוס... אבל נגיד הוא לא שלט, אלא תזמן לשעה מסוימת.
ולפני כמה שנים, מישהו הכניס פצצה קטנה במטוס, שהיתה בתוך יוגורט.. ומאז אסרו להכניס נוזלים למטוס. אבל לתא המטען מותר. ובכלל, גם מגהץ שמתפוצץ עושה בום, ולהכניס מכשיר אלקטרוני לתא מטען אין שום בעייה, ולא כל כך מסובך לעשות מנגנון השהייה שיגרום פיצוץ.
ואם כבר, אולי היה רמקול שהשמיע את הבום..@yossiz אם כל פושע היה עושה שיקול של הקנס והשם הטוב שלו והכלא... תקרא על ג'ילברט הזה, אמנם בסוף הוא נתפס, אבל הרבה זמן הוא חגג, ולא חשב שיתפסו אותו.
-
אותות רדיו מגיעות לירח, אז למטוס... אבל נגיד הוא לא שלט, אלא תזמן לשעה מסוימת.
לשדר אותות רדיו לירח, זה לא משהו שכל אחד יכול (אני משער ).
ובא נקווה שהרשויות חשבו על הרעיון של מתוזמן, ואומרים לו להפגין שליטה לפי בקשה שלהם. לא ע"פ קריזה שלו.
אז אם תרצה לעשות את זה, תקווה שהרשויות לא חשבו על זה. -
אני רואה שכולם בחופש....
יש לכם הרבה זמן...
תהנו!
-
@הבוס-הגדול למה לא ?!
קצת לפתח את המחשבה ! -
-
הוא הסתדר לדחוף להם כמה רמקולים עוצמתיים למזוודות בלי שישימו לב
חור מספר 3
הרי רמקל עוצמתי הוא לא קטן אז איך לא שמו לב ?!
א. זה אמור להיות כבד, ולהכביד על המזוודה
ב. זה אמור לתפוס מקום של בגדים וחפצים במזוודה ! ומיד היו עולים על זה ! -
@הבוס-הגדול אמר בחטיפת מטוס - רעיון מקורי:
אני רואה שכולם בחופש....
האמת אני כותב את זה על חשבון שעות העבודה שלי, אבל כבר כמה ימים הסיפור הזה מסתובב לי בראש
-
אלא הנוסע היה שותף לפשע,
והוא לקח סיכון שאם המשטרה תחליט לא להסכים חברו ימות ביחד עם כל המטוס
איך החבר מסכים לזאת ?! למות ולא להנות מהכסף, רק שהחבר יהנה ?!או הפושע בעצמו.
אז איך הוא התקשר למשטרה ?
אפשר להתקשר מהמטוס החוצה ?! -
ואם כבר מדברים, אני לא מתחיל להבין כל הבטיחות שאמור להיות,
א.אפשר להעביר כמה סכינים שאתה רוצה (טסתם פעם עם עגלה?).
ב.גפרורים מותר להעלות.
ג.אפשר להעלות כמויית של נוזלים מלובש על הגוף (בשיקוף הישנות).
ד.בתוך בטן המטוס מותר להעלות הכול וכנ"ל.וזה חוץ מהחורים בכל האיזור של המכונות ואבטחה
-
מה שכן חשבתי פעם על רעיון יותר ביצועי.
הוא העלאת מחשב נייד למטוס (כמובן לא מחשבים של אפל שאסור להעלות...).
ובאמצעות תוכנה זדונית מתוזמנת, להריץ קוד שיגרום להתחממות הסוללה או רכיבים אחרים, עד לפיצוץ (כבר היה פיצוץ שלם מזה).
אפשר גם לעשות על רמקולים ורכיבים אלקטורניים אחרים