יש לכם אתר קניות מקוון -איך אתם עושים משלוחים?
-
למשלוחים בודדים עקרונית זה הדואר כמו שכתבו זה משתנה בין עירוני למחוץ לעיר
יש גם כל מיני חברות שליחויות קטנות שבתוך העיר עושות בעצמם ומחוץתלעיר הם קבלנים של החברות הגדולות כיו ציטה ודומיהם
המחירים זה כמו שכתבו
בשביל שיבואו לאסוף ממך במחיר נורמלי אתה צריך מינימום 30/50 משלוחים בחודש
ובשביל לקבל מחירים יותר זולים אתה צריך שיהיה לך כמות של מינימום 100/ 200 משלוחים בחודש
לגבי המסירה לנקודות שירות אם אתה עובד עם אנש שלורב אין להם אס אמ אס זה בעיתי -
@משה אמר ביש לכם אתר קניות מקוון -איך אתם עושים משלוחים?:
יש הנחה לקבוע בנתים מה שמצאתי בין 35 ל50 בין עירוני משתנה בכמות המשלוחים ועוד עירוני זה בין 15-20
אגב יש לך אתר פעיל?כן יש לי אתר . אבל עד עכשיו זה היה יותר קטלוג ללא אפשרות לרכוש דרך האתר. עכשיו אני שוקל להפוך את זה לחנות מקוונת והקטע של המשלוחים די מרתיע אותי
תודה לכל העונים ואשמח לעוד מידע ממי שיש לו נסיון בזה. -
@ארי63 אמר ביש לכם אתר קניות מקוון -איך אתם עושים משלוחים?:
אפשר לשקול את בוקסיט ופיקאפ ודומיהם.לי יש ניסיון עם פיקאפ(כלקוח) מגיע מהר מאוד תוך 24 שעות שרות של UPS.
בוקסיט למגזר החרדי לא שווה כלום שירות 0, אתה מקבל הודעת sms היכן החבילה אין פריסת סניפים או רשימה שאתה יכול לברר בקלות וכו' כמו כן יש עוד כמה שירותים דומים לא מומלץ הלקוח עובר סאגה עד קבלת החבילה אם הוא חרדי עם טלפון כשר וזה הזמנה ראשונה ואחרונה שלו באתר בו הוא נפל
-
@ב-ל אמר ביש לכם אתר קניות מקוון -איך אתם עושים משלוחים?:
איזה חברת משלוחים מומלצת?
איך וכמה עולה משלוח?
האם יש הנחה למי ששולח קבוע?
ואם יש לכם מה להוסיף ולהחכים אותי אשמח מאודלא מכיר את האזורים שלכם אך העליתי רעיון שבכל עיר לעשות מרכזי חלוקה קטנים (כמובן בתשלום לבעל המקום)
-
אני בהחלט מסכים עם @ארי63 וזה היתה כוונתי, אין ספק שאם יכלנו לרכז ממקום אחד או שנים את יציעת המשלוחים כמו שהציע מורשת מרן [ואני עדיין לא בטוח שזה לא אפשרי צריך לבדוק], זה יוכל להוזיל מאד אבל כם אם לא כקבוצה מאוגדת שלוקחת את מי שנותן את המחיר והשירות הכי טובים אפילו אם המשלוחים יצאו ממקומות שונים עדיין ניהיה כח קניה גדול יותר ומסתבר שנשיג תנאים טובים יותר.
דרך אגב אני בב"ב -
הדבר ראשון שצריך לדעת זה כמות משלוחים של כל אחד כי גם אם תבואו לחברה גדולה אם 20 חנויות ששולחות כל אחד 10 משלוחים בחודש לא חושב שתיהיה התיחסות רצינית אלא אם מרכזים את הכל תחת מישהוא אחד שזה לא נראה לי רולונטי
ואגב
@משה אמר ביש לכם אתר קניות מקוון -איך אתם עושים משלוחים?:זה קיים כמדומה בצ'יטה לא יודע כמה הפריסה שלהם באזורים חרדיים מנחש שלא משהוא תעשה אתה משהוא לאזורים חרדיים
זה גם עובד רק עם אס אמ אס
לדעתי אם יתאגדו כמה עסקים ששולחים הרבה לחרדים מאמין שיהיה פתרון לאס אמ אסים אבל זה כבר נושא נפרד -
לדעתי אם יתאגדו כמה עסקים ששולחים הרבה לחרדים
כצעד ראשון יש לאסוף את רשימת האתרים החרדים (אפשר להתחיל בפרסומונים מקוונים כמו מציאון במייל/שחרית וכדו')
לשלוח להם טופס פורום ראשוני ברור וקליל עם הקדמה בתחילתו וימלאו נתונים על מיקום מחסני החנות, גודל משלוח נפוץ, ופרטים נוספים שיצטרכו.לאחר איסוף הנתונים הגולמים וסיכום מספרים, יש לקיים וועידה של בעלי אתרים (אפשר גם אונליין, אבל אם באמת רוצים לקדם הנושא הזה עדיף כמובן וועידה אמיתית עם רוגלך ובורקסים...), ולדון האם רוצים לעשות משלוח אל דלת ביתו של היעד או גם להוסיף נקודות חלוקה (לדוגמא בשיתוף של מחסני החנויות, כלומר למשל מחסן בבני ברק יהווה נקודת חלוקת של מחסן באלעד, או כל רעיון אחר), ודיונים נוספים לפי הצורך.
וכן לנסח מכתב פניה מסודרת וברורה עם נתונים על מספרי המשלוחים הקיימים בציבור החרדי אל חברות השילוח הנפוצות בארץ (או המועדפות), ולאחמ"כ יבחרו צעדי המשך לפי הענייןאני מאמין שיהיה פתרון לאס אמ אסים אבל זה כבר נושא נפרד
@משה יש כבר פיתוחים של קווים על פלטפורמת ימות המשיח ודומיו, ששומעים הודעה מוקלטת (המרת טקסט (מתוכנת על בסיס הנתונים הגולמים) לדיבור), ולאחר מכן לוחצים תאריך בתבנית של 8 ספרות (00/00/0000), ואז שעה בתבנית של 24 (או שהמערכת אומרת שעות אפשריות ולוחצים לפי מס' האופציה).
או בנקודות איסוף, מכניסים מיקוד ומזהה לפי זה את המיקום המקורב (יש קובץ XML להמרה של דואר ישראל (אאל"ט)), ואז נותן אופציות קרובות ומכניסים מס' אופציה.
ועם אופציה לשמירת מועדפים למשלוחים נוספים, לא יצטרך לחזור על התהליך
אפשר גם לשמוע מידע היכן נמצא השליח כרגע ע"פ שליפה של נתוני זיהוי רכיב מעין GPS שיש לשליח
כל זה שילוב של כמה כלים בכמה קווים של מידע וניהול שיש בארץ
אפשר גם להשתמש בטאבלטים של קהילות/נדרים פלוס, כמוקד לבחירת אופציית משלוח/פרטי משלוח
כל זה מחשבות שלי, ואיני בעל אתר כלשהו(מלבד מחסן הסימניות שלי) ואני צרכן של אתרים מחול....
-
וואו רצתם קדימה..
אפשר לעשות את זה הכי פשוט והכי יעיל: מי שמעוניין ואין לו סמס יוכל לבקש שירות זה כאופציה:
האתר מכניס מספר טלפון של האתר, וכשמגיע פרטי המסירה זה נכנס למשתמש ב 'הזמנות שלי' או כהודעה למייל.
ד.א. מי שמתשמש בהזמנה באתר יש לו לכה"פ גישה לאינטרנט, שם הוא יוכל לעקוב אחר ההזמנה ע"פ מספר מעקב שהאתר יספק. -
@מתמחה-במחשבים
א. נהנתי מצורת הריכוז של בעלי האתרים שאתה מציע אני בהחלט חושב שזה רעיון טוב אבל אני לא התכוונתי לסדר גודל כזה בפרט שיש איזשהוא מחיר בסיס שהחברות לא ירדו ממנו ובצדק כך שאין צורך להגיע כאן לאיזה 10,000 חבילות בחודש כוונתי היתה רק לעסקים שיש להם נניח 30-60 משלוחים בחודש ומשלמים יקר, וכן חדשים שרוצים לפתוח אתר ולא רוצים להתחייב על מנימום משלוחים היות ואין להם עדיין אינדיקציה כמה הצרכים שלהם, יהיה להם פתרון בשביל זה מספיק להגיע לכמה מאות /1000 משלוחים ומספיק כמה בעלי אתרים ולא צריך ללכת לאחד המון בעלי אתרים חרדיים. [אא"כ רוצים לעשות נקודות איסוף אז צריך יותר שיתופי פעולה].
נ.ב. הראיון כבר קיים בתחום האשראי שישנם כמה וכמה חברות שהן מרכזות של עסקים קטנים שמקבלים אצלם תנאים שבחיים הם לא היו מקבלים אצל חברות האשראי עצמם עקב היקף הסליקה שלהם.ב. מה שצטטת בשמי "אני מאמין שיהיה פתרון לאס אמ אסים אבל זה כבר נושא נפרד" טעות לא אני כתבתי אדרבה אני כתבתי "יש לי פתרון לסמסים בלי זה נראה לי". עיין לעיל.
ג. באמת הפתרון שלי היה בסגנון ש@ארי63 הציע רק נראה לא ששלו יותר מוצלח.
-
@ארי63 אמר ביש לכם אתר קניות מקוון -איך אתם עושים משלוחים?:
אפשר לעשות את זה הכי פשוט והכי יעיל: מי שמעוניין ואין לו סמס יוכל לבקש שירות זה כאופציה:
האתר מכניס מספר טלפון של האתרהפתרון הזה לא כ"כ מוצלח כיון שזה יהיה הטלפון שינתן לשלוח ואז השליח לא יוכל ליצור קשר עם הלקוח (ניתן אמנם להוסיף בהערה טלפון נוסף וכו' אבל זה עושה בלגן )
אני כותב את זה מניסיון כלקוח שיש לי אפשרות לקבל sms בסים של האינטרנט (שהוא דאטה אונלי) ונסיתי את האפשרות הזו והיו תקלות (השליח אמר שניסה ולא עניתי וכו' בקיצור זה פוגע באיכות השירות שהלקוח יקבל)
הדבר יתאפשר רק אם חברות המשלוחים יכניסו במערכת שלהם מס' נפרד לsms וכדי שזה יקרה יצטרכו התאגדות של בעלי עסקים רבים כנ"ל