התיעצות בסדר הלימודים
-
מה אתם אומרים על המסלול JS = > HTML ?
אם הבנתי נכון שהשאלה היא האם ללמוד JavaScript לפני HTML אז זה נשמע צורם...
פשוט רוב הדוגמאות ב JavaScript הם על בסיס HTML ו CSS.
וחוץ מזה שללמוד HTML זה כל כך קל כך שזה לא אמור לקחת יותר מכמה ימים כדי להבין את הרעיון.אם השאלה הייתה בכיוון ההפוך אז הסדר הנכון הוא HTML ולאחריו CSS ולאחריו JavaScript ואז הספריות שקשורות ל JavaScript כמו JQuery וכדו'
פורסם במקור בפורום CODE613 ב01/02/2015 19:41 (+02:00)
-
אני בעד לא להתחיל מ C. זה כבד למי שלא בקטע.
באיזה "קטע"?
אני רגיל לכתוב בדרך הקשה, עם מינימום התרעות על שגיאות, בלי ספריות כמעט, ללא שימוש ברשת וכו'.
חשבתי ללמוד C בכדי להבין את הבסיס שחסר לי, איך דברים בכלל נשמרים בזכרון, כמה בתים לוקחים משתנים ומה זה אומר, מושגים של שחרור זכרון וכאלה. לא דברתי על אסמבלי והינדוס לאחור.
אני חולם שיספיק לי שבוע מלא ללמוד א"ז?
מבין מה שראיתי אני חושב [http://he.wikibooks.org/wiki/שפת_C/הכנה=url]שזה המדריך[/url] הטוב ביותר.
אשמח לכל תובנה!תתחיל מ HTML > CSS > JS .
ויש הרבה מה ללמוד ב HTML. ו הרבה יותר ב CSS . והרבה הרבה יותר ב JS.אם יש לכם מדריכים מומלצים אשמח לשמוע עליהם.
תודה!!
פורסם במקור בפורום CODE613 ב01/02/2015 20:06 (+02:00)
-
@דוד ל.ט.
אני סבור להתחיל עם C#, אל תגידו שאתם לא מופתעים :lol:
אני חדש כאן בפורום אז אני לא מופתע ...
אבל באמת מעניין כי אני עכשיו לומד #C וכל מי ששומע אותי מדבר #C פותח עלי עיניים וטוענים ונשמע צודק ש #C מוגבלת לממשק מייקרוסופט משא"כ Java פתוחה לכל ...
אשמח גם להחכים בעניין.ולאהרן יש לי חומר PDF על HTML CSS JavaScript. ממכללת ג'ון ברייס כך שבאם אתה מעוניין להתקדם בכיוון הזה אוכל להעלות את זה לכאן
אני לא יודע מה רמת האיכות של זה אבל לפעמים זה יותר נוח להדפיס מאשר לקרוא באתרים מזדמניםפורסם במקור בפורום CODE613 ב03/02/2015 10:37 (+02:00)
-
מיקרוסופט זה לא רק..
וארכיטקסט יכול לומר אלף פעמים שכל מתכנת רוצה לעבור לweb וקוד פתוח רק יש קושי של מנטליות והרגל. לא זו הסיבה שהוא לא עוזב את MS.אני חוזר ואומר שההחלטה צריכה להיות מבוססת בעיקר על מה אתה רוצה לעשות ולאיזה קהל יעד לפנות.
אני לא יודע, אבל מנחש ש-mat פונה היום לקהל יעד שונה לגמרי מלפני ההגירה.האמת מה אני רוצה לעשות? לא יודע.
עד עכשיו מי שחיפש תכנות כבד פנה לשפות אחרות ולמד קלות התאמות לhtml, עכשיו התהליך הפוך.. מענין.
התחלתי עם HTML ו C במקביל עם האתר הזה, האנגלית כ"כ קלה שהתרגום מושלם, ויש שם מעלה שבלחיצה רואים את התצוגה של הדוגמא.
השלב הבא זה להבין את מנוע התמונות של נטפרי, בעז"ה.
יש לי מחלה גרועה ללמוד מהסוף להתחלה.בקיצור הקיצורים כפי שארכיטקט אמר: תתחיל לעבוד וזהו.
אשמח אם תעלה את החומרים.
פורסם במקור בפורום CODE613 ב03/02/2015 11:00 (+02:00)
-
@Zvi Good
@דוד ל.ט.
אני סבור להתחיל עם C#, אל תגידו שאתם לא מופתעים :lol:אני חדש כאן בפורום אז אני לא מופתע ...
אף אחד לא מופתע... זה היה אירוני, כי זה כ"כ צפוי למי שמכיר אותי שכך אני אגיד... בדיחות של מתכנתים.
תכלס מקרוסופט מאוד טובים במה שהם טובים בחויית התכנות, הם עושים לי טוב שלא מצאתי בשום מקום/פלטפורמה.
אפרופו JAVA - היא היתה המודל לפיתוח C#, והיום היא כבר מדדה אחריה ומעתיקה ממנה דברים, ובאיחור רב.
בקטע החתונה עם מקרוסופט - מקרוסופט משום מה יותר ויותר מסירים את התלויות וההגבלות למתכנתים בפלטפורמה שלהם (בכל דבר, הם פותחים פתח למתחרה/לקוד הפתוח עם שטיח אדום), והם הכי ליברליים בעולם בקטע הזה.
למקרוסופט יש שירותי ענן וזה לא מפריע להם לכתוב מדריכי ענק רשמיים איך לעבוד עם הענן של אמזון - בטכנולוגיות שלהם כמובן. כעת הם גם פתחו כמה טכנלוגיות גדולות לקהילה - קוד פתוח! מה שמביא להם המון מוכשרים ללא משכורת...
(רק לשם דוגמה, מי שמכיר, אפל היא הפוכה בתכלית. אדובי גם לקח המון זמן לשחרר את הPDF. ומשום מה רק מקרוספט הושמצה בקטע ה"קוד הסגור").פורסם במקור בפורום CODE613 ב03/02/2015 21:46 (+02:00)
-
@Zvi Good
ולאהרן יש לי חומר PDF על HTML CSS JavaScript. ממכללת ג'ון ברייס כך שבאם אתה מעוניין להתקדם בכיוון הזה אוכל להעלות את זה לכאן,אני לא יודע מה רמת האיכות של זה אבל לפעמים זה יותר נוח להדפיס מאשר לקרוא באתרים מזדמנים.
אשמח אם תעלה את החומרים.
אז כך סליחה על העיכוב לקח לי קצת זמן להתארגן ...
ואני מקווה שזה יעזור לך ולכל מי שמעוניין להיכנס לתחום[u:2cmx13m4][size=150:2cmx13m4]חוברות הדרכה של ג'ון ברייס[/size:2cmx13m4][/u:2cmx13m4]
א. חוברת הדרכה ל HTML תוכל להוריד מכאן (ה PDF של ה HTML משום מה פגום אשתדל להשיג מתוקן ולהעלות בהקדם)
ב. חוברת הדרכה ל CSS תוכל להוריד מכאן
ג. חוברת הדרכה ל JavaScript תוכל להוריד מכאן
ד. חוברת הדרכה ל JQuery תוכל להוריד מכאן
ה. סרט מצגת הדרכה על JavaScript תוכל להוריד
מיועד בעיקר למי שכבר כותב ורוצה להבין איך JavaScript עובד מאחורי הקלעים (this) מאוד חד וברורבע"ה אקבל עוד חוברות ואם יהיה דרישה אני יעלה את זה לכאן.
אשמח לקבל משוב על החומר כדי לדעת היכן אני נמצא בעולם, מי נגד מי ומה נגד מה ...
מעניין לעניין אני עכשיו לומד במקביל #JavaScript SQL C אשמח לקבל הארות והדרכות איך ולאן להתקדם בדרך הנכונה....
וממש תודה לכל העוזרים פה הגעתי לכאן בהמלצת אבי ואכן הפורום ממש מדהים!!!פורסם במקור בפורום CODE613 ב06/02/2015 02:07 (+02:00)